Nebo máte vyzkoušeného Jabber klienta na Android co spolehlivě funguje (zprávy chodí spolehlivě a bez zpoždění) a nežere baterku?
S WhatsApp je to za zajímavé, taky mám WhatsApp nainstalované a spotřebou nijak nevybočuje.

http://www.hackingchat.com/xtonda píše:Používá se WhatsApp, což je primárně pro mobil, není potřeba extra účet, používá se telefonní číslo, takže hned vidím kdo z kontaktů je taky na WhatsApp, konečně tohle funguje i v těch Hangouts.
Moje zkušenost je taková, že Android ve svém přehledu o spotřebě baterie lže. On v tom přehledu vynechává úbytky baterie způsobené aplikacemi na pozadí, které ale často spotřebují polovinu i více baterie. Tedy onen přehled je značně zkreslený. Většina lidí se prostě smíří s tím, že musí telefon dobíjet každý den (někdy i dvakrát) a neřeší to.xtonda píše: S WhatsApp je to za zajímavé, taky mám WhatsApp nainstalované a spotřebou nijak nevybočuje.
To je fakt zajímavé. Já mám Samsung S4 GT-l9505 a na něm CyanogenMod 5.1.1 . CynogenMod mám proto, že se o ní píše, že má lepší výdrž baterie než originální samsung firmware. Navíc mám tu možnost aplikacím zakázat automatické spouštění po startu, probouzení telefonu a podobně, Což se v mém případě jeví jako jediná opravdu fungující metoda. V případě naprosto minimálního využití telefonu a pokud se zbavím všech pochybných aplikací je výdrž mého telefonu až deset dní. Běžné použití je tak dva tři dny i s nějakým umírněným záškodníkem na pozadí. Ale občas je nějaký záškodník tak aktivní, že mi telefon přímo hřeje, pak nevydrží ani jeden den.xtonda píše: já takovou zkušenost nemám. Jak je patrno z prvního screenu, jsem na 47% po třech dnech. Ještě mám v telefonu přehled kdy která aplikace spotřebovávala více energie a taky si mohu nastavit aby mi, pokud dojde u nějaké aplikace ke zvýšené spotřebě, vyskakovala notifikace, to mi dělá občas aplikace Kupi.cz i když jsem jí předtím hodiny nepoužíval, čili systém zjevně hlídá i spotřebu na pozadí.
Greenify ani podobná udělátka se mi neosvědčila. Mají dost nepřesnou dokumentaci k tomu, jak přesně fungují. A v mém případě spíše nefungují.xtonda píše: Taky v systému je nastavení Protected Apps a pokud tento status u aplikace vypnu, tak se při použití vždy znovu spouští, systém ji nenechá běžet na pozadí, pokud toto nějaký telefon neumí, tak stejnou službu udělá aplikace Greenify. Tohle ale u aplikací typu IM nejspíš bude znamenat zpožďování zpráv.
Zkoušel jsem hledat na téma push notifikace pro android. Vysvětlení jsem našel zde. http://android.stackexchange.com/questi ... tions-workxtonda píše:Push notifikace je dobrá věc, ale většina proprietárních protokolů ji stejně nepoužívá - to znamená co, já naopak mám pocit, že většina aplikací, kde to má dobrý smysl ty pushe používá.
Ano SIP SIMPLE funguje. Problém je spíše v tom, že není moc slušných SIP klientů, kteří to podporují. Např. MicroSIP by měl fungovat včetně online-offline statusu.osmdesát píše:Nefunguje to chatování přes sip u vás už dávno? V sw sip klientech ta možnost podle mě je a funguje (zkoušel jsem kdysi v x-lite).