CLIP v síti při callbacku
CLIP v síti při callbacku
Dobrý den,
zaznamenal jsem nepřenášení CLIPu vybrané linky při callbacku (objednaném z netu) a volání v rámci sítě (modelová situace - callback z mobilu na pevnou u Odorika). Jako CLIP se mi přenáší 822300400, což není úplně to nejlepší do zmeškaných hovorů. Při objednání do PSTN se CLIP mobilní i 910 přenáší zcela normálně.
Děkuji moc za odpověď
zaznamenal jsem nepřenášení CLIPu vybrané linky při callbacku (objednaném z netu) a volání v rámci sítě (modelová situace - callback z mobilu na pevnou u Odorika). Jako CLIP se mi přenáší 822300400, což není úplně to nejlepší do zmeškaných hovorů. Při objednání do PSTN se CLIP mobilní i 910 přenáší zcela normálně.
Děkuji moc za odpověď
Re: CLIP v síti při callbacku
Dobrý den,
díky za report, podíváme se na to.
díky za report, podíváme se na to.
Tak kolega hlásí, že už by to mělo být opravené.
Mě to zase dělá to, že u jednoho zákaznického účtu s více telefonními čísly se neozobrazí telefonního číslo tomu komu volám pokud volající volá volanému a obě telfonní čísla jsou na jednomz zákaznickém účtu.
Dobrý den,
kolegové ještě vychytávají problémy, které se objevily se spuštěním nové proxy. Přidal jsem nám na váš problém interní ticket a podíváme se na to jakmile bude čas.
kolegové ještě vychytávají problémy, které se objevily se spuštěním nové proxy. Přidal jsem nám na váš problém interní ticket a podíváme se na to jakmile bude čas.
CLIP v síti při callbacku se nepřenáší
Pěkný den, u svého účtu u odoriku jsem si přednastavil zpětné volání - způsob spouštění prozvoněním. Volanému účastníkovi se ale nepřenáší potřebný CLIP, tj.ani číslo volajícího, případně ani číslo ze kterého je nastaveno spouštění prozvoněním. Přenášeno je v mém případě GEO číslo linky odoriku, pod nímž je ve webovém rozhraní zpětné volání přednastaveno. Díky.
...
EDIT: číslo, ze kterého se prozvání = číslo volajícího: 00420608AAABBB
číslo volaného: 00420602CCCDDD
...
EDIT: číslo, ze kterého se prozvání = číslo volajícího: 00420608AAABBB
číslo volaného: 00420602CCCDDD
Re: CLIP v síti při callbacku se nepřenáší
No to je ale metodicky v pořádku, protože z té linky na jejíž účet je voláno jsou sestaveny dva nezávislé hovory (technicky ke dvěma volaným), které se propojí. Samozřejmě je možné uvažovat i nad nějakou jinou variantou. Ale toto je z pohledu operátorů "nejdůvěryhodnější" a nejméně problémové CLI.johndirt píše:Přenášeno je v mém případě GEO číslo linky odoriku, pod nímž je ve webovém rozhraní zpětné volání přednastaveno.
S technickým způsobem propojení zpětného volání i s metodikou "nekonfliktního" CLI jsem dávno srozuměn. Pokud takto operátor ohledně CLI činí, pak tato informace u webového rozhraní s jinak přebohatými možnostmi přednastavení zpětného volání možná chybí. Z praktického hlediska právě v tomto případě u konkrétní "špagety-linie" o mnoho nejde. Babička tetičce pro jednou vysvětlí, že z tohoto "cizího" čísla, z kterého právě volá, bude volat častěji a že na ně není vhodné volat zpět.ViR píše: No to je ale metodicky v pořádku....
Tipjohndirt píše: Babička tetičce pro jednou vysvětlí, že z tohoto "cizího" čísla, z kterého právě volá, bude volat častěji a že na ně není vhodné volat zpět.
Pokud babička volá tetičce z mobilu častěji, jiné možnosti patrně nemaje (a počet tetiček je přiměřeně omezený), projděte si z hlediska náročnosti na obsluhu a nákladů např. následující variantu:
1. SIMka T-Mobile Twist
2. Balíček Twist pevná plus
3. Přesměrované pevnolinkové číslo od alternativce na mobil tetičky
(Nevýhoda - pokud není aplikován Clip Based Routing, což je naprostá výjimka, každý kdo se omylem dovolá na přesměrované pevnolinkové číslo se dovolá tetičce na mobil, a to na náklady vlastníka onoho pevnolinkového čísla/účtu. Což je ale většinou důsledek "uklepnutí" a ekonomické ztráty jsou jen nepatrné...)