Dobrý den.
V pátek 8.6.2012 bude provedena odstávka stroje n2.4smart.cz
z důvodu údržby a výměny vadných disků.
Odstavení bude zahájeno přibližně kolem 7.h ranní a provoz všech VPS z tohoto stroje bude převeden na záložní HW uzel.
J.M.
Plánované odstavení n2.4smart.cz 1.6.2012
Re: Plánované odstavení n2.4smart.cz 7.6.2012
Dobrý den,
jsem ve fóru i jako zákazník nový a v rámci odstávky nejsem podle administračního webu schopný poznat na jakém serveru (nodu) hostujete můj VPS. Existuje nějaká cesta jak ke svému stroji zjistit fyzické železo na kterém právě běží?
Druhý dotaz souvisí s délkou a počty odstávek. Alespoň podle zprávy by podle mého názoru mělo dojít k 2ma odstávkám nutných pro přenos systémů na záložní uzel a následně pak zpět. Je tato moje úvaha správně? Na jakou dobu lze očekávat odstávku?
A v rámci psaní reakce jsem si uvědomil 3. otázku: Dojde k restartování VPS? Protože zatím se mi některé služby nespouštějí automaticky správně (vzhledem k účelu serveru).
VPS mám ID 339 a ekvivalentní problém mám s odstávkou n1.4smart.cz.
Předem děkuji za reakci
David Kuneš
PS. Komentář jsem se nesnažil (a doufám, že to tak navyznělo) psát tak abych adminy naštval. Jen jsem narazil na informace, které postrádám (abych vůbec zjistil jestli se mě odstávka týká). S provozem služeb (VPS) jsem spokojený a oznámění plánované odstávky týden až 2 dopředu jsem nečekal.
jsem ve fóru i jako zákazník nový a v rámci odstávky nejsem podle administračního webu schopný poznat na jakém serveru (nodu) hostujete můj VPS. Existuje nějaká cesta jak ke svému stroji zjistit fyzické železo na kterém právě běží?
Druhý dotaz souvisí s délkou a počty odstávek. Alespoň podle zprávy by podle mého názoru mělo dojít k 2ma odstávkám nutných pro přenos systémů na záložní uzel a následně pak zpět. Je tato moje úvaha správně? Na jakou dobu lze očekávat odstávku?
A v rámci psaní reakce jsem si uvědomil 3. otázku: Dojde k restartování VPS? Protože zatím se mi některé služby nespouštějí automaticky správně (vzhledem k účelu serveru).
VPS mám ID 339 a ekvivalentní problém mám s odstávkou n1.4smart.cz.
Předem děkuji za reakci
David Kuneš
PS. Komentář jsem se nesnažil (a doufám, že to tak navyznělo) psát tak abych adminy naštval. Jen jsem narazil na informace, které postrádám (abych vůbec zjistil jestli se mě odstávka týká). S provozem služeb (VPS) jsem spokojený a oznámění plánované odstávky týden až 2 dopředu jsem nečekal.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den,
1) Uznávám, že chybějící informace ve webovém rozhraní o tom, kde se které VPS nachází je spíše na škodu a vede k nepřehlednosti.
Proto tuto záležiitost do webového rozhraní dopracuji.
Nicméně i bez toho existuje způsob, jak zjistit, kde se které VPS nachází. Podívejte se sem:
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... oute#p2910
Pozn. pro Vás: VPS 339 se nachází na stroji n1.4smart.cz.
2) Přesně tak, migrace provozu na záložní stroj a pozdější obnova provozu na ostrý stroj znamená 2 intervaly nedostupnosti.
Předpokládám nedostupnost cca 15 minut celkově. Na stroji n2.4smart.cz je aktuálně nejméně VPS z důvodu "katastrofálního" stavu
SSD úložišť. Ty nám v poslední době odcházejí jak na běžícím páse. Jejich obnova je zítra úkolem číslo 1. Některé nezbytné kroky, jako
je přesun VPS 4smart.cz na n1.4smart.cz již byly provedeny včera.
3) Ano, bohužel dojde k restartování VPS. Pokud navíc používáte neveřejnou IPv4 adresu a mapování portů, dojde také k dočasné změně veřejné IPv4 HW stroje a náhradnímu mapování portů - pouze po dobu odstávky. Doporučoval bych veškeré služby nakonfigurovat tak, aby jejich start proběhl automaticky se startem VPS.
Za dotaz děkuji,
J.M.
1) Uznávám, že chybějící informace ve webovém rozhraní o tom, kde se které VPS nachází je spíše na škodu a vede k nepřehlednosti.
Proto tuto záležiitost do webového rozhraní dopracuji.
Nicméně i bez toho existuje způsob, jak zjistit, kde se které VPS nachází. Podívejte se sem:
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... oute#p2910
Pozn. pro Vás: VPS 339 se nachází na stroji n1.4smart.cz.
2) Přesně tak, migrace provozu na záložní stroj a pozdější obnova provozu na ostrý stroj znamená 2 intervaly nedostupnosti.
Předpokládám nedostupnost cca 15 minut celkově. Na stroji n2.4smart.cz je aktuálně nejméně VPS z důvodu "katastrofálního" stavu
SSD úložišť. Ty nám v poslední době odcházejí jak na běžícím páse. Jejich obnova je zítra úkolem číslo 1. Některé nezbytné kroky, jako
je přesun VPS 4smart.cz na n1.4smart.cz již byly provedeny včera.
3) Ano, bohužel dojde k restartování VPS. Pokud navíc používáte neveřejnou IPv4 adresu a mapování portů, dojde také k dočasné změně veřejné IPv4 HW stroje a náhradnímu mapování portů - pouze po dobu odstávky. Doporučoval bych veškeré služby nakonfigurovat tak, aby jejich start proběhl automaticky se startem VPS.
Za dotaz děkuji,
J.M.
Dobry den,
dekuji za poskytnute informace. System jsem dnes upravil tak, aby nedochazelo ke spusteni zalozniho reseni (webserver, etc.) - ve skutecnosti jsem nemel problem s nabehem sluzeb ale spis s jejich udrzenim ve vypnutem stavu (konzumace RAM a dalsich systemovych prostredku) v dobe, kdy pouzivam primarni reseni.
Hlavne dekuji za poskytnuti WorkAroundu, jak se dobrat k cili.
Hezky zbytek dne a mene problemu (nyni s SSD disky) preje
David Kunes
dekuji za poskytnute informace. System jsem dnes upravil tak, aby nedochazelo ke spusteni zalozniho reseni (webserver, etc.) - ve skutecnosti jsem nemel problem s nabehem sluzeb ale spis s jejich udrzenim ve vypnutem stavu (konzumace RAM a dalsich systemovych prostredku) v dobe, kdy pouzivam primarni reseni.
Hlavne dekuji za poskytnuti WorkAroundu, jak se dobrat k cili.
Hezky zbytek dne a mene problemu (nyni s SSD disky) preje
David Kunes
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plánované odstavení n2.4smart.cz 8.6.2012
Dobrý den.
Odstávka serveru n2.4smart.cz se odkládá na pátek 8.6. z důvodu řešení problémů
kolem komaptibility SSD disků Corsair, démona udev a OpenVZ jádra 2.6.18 ve spojitosti s generováním unikátního symlinku ve /dev/disk/by-id.
J.M.
Odstávka serveru n2.4smart.cz se odkládá na pátek 8.6. z důvodu řešení problémů
kolem komaptibility SSD disků Corsair, démona udev a OpenVZ jádra 2.6.18 ve spojitosti s generováním unikátního symlinku ve /dev/disk/by-id.
J.M.
-
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Plánované odstavení n2.4smart.cz 8.6.2012
Dobry den,
Provoz serveru n2.4smart.cz byl dnes rano obnoven.
Pri odstavce bylo provedeno:
* pravidelne offline zazalohovani obsahu korenoveho disku stroje
* vymena problemovych SSD disku
* nahrazeni disku pro interni zalohovani za disk vyssi kapacity (2 TB)
* kontrolni restart n2.4smart.cz po dokonceni synchronizace ulozist
* obnova a povoleni 3 distribuovanych redundantnich ulozist pro VPS
* presun nekolika bezicich VPS z preplnenych ulozist n2.4smart.cz na volna SSD uloziste kvuli vyvazeni zateze.
J.M.
Provoz serveru n2.4smart.cz byl dnes rano obnoven.
Pri odstavce bylo provedeno:
* pravidelne offline zazalohovani obsahu korenoveho disku stroje
* vymena problemovych SSD disku
* nahrazeni disku pro interni zalohovani za disk vyssi kapacity (2 TB)
* kontrolni restart n2.4smart.cz po dokonceni synchronizace ulozist
* obnova a povoleni 3 distribuovanych redundantnich ulozist pro VPS
* presun nekolika bezicich VPS z preplnenych ulozist n2.4smart.cz na volna SSD uloziste kvuli vyvazeni zateze.
J.M.