Příklad využití Odorik.cz s vlastní GSM bránou
Re: Příklad využití Odorik.cz s vlastní GSM bránou
Tipl bych, že to Ali bude dělat úplně stejně jako eBay nebo Amazon - prostě DPH a clo odvede sám, cena zboží se samozřejmě navýší, ale zákazníkovi přijde rovnou zásilka bez celních formalit.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Doufám, že to tak bude. Pro celníky ale bude problém rozlišit, kdy je zboží opravdu pětkrát či desektrát levnější, než je běžné u nás, a kdy je jen za polovinu a uvedená cena není skutečná. Mám obavu, že pokud to bude vymýšlet český zákonodárce, vznikne z toho opět nesmyslně přesložitělý paskvil, že to tak udělat nepůjde.Pitomec píše:Tipl bych, že to Ali bude dělat úplně stejně jako eBay nebo Amazon - prostě DPH a clo odvede sám, cena zboží se samozřejmě navýší, ale zákazníkovi přijde rovnou zásilka bez celních formalit.
-
Využívám GOIP s 1 linkou. V pořádku mám napojené GOIP na linku Odoriku a SIM kartu v GOIP zařízení. Konfiguraci mám stejně jako v návodu a v pořádku funguje příchozí i odchozí volání. Problém je ale v tom, že se nepřenáší číslo volajícího při příchozím hovoru GSM->Odorik (a patrně i při odchozím, ale primárně řeším příchozí směr). V rámci příchozího hovoru směruji pomocí veřejného čísla na interní linku v síti Odorik, ale na displeji a v historii VOIP telefonu je pouze číslo linky Odorik a poslední 3 číslice veřejného čísla. Není tedy vidět GSM číslo volajícího (ačkoliv během hovoru v rozhraní GOIP správné číslo vidět je).
Je možné a jak upravit nastavení, aby se číslo přenášelo?
Využívám Grandstream DP730 handset spolu se základnovou stanicí DP752.
Nastavení call in Nastavení call settings Nastavení SIP linky Odorik Nastavení call out
Nastavení call in Nastavení call settings Nastavení SIP linky Odorik Nastavení call out
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Update: aby se u příchozích hovorů správně zobrazilo číslo volajícího, může být nutné místo na veřejné číslo hovor směrovat na číslo v síti s dvěma hvězdičkami. Tedy místo 00420533533533 tam dáte např. **300116. Hovor pak jde napřímo, takže není smazána informace o původním volajícím. Ale hovor není vidět ve výpise hovorů na webových stránkách.jan@zderadicka.cz píše: ↑čtv 15. srp 2024 20:33:43 Využívám GOIP s 1 linkou. V pořádku mám napojené GOIP na linku Odoriku a SIM kartu v GOIP zařízení. Konfiguraci mám stejně jako v návodu a v pořádku funguje příchozí i odchozí volání. Problém je ale v tom, že se nepřenáší číslo volajícího při příchozím hovoru GSM->Odorik (a patrně i při odchozím, ale primárně řeším příchozí směr). V rámci příchozího hovoru směruji pomocí veřejného čísla na interní linku v síti Odorik, ale na displeji a v historii VOIP telefonu je pouze číslo linky Odorik a poslední 3 číslice veřejného čísla. Není tedy vidět GSM číslo volajícího (ačkoliv během hovoru v rozhraní GOIP správné číslo vidět je).
Nastavení call in
nastaveni-callin.png
Nastavení call settings
nastaveni-call-settings.png
Nastavení SIP linky Odorik
nastaveni-sip-linky.png
Nastavení call out
nastaveni-callout.png