Opakované doručování MMS

Potíže a možnosti při volání ze sim karet Odorik.cz
Odpovědět
brabitom
Příspěvky: 30
Registrován: úte 16. črc 2013 21:45:08

Opakované doručování MMS

Příspěvek od brabitom »

Dobrý den,

potýkám se situací, kdy je mi jedna MMS opakovaně doručována stále dokola.

Trvá to vždy asi týden. Každý den, časově o hodinu dříve (originál přijde např. 18:04, další den je to 17:04, potom 16:04, atd.), je mi doručena ta stejná MMS.
Není to záležitost jen jedné SIM, ani vybraných MMS.
Dokonce se mi to neděje jen na simkách Odoriku, ale i na simce u jiného operátora (taky T-Mobile, tedy vlastně přímo T-Mobile) - v tomto případě je to MMS z Odorika.

Nějaká rada, co s tím?

Díky
alfi
Příspěvky: 727
Registrován: čtv 03. led 2013 15:31:10

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od alfi »

MMS centrum sbírá doručenky - a když doručenka nepřijde, zkouší zprávu poslat znovu. Po nějaké době by mělo zkusit doručit kód na web https://www.mmsnasim.cz/ a po skončení platnosti zprávy (cca ten týden) zpráva potichu zmizí. Ale moc mně nenapadá, proč by telefon stahoval zprávy, ale neposílal doručenky - je správně nastavený?
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2589
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od Pitomec »

Vzpomínám si, že u Kaktusu to před nějakou dobou bylo to stejné, jedna MMS chodila pořád dokola. Zjevně tedy bug někde v T-Mobile.
Obrázek
ondrej.valek
Příspěvky: 6
Registrován: pon 19. pro 2016 10:29:40

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od ondrej.valek »

Takhle se mi to chova uz alespon rok, myslel jsem, ze je to pouzivanim alternativni SMS aplikace - QKSMS z f-droidu. Ale vzhledem k tomu, ze mi predtim MMS nechodily vubec nebo s obrovskym zpozdenim, tak si nestezuji. Takhle to do tydne prejde. Se standardni aplikaci od Samsungu nebo Googlu jsem to bohuzel nezkousel.
Uživatelský avatar
xsouku04
Administrátor
Příspěvky: 8193
Registrován: pát 15. říj 2010 11:11:44
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od xsouku04 »

Trochu od věci, ale přecijen k fungování MMS

Někomu zase "bezdůvodně" nefunguje odesílání MMS, ale hrozně špatně se dokazuje, že je chyba u T-mobile. Podařilo se mi to v jediném případě, kdy to dělalo moje vlastní číslo. Problém byl vázaný na telefonní číslo, nikoli SIM a je to už dlouho. Když to nejde, operátor to svádí na telefon a jeho nastavení, takže je hodně těžké prokázat, že to tak není.

MMS je mrtvá služba. Drahá a navíc nespolehlivá.
Někdy MMS odešlou i lidé, kteří to netuší. Někdy totiž android odešle MMS automaticky místo SMS, když je text delší a nevešel by se do jedné SMS. Bývá to tak dražší než poslat několik SMS a hlavně se neuplatní balíčky na SMS, protože je to MMS. Tedy mobilní operátoři tak mohou více vydělat. A ke všemu MMS ale nemusí být vůbec doručena.

MMS tak jen komplikuje lidem život a zvyšuje výdělky mobilních operátorů. Smysl použít to může mít jen výjimečně.
Uživatelský avatar
Pitomec
Příspěvky: 2589
Registrován: ned 27. lis 2011 21:26:33
Bydliště: Brno

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od Pitomec »

U Vodafone jde odesílání MMS vypnout v samoobsluze, což je od mobilního operátora dobrý počin.
Obrázek
brabitom
Příspěvky: 30
Registrován: úte 16. črc 2013 21:45:08

Re: Opakované doručování MMS

Příspěvek od brabitom »

alfi píše: úte 21. kvě 2024 9:17:50 MMS centrum sbírá doručenky - a když doručenka nepřijde, zkouší zprávu poslat znovu. Po nějaké době by mělo zkusit doručit kód na web https://www.mmsnasim.cz/ a po skončení platnosti zprávy (cca ten týden) zpráva potichu zmizí. Ale moc mně nenapadá, proč by telefon stahoval zprávy, ale neposílal doručenky - je správně nastavený?
Ano, vše by mělo být v pořádku, žádný odkaz následně nepřijde.

ondrej.valek píše: pát 24. kvě 2024 10:56:54 Takhle se mi to chova uz alespon rok, myslel jsem, ze je to pouzivanim alternativni SMS aplikace - QKSMS z f-droidu. Ale vzhledem k tomu, ze mi predtim MMS nechodily vubec nebo s obrovskym zpozdenim, tak si nestezuji. Takhle to do tydne prejde. Se standardni aplikaci od Samsungu nebo Googlu jsem to bohuzel nezkousel.
Alternativní aplikace i standardní, navíc různé telefony. Toto bohužel vliv nemá.

xsouku04 píše: pát 24. kvě 2024 16:55:32 MMS je mrtvá služba. Drahá a navíc nespolehlivá.
Souhlas.

xsouku04 píše: pát 24. kvě 2024 16:55:32 Někdy MMS odešlou i lidé, kteří to netuší. Někdy totiž android odešle MMS automaticky místo SMS, když je text delší a nevešel by se do jedné SMS. Bývá to tak dražší než poslat několik SMS a hlavně se neuplatní balíčky na SMS, protože je to MMS. Tedy mobilní operátoři tak mohou více vydělat. A ke všemu MMS ale nemusí být vůbec doručena.
Právě, prostě druhou stranu (odesílatele) vždy neovlivním. :(

xsouku04 píše: pát 24. kvě 2024 16:55:32 MMS tak jen komplikuje lidem život a zvyšuje výdělky mobilních operátorů. Smysl použít to může mít jen výjimečně.
Opět souhlas.

xsouku04 píše: pát 24. kvě 2024 16:55:32 Někomu zase "bezdůvodně" nefunguje odesílání MMS, ale hrozně špatně se dokazuje, že je chyba u T-mobile. Podařilo se mi to v jediném případě, kdy to dělalo moje vlastní číslo. Problém byl vázaný na telefonní číslo, nikoli SIM a je to už dlouho. Když to nejde, operátor to svádí na telefon a jeho nastavení, takže je hodně těžké prokázat, že to tak není.
Takže řešit to nemá smysl. OK, co už.


Díky všem za odpovědi. Evidentně žádné ideální řešení neexistuje. Takže dále šířit osvětu, ať si lidé v telefonech zruší nastavení, aby delší SMS převáděl na MMS a fotky, pokud možno, posílali jinou cestou. :D
Odpovědět