Neomezené volání v tuzemsku

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
5uch

Re: Neomezené volání v tuzemsku

Příspěvek od 5uch »

xtonda:

Potíž je v tom, že vaše představa o fungování kalkulačky se v principu dost liší od představy, jakou má olaf.
Olaf odvedl na kalkulačce obrovský kus práce a další kus práce odvedl, když se vám pokusil vysvětlit, proč některé věci udělal právě tak, jak je udělal. Má v tom vnitřní logiku a konzistenci. Vy máte docela specifické a odlišné požadavky (v pořádku, váš pohled je váš a pro vás je správný), tak si udělejte kalkulačku podle sebe. Schválně, jak daleko se dostanete. :ugeek:

Každopádně nazývat olafa i po jeho vysvětlení lemplem a kdoví čím ještě mi přijde jako silně přes čáru.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

5uch píše:xtonda:

Potíž je v tom, že vaše představa o fungování kalkulačky se v principu dost liší od představy, jakou má olaf.
Olaf odvedl na kalkulačce obrovský kus práce a další kus práce odvedl, když se vám pokusil vysvětlit, proč některé věci udělal právě tak, jak je udělal. Má v tom vnitřní logiku a konzistenci. Vy máte docela specifické a odlišné požadavky (v pořádku, váš pohled je váš a pro vás je správný), tak si udělejte kalkulačku podle sebe. Schválně, jak daleko se dostanete. :ugeek:

Každopádně nazývat olafa i po jeho vysvětlení lemplem a kdoví čím ještě mi přijde jako silně přes čáru.
I já bych se přimlouval za zachování kulturnosti na tomto výborném fóru.
Taky jsem dost nespokojen,to ale s cenami služeb,kolikrát jsem si na účet OPů šťavnatě zavtipkoval.
Jinak,já osobně kalkulačku ani moc nepotřebuji,jen vědět,za kolik je 1 GB a stačí.Volám teď už velmi málo,a 100 SMS měsíčně,Odorik spolu s 4ka.sk a jsem vysmátý.Hlavně internet ať zlevní,1 GB za 200 Kč nebo za 1 Eur,to mi dělá potíž spolknout. :evil:
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xtonda píše: Ale například o tom, že si Odorik vzpomene, že jistý prefix čísel ve Velké Británii je příliš drahý a tak ho pro dobro všech zablokuje.
Na to, že se tam nedá dovolat, si kromě xtondy stěžovala ještě jedna firma, a poté, co jsem řekl, kolik by stála minuta hovoru, mi říkali, ať to raději nechám zablokované. Ono na tato speciální čísla může být levnější volat z obyčejného českého mobilu na smlouvu, protože je možné, že tam mají jednotnou cenu a drahé prefixy nerozlišují.
Někdy je možné se volání na podobná čísla vyhnout úplně.

Položil jsem Olafovi tuhle otázku emailem:
Kolik je oprátorů, co kromě balíčků mají i účtováním po MB? Možná by stálo za to je přidat do přehledů, pokud jsou požadované data 200 MB a méně.
Zkrácená a trochu mými slovy zjednodušená odpověď je:
Dynamické účtování dat nabízí většina operátorů (85 %). Drtivá většina z nich si účtuje 1 Kč/1MB.
Když bude zvolený rozsah 50 MB až 150 MB, tak jakou hodnotu dat má kalkulačka u tarifů s měřenými daty vypsat?
Je to velmi podstatné, protože podle toho vznikne pořadí ve výpise.
Řekněte, jakou hodnotu (objem dat) použít pro případ dynamického čerpání dat.
Počet MB= počet Kč na to kalkulačku nepotřebujeme.

Všechno je věc kompromisů, i když si to málo kdo připouští. A je otázka, jestli tohle stojí za tu komplikaci. Zvláště, když už je to hotové takto. Myslím, že rozhodně nikoli.
xtonda

Příspěvek od xtonda »

Já si na to nestěžoval, zmiňoval to tu Kristovec, ty prefixy mi jsou ukradené, ale jde mi o ten princip, že si prostě jen tak zablokujete nějakou destinaci. Co přijde příště? České premiové linky? 1188? Jakékoliv zahraničí s cenou nad nějaký limit? Přitom to stále máte v ceníku a ta cena není nijak závratná (13,85).

Když je zvolený rozsah, tak to vždy vezme nejmenší vyhovující balík, čili logicky ať to počítá spodní hranici. On ten interval vůbec nedává smysl, už sem to psal, proč by mi mělo vadit více dat než chci, pokud budou za výhodnou cenu? Jediný důvod pro ten interval je, že když zadám rozsah 50 MB - 10 GB a zapnu možnost dokupování dat, tak to server nestíhá.

To, že zrovna teď u počítaných dat je všude 1 Kč za 1 MB, neznamená, že lze říct, že není co počítat. Vtip je v tom, že chci operátory co počítaná data nabízí vyhledat v kombinaci s další vlastností, třeba cenou SMS nebo výší minimální útraty, ale to už sem taky psal. Kdo chce to pochopí.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

xtonda píše:Já si na to nestěžoval, zmiňoval to tu Kristovec, ty prefixy mi jsou ukradené, ale jde mi o ten princip, že si prostě jen tak zablokujete nějakou destinaci. Co přijde příště? České premiové linky? 1188? .
Tak ke vší nelibosti, Odorik dokonce zablokoval i to číslo 1188 a i volání na zkrácená telefonní čísla tzv. čtrnáctkové linky např. informace o počasí linka 14116, GONG ČASU 14112, se nedovoláte, tedy pomocí volání 822 300 400 nebo pomocí callbacku.. Nechápu, proč to Odorik dělá není to v rozporu s nějakým telekomunikačním zákonem via pravidly ČTÚ. Nebo proč to aspoň nepovolí těm lidem, co podepsali dodatek ke smlouvě ( viz Roaming a drahé SMSky) ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše:
xtonda píše:Já si na to nestěžoval, zmiňoval to tu Kristovec, ty prefixy mi jsou ukradené, ale jde mi o ten princip, že si prostě jen tak zablokujete nějakou destinaci. Co přijde příště? České premiové linky? 1188? .
Tak ke vší nelibosti, Odorik dokonce zablokoval i to číslo 1188 a i volání na zkrácená telefonní čísla tzv. čtrnáctkové linky např. informace o počasí linka 14116, GONG ČASU 14112, se nedovoláte, tedy pomocí volání 822 300 400 nebo pomocí callbacku.. Nechápu, proč to Odorik dělá není to v rozporu s nějakým telekomunikačním zákonem via pravidly ČTÚ. Nebo proč to aspoň nepovolí těm lidem, co podepsali dodatek ke smlouvě ( viz Roaming a drahé SMSky) ?
Helmut si zde založil vlastní vlákno na tohle téma, kde je i vyjádření. http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=3615
Odpovědět