Volani z Odoriku na 802.cz

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Návštěvník

Re: Volani z Odoriku na 802.cz

Příspěvek od Návštěvník »

Ehmmm.
Pitomec píše:K Minimálnímu měsíčnímu plnění se Účastník
zavazuje po dobu 12, 18 nebo 24 měsíců dle podepsané příslušné Specifikace služby.
To je přesně to, o čem píše pan kolega ViR. To by to MMP muselo být ve specifikaci služby haloo, kterou podepisujete při jejím zřízení. A jelikož při registraci nic takového zjevně nepodepisujete, tak se vás to netýká. Už je to jasnější?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Mě se to netýká vůbec, protože službu od té firmy nevyužívám. A co někdo podepisuje (nebo ne) při uzavření smlouvy, to je jeho věc.
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Mě se to netýká vůbec, protože službu od té firmy nevyužívám. A co někdo podepisuje (nebo ne) při uzavření smlouvy, to je jeho věc.
Tak tak, pan kolega si vlastně jenom něco nějak přečtl ;) .
Haldy

Příspěvek od Haldy »

Dekuji vsem za poznatky....jdu se pustit do testovani :-).

Jeste dotaz k tomu SIPA: jako prihlasovaci cislo a heslo zadavam udaje pro odorika, nebo pro ciloveho operatora?
Zkousel jsem 2 varianty prihlasovacich udaju na odorik a ani jedna mi nefunguje:

- sipa:608733xxx:XXXX:511116xxx@hlas.802.cz (pricemz 608733xxx:XXXX je cislo a heslo se kterym se se prihlasuji na webu odoriku)
- sipa:12356:XXXXX:511116xxx@hlas.802.cz (pricemz 12356:XXXXX je prihlasovaci jmeno a heslo pro SIP, ktere vidim v nastaveni odoriku)
- zadavat svoje heslo do 802.cz se mi tam nechtelo.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Volání přes sipa je podrobněji popsáno zde
http://www.odorik.cz/w/peering#je_libo_soukromy_peering

Do rychlých kontaktů se zadá řetězec ve tvaru
sipa:123456789:secret:00420221221221@sip.mujsipprovider.cz

123456789 je tedy telefonní číslo u konkurence tedy např. 511116xxxx, secret je heslo.
Není úplně košer zadávat takové heslo nešifrované někde na web. Nicméně nemusíte mít na tom čísle žádné velké peníze.
No a to číslo 00420221221221 může být jakékoli číslo. Obvykle to bývá číslo v síti onoho operátora, protože je to tak z zdarma. Může to být ale naprosto libovolné číslo, kredit bude strhnut z účtu u operátora u konkurence.
Haldy

Příspěvek od Haldy »

Diky za vysvetleni, ale tahle metoda je opravdu trochu neprakticka. To, ze vam vlastne primo sdelim heslo se mi opravdu moc nelibi. Dalsi nevyhoda je v tom, ze tim padem musim mit (v pripade 802) u toho operatora 2 cisla. Jedno, pres ktere chci volat a druhe, na ktere chci volat (aby to bylo opravdu zdarma). 2 cisla sice mam, ale obe pouzivam a nevim, jestli to nebude cinit nejake problemy. Stejne jsem to ale zkousel nastavit jak pisete, ale nedovolam se :-(. Uz to vyzvani (v Androidu) a dojde mi pak i mail o zmeskanem hovoru, ale na druhem konci (PC s X-Litem) vubec nic. Zitra vyzkousim jeste zavolat na 3. cislo, ktere mam zaregistrovane doma na PAP2T a dam vedet. Je to ale opravdu takove krkolomne reseni.

btw: ten SIP server davam pro to prvni, nebo druhe cislo (na ktere volam) ? mam jedno nomadicke a jedno geograficke c., takze bud sip.802.cz nebo hlas.802cz
zkousel jsem ale oboje a chova se to uplne stejne...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Haldy píše: btw: ten SIP server davam pro to prvni, nebo druhe cislo (na ktere volam) ? mam jedno nomadicke a jedno geograficke c., takze bud sip.802.cz nebo hlas.802cz
zkousel jsem ale oboje a chova se to uplne stejne...
Dáte tam proxy toho čísla, pomocí kterého se autentizujete - tedy toho, ke kterému patří to heslo.
ViR

Příspěvek od ViR »

Haldy píše: Je to ale opravdu takove krkolomne reseni.
2 Haldy: To ale pláčete u Odoriku na špatném hrobě, neb ten vytvořil jedinou možnou metodu, jak volat s jednolinkovým zařízením korektně a (bezplatně) na čísla jiného operátora, tedy 802.VOXu, pokud sí'ť/služba volaného operátora neumožňuje neautetifikované příchozí hovory. A je v tom unikátní.

Samozřejmě máte vedle toho možnost s koupit třeba Gigaset A510 IP či jiné "víceúčtové" zařízení, zaregistrovat si několik účtů různých operátorů podle libosti a možností toho zařízení a potřebné směrování si u sebe nastavit dialplánem. Já to tak dělám běžně.
Haldy

Příspěvek od Haldy »

Ja si nestezuju na odorika, jsem rad i za toto reseni a vim, ze problem je spise na druhe strane. Jinak diky za vsechny tipy, uz se mi to podarilo castecne zprovoznit. Na jedno cislo, ktere mam nalogovane na PA2T se dovolam bez problemu, ale na druhe cislo, nalogovane na PC pres X-Lite (taky geograficke) se bouzel nedovolam :-(. Problem s vyzvanenim pouze na jedne strane, jak jsem psal vyse. Zrejme to bude neco v nastaveni X-Lite nebo smerovani na routeru (jsem za NATem). Nevim ale co, protoze pokud volam primo na klasicke tel. cislo, tak to funguje.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Volání přes sipa je podrobněji popsáno zde
http://www.odorik.cz/w/peering#je_libo_soukromy_peering

Do rychlých kontaktů se zadá řetězec ve tvaru
sipa:123456789:secret:00420221221221@sip.mujsipprovider.cz

123456789 je tedy telefonní číslo u konkurence tedy např. 511116xxxx, secret je heslo.
Není úplně košer zadávat takové heslo nešifrované někde na web. Nicméně nemusíte mít na tom čísle žádné velké peníze.
No a to číslo 00420221221221 může být jakékoli číslo. Obvykle to bývá číslo v síti onoho operátora, protože je to tak z zdarma. Může to být ale naprosto libovolné číslo, kredit bude strhnut z účtu u operátora u konkurence.

Nefunguje zadání sipa, hlásí to: Vámi zadané číslo je ve špatném tvaru
Tak jsem zkusil zadat Váš vzor sipa:123456789:secret:00420221221221@sip.mujsipprovider.cz

A hlásí to: Vámi zadané číslo je ve špatném tvaru
Odpovědět