Tarif pro malé spotřeby dat

Místo pro služby, které lze dobře kombinovat se službami Odorik.cz .
5uch

Re: Tarif pro malé spotřeby dat

Příspěvek od 5uch »

Neveřejná a asi hůře získatelná nabídka Vodafone...

Měl jsem (od roku 2004) tairif "Odepiš", který byl letos migrován na jiný - zdražen z 53 Kč na 114 Kč. Za to je nyní neomezené volání + SMS v síti Vodafone (včetně Sazka mobilu a Oskarty). Cena volání do jiné sítě je horších 6 Kč. A nejde k tomu žádný rozumný balíček dat - samoobslužně lze aktivovat jen nic (vypnutá data), nebo pouhý 1 GB za 79 Kč, nebo 1.5 GB za šílených 434 Kč.

Nicméně jsem měl celkem příjemný hovor s paní z "chlácholícího oddělení" - poté, co Vodafone totálně nezvládl postup kompenzace téměř týdenního výpadku pevného internetu. Zároveň jsem si postěžoval, že po posledním dvojnásobném zdražení tarifu při migraci z Odepiš jsem fakticky nic nezískal, kromě vyššího vyúčtování. Nakonec jsem dostal jako držhubné 4 GB dat zdarma nastálo (do změny tarifu). Za mne velká spokojenost.

To je jen ukázka toho, co VF umí... otázka je, kdo to může získat.
Můj tarif "Neomezeně v síti" není v ceníku a nevím, zda je možní ho aktivovat na přání i jiným lidem, než těm s bývalým "Odepiš".
A ty 4 GB navíc VF v ceníku má s poznámkou "jen v rámci speciálních nabídek" za dost nestydatých 565 Kč (a skutečně ve vyúčtování mám slevu za datový balíček ve výši 565 Kč).

Ale je vidět, že lze mít neomezené volání do vlastní sítě + SMS + 4 GB dat (stačí pro nenáročné uživatele) v ceně lehce nad 100 Kč.
Naposledy upravil(a) 5uch dne pon 06. led 2025 4:59:06, celkem upraveno 1 x.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Copak Vodafone, tam není o překvapení nouze. Napřed ohlásí zrušení Nulového tarifu, pak zase s velkou slávou, že se nic rušit nebude - jako v té pohádce: "Odvolávám, co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil" :D
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Jsem se docela zasmál té nelogické nabídce 1 GB za 79 Kč, nebo 1.5 GB za šílených 434 Kč. To je fakt kreativita. Těch 6 Kč/min do jiných sítí je také síla, ale to jde naštěstí většinou eliminovat pomocí VoIP.
Také jsem měl hrozně dlouho Odepiš. Ale nyní musím testovat Odorik a na záložním testovacím čísle od vodafone mám nulový tarif.
vlk

Příspěvek od vlk »

Kristovec píše: čtv 27. dub 2023 21:05:56 emtecko.cz dá 750 MB za měsíc a stojí to 50 Kč. Ovšem minimálně 29 Kč hlasový paušál. Zkuste to spíš v zahraničí, vím,že jsem s tím už protivný,ale tady v ČR to nemá smysl.
Podívejte : lifecell.ua tarif Gadžet Bezpeka stojí 90 UAH = 54 CZK na 12 týdnů , tedy 84 dní, a každý z těch 84 dnů máte 150 MB, tady v EU samozřejmě.Tedy 0,70 Kč/den. Máte li telefon podporující eSIM a umíte li anglicky či ukrajinsky, vše vyřídíte na webu operátora,eSIM dojde emailem, kredit nabíjíte z naší platební karty.
Skutečně,v ČR to nemá smysl hledat levné služby :(
V praxi jsem vyzkoušel lifecell. Bohužel se informace nezakládají na pravdě. Platí 90 UAH na 12 týdnů, ale pak se platí za každý MB roaming. Tuším 75UAH za 150MB je základ (asi lze přenastavit na něco méně strašného).
UA - takže žádný nárok na rozmyšlení během 15 dnů. Operátoři úsečný.
Možná když bude za cca čtvrt roku stále jejich nabídka a když člověk aspon dvakrát jim zaplatí, tak možná pak bude roaming v ceně.

Pěkně drahý pokus....
5uch

Příspěvek od 5uch »

xsouku04 píše: úte 17. pro 2024 12:41:40 Jsem se docela zasmál té nelogické nabídce 1 GB za 79 Kč, nebo 1.5 GB za šílených 434 Kč.
Ano, příšernost.
Je to dané zřejmě tím, že nyní se data (za rozumnější cenu a v množství 1 - 10 GB) nabízejí převážně již jen jako součást tarifního balíčku (i k předplacenkám). Takto lze mít i předplacenku s 10 GB dat za 400 Kč. I když i zde je vidět jasná snaha dotlačit postpaid zákazníky k neomezenému internetu. Z oficiální nabídky prakticky vymizela možnost nějakých samostatných a velikostně flexibilních datových balíčků, nebo placení dat podle skutečné spotřeby.

Samostatné datové balíčky od 1.5 do 50 GB (dostupné pro atypické neveřejně nabízené paušály bez dat a předplacenky):
je k dispozici výběr z datových balíčků zřejmě kdysi nabízených do modemů, notebooků a tabletů... z dob mobilního datového pravěku (a tomu odpovídají i ceny). Např. 10 GB sdílených GB mezi dvě SIM zde vyje na skoro 2000 Kč. Většina těch datových balíčků je jen pro firemní zákazníky. Pro ostatní je výběr hodně omezený.

Plus jako výchozí datový základ se nabízí 1 GB za 79 Kč - částka, která nevyděsí a člověka nezruinuje, když se to aktivuje nechtěně.
xsouku04 píše: úte 17. pro 2024 12:41:40 Těch 6 Kč/min do jíných sítí je také síla, ale to jde naštěstí většinou eliminovat pomocí VoIP.
Ano, stále raději používám VOIP nebo zpětné volání místo volání za 6 Kč.
Nicméně zde VF zlevnil - na přechozí variantě tarifu Odepiš se do cizí sítě volalo za 12 Kč.

Je dobré vědět, že VF nabízí za podobnou cenu (119 Kč nebo 90 Kč pro seniory 60+) balíček k předplacence "Předplacená karta 30" s neomezeným voláním ve vlastní síti a cenou volání jinam za 3 Kč. Nejsou v tom ale neomezené SMS do vlastní (a SMS jsou tam dražší - za 3 Kč... ale kdo dnes SMS intenzivně používá, že).
K předplaceným kartám je i relativně výhodný balíček neomezeného volání ve vlastní síti - s 1.5 GB dat navíc to vyjde celkem na 149 Kč. Asi nejlepší nabídka pro šetřílky, co se dovedou přizpůsobit.
Naposledy upravil(a) 5uch dne stř 21. kvě 2025 16:13:43, celkem upraveno 1 x.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
vlk

Příspěvek od vlk »

vlk píše: pon 09. pro 2024 7:25:33
xtonda píše: úte 09. kvě 2023 15:33:42 A zkusil fakt někdo zahraniční datový tarif dlouhodobě v ČR používat? EU roaming a speciálně ten datový má nikoliv nepodstatná omezení
https://europa.eu/youreurope/citizens/c ... dex_cs.htm
Cenový strop je letos 1,8 € oproti loňským 2 €, ale jinak ty principy platí. Viz
https://en.wikipedia.org/wiki/Roaming_Regulation_2022

A u toho UA lifecell je to časově omezené promo platné do konce Června a lze ho využít až po dvou měsících od aktivace SIM
https://www.lifecell.ua/en/services/catalog/gb-roam/

Takže jako náhled do cen jinde zajímavé, ale prakticky pro uživatele z ČR k ničemu.
O Vánocích zjistím, aktivuji UA lifecell, dám vědět- Promo bylo prodlouženo do konce roku. Nemohu nic najít těch dvou měsících, buď to zrušili nebo kde to bylo?

Máte ještě někdo tip na nějaký dlouhodobější tarif podobný tomu, co má O2 na rok 50GB?
já jsem našel jen toto, což je dražší než O2, ale třeba to někomu pomůže.
Min. dobití 3USD ročně, nabitá data jsou na neomezenou dobu, a ceny jen o něco málo vyšší než O2, kyž si člověk vybere tarif jen pro EU:
- https://www.keepgo.com/products/prepaid ... id-forever
- https://www.keepgo.com/products/esim-eu ... epaid-data
U té eSIM jen nechápu proč mají dražší a přitom omezenější další tarif, ale do detailu jsem to nezkoumal.
Takže UA lifecell eSIM používám, zatím relativně krátce.
Objednal jsem si eSIM za 150 UAH https://shop.lifecell.ua/en/product/sta ... m/197/384/, byla to spíše chyba, ten bonus 50GB se prodražil, vyčerpal mi bonusový kredit, protože nabídka Gugabytes without borders má podmínky, min. dvakrát zaplacený paušál: https://www.lifecell.ua/en/services/catalog/gb-roam/ Takže mě účtovaly roaming balíčky (základní je 150MB-75 UAH takže mě to spletlo) a než jsem to zjistil, byl kredit fuč.
Aktivoval jsem tento tarif za 135 UAH na 12 týdnů: https://www.lifecell.ua/en/mobile/tarif ... t-bezpeka/ a nakonec čekal na druhé zaplacení, což bylo před pár dny.
Mimochodem má být 150MB na den, ale v aplikaci se mi zobrazuje bez čerpání dat méně, tuším 125MB, už jsem dnes čerpal, už mám 124MB.
Teprve teď mám každý den 124MB+ na den za těch 135 UAH na 12 týdnů (tedy 1,61UAH/den) a neplatím za roaming dle podmínek www.lifecell.ua/en/services/catalog/gb-roam/, pozor tato akce je pravidelně prodlužována, ale taky nemusí.
Dle zákaznické podpory není možné žádné omezení, takže když bych vyčerpal přidělený objem, strhne se mi nějaký balíček, který si mohu nastavit, jinak 150MB za 75UAH.
Takže aktuálně jsem dobil podruhé, abych tam měl těhc 135 UAH, ty si strhli, mám nulový kredit a využívám denně těch 125MB+ denně bez placení roamingu.
PS: 1 UAH = cca 0,56 Kč. tj. 135 UAH = 75,17Kč, 150UAH= 83,52 Kč, 1,61UAH = 0,9 Kč.
Rychlost je rozumná, když je dostupné 5G, je 5G.

Tarif je spíše pro hračičky, je příliš věcí, na co si dávat pozor.
Prvních 3 měsíce zaplatíte 75Kč za nic, s rizikem, že roaming neprodlouží. (možná stačí jen dvakrát po sobě dobít, nemám vyzkoušené v praxi).
Především aktuálně je ten roaming je do konce června 2025-06-30, asi bude prodloužen, ale nemusí. Pak by příplatek za roaming byl drahý.
Když vyčerpáte denní limit MB a máte kredit, aktivuje se automaticky balíček a opět platíte víc než je vám milo.
Lidská zákaznická podpora je netrpělivá, když neodpoví dostatečně rychle, odpojí se.

Pro mé použití vyhovuje, ale kdybych tušil, co mě čeká, asi bych do toho nešel znovu.
Odpovědět