Problémy s mobilními daty

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
MiroslavPuchalter

Re: Problémy s mobilními daty

Příspěvek od MiroslavPuchalter »

mobilemanic píše:Martincz: Kompenzace těžko, takovou SLA jen tak někdo nepodepíše... Obvykle to pokrývá manimálně procentuální (a ještě docela malou) slevu z poplatku, ale to lze za kompenzaci považovat těžko :/

Schválně, jestli nám p. Soukup prozradí, jaký SLA dodatek mezi sebou mají... :-)
Divil bych se, kdyby mohl p. Soukup o tomhle psát nějak moc konkretně, protože tohle většinou podléhá obchodnímu tajemství.

Jinak co se týče tvrdosti SLA, tak to záleží. V jednom z mých předchozích zaměstnání v podstatě prošvihnutí požadavku znamenalo, že celé oddělení by bylo bez odměn na několik měsíců. Pokuta byla totiž taková, že na odměny by prostě nebylo. Ale pravdou je, že tady si asi Odorik moc vyskakovat nemůže.
jadu

Příspěvek od jadu »

V rodině máme tři Odoriky s daty a ještě jeden firemní T-mobile. Během problémů s daty byl T-mobile vždy připojen, jen ty tři Odorici měli smůlu.
Honzík

Příspěvek od Honzík »

[quote="jadu"]V rodině máme tři Odoriky s daty a ještě jeden firemní T-mobile. Během problémů s daty byl T-mobile vždy připojen, jen ty tři Odorici měli smůlu.[/quote]

Přesně tak.
Umně cca poslední rok stejné problémy. Odorik bez dat a kolega v práci u T-mobile v pohodě.
MiroslavPuchalter

Příspěvek od MiroslavPuchalter »

Nezlobte se na mě, ale tohle už fakt není normální. Mě data trvale nefungují již od dnešních 8:30. Teď je 14:30, tj. už 6 hodin v kuse. A jestli to takhle bude "fungovat" až do půlky příštího měsíce, tak k čemu si člověk ty data platí. :x Nutno dodat, že aspoň o víkendu to fungovalo docela dobře.

Ne, že bych byl závislý až tak na internetu, ale člověk to potřebuje např. k práci. No a mám smůlu.
xsys

Příspěvek od xsys »

SLA neni "dodatek", je to ta nejhlavnejsi cast operatorske smlouvy, zaklad na kterym stoji cely vztah a platby :)
Nevim jak to maji nastavene Odorik <> GTS/TM, ale vypadek sluzby behem skoro cele pracovni doby po dobu nekolika tydnu, to neni neco co by se preslo mavnutim ruky. Nebo jsou na tom virtualove skutecne tak spatne ze jsou uplnymi otroky velke trojky?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Napsali jsme dnes dotaz na T-mobile, jak našim zákazníkům hodlají tyto výpadky kompenzovat. Např. dočasně sníženou cenou balíčků, nebo dočasnou možností přenášet data do dalších měsíců. (to by ale technicky bylo asi příliš složité)

Pro zajímavost se můžete podívat jak se k tomu staví Gomobil.cz, což je asi podle mého názoru největší virtuál v síti T-mobile na stejné "polámané" platformě. Jelikož je Gomobil.cz největší, měl tím trpět i největší škody. Nemusí to ale být tak úplně pravda, protože mám pocit, že spousta jeho zákazníků si pořizuje ony balíčky spíše z toho důvodu aby byli "in", než že by je opravdu potřebovali, tedy když to nefunguje tak jim to tolik nevadí. Tedy alespoň podle vlažné odezvy na facebooku. I tak ale musí být škoda velmi vysoká.

https://www.facebook.com/gomobil.cz

Nasadili si sice modré boxérské rukavice, nicméně potíže stále pokračují. Asi by je tedy měl více použít.
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

Hehe, dnes měl výpadky Kaktus a to je už kmenový VIRTUÁL, žádný malý "virtuál " a i u něho nešly data jen dopoledne, odpoledne se to už rozjelo. Zkoušel jsem i restartovat telefon, místo 3G dát 2G v seznamu zobrazených mobilních sítí, nepomohlo. Dal jsem tomu volnej průběh a odpoledne kolem 14 hodin se to chytlo, dopoledne ani bajt :P
xsys

Příspěvek od xsys »

Pokud problémy nastanou, doporučujeme vyčkat na automatické znovupřipojení, ke kterému by mělo dojít vždy zhruba do hodiny. Nerestartujte svůj telefon, neboť byste tím mohli dobu znovupřipojení pouze prodloužit.
Drson

Re: Problémy s mobilními daty - postoj Odoriku?

Příspěvek od Drson »

Dobry den,

Ja mam tyto problemy nepravidelne uz tak pul roku. Dnes jsem se po zavolani na infolinku dozvedel ze je
to znamy (jak dlouho?) problem T-mobilu s virtualy v datove spicce (zrejme je odpojuji prednostne) a ze
pry probiha upgrade SW, ktery skonci v polovine rijna. To je moc fajn, ze to vi Odorik.
Ale proc to nevi zakaznici a zbytecne mrsi sve sim sockety marnymi pokusy o prehazovani SIM?
Alespon tem co s timto problemem volali na Hotline mohli poslat SMS.

Mimo jine take pani tvrdila ze je informace na webu. Snad nemyslela toto vlakno?

GRRRR!!!

P.S. Nevite nekdo jak poznam, ktery virtual neni u TMO? Asi se po tom urychlene zacnu pidit...
LubosD

Příspěvek od LubosD »

xsys píše:Pokud problémy nastanou, doporučujeme vyčkat na automatické znovupřipojení, ke kterému by mělo dojít vždy zhruba do hodiny. Nerestartujte svůj telefon, neboť byste tím mohli dobu znovupřipojení pouze prodloužit.
To bohužel není pravda. Naposledy jsem čekal asi 5 hodin a nic.
Odpovědět