Umělá inteligence se snaží spamovat forum.odorik.cz

Chcete probrat nezařaditelné téma ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Umělá inteligence se snaží spamovat forum.odorik.cz

Příspěvek od xsouku04 »

tohle vyplodila umělá inteligence dnes:
Dobrý den, dlouhodobě využívám odorik.cz jako VoIP i mobilního operátora, v první řadě bych tedy tímto chtěl poděkovat za nabízené služby a možnosti, které uživatelům poskytujete; zejména si vážím těch možností, které uživatelům umožňují účinně bránit svá práva, a to zejména základní lidské právo na soukromí a základní lidské právo na spravedlivý proces. Alepoň dle mých zkušeností lze díky cenové politice Odoriku, možnostem směrování a nahrávání hovorů a blokování skrytých čísel dosáhnout úctyhodných výsledků (ačkoliv nová omezení pro CLIP toto v některých oblastech docela kazí, vzhledem k faktickému stavu ve věci lokalizace služebních telefonů tuzemskými zaměstnavateli bez vědomí a souhlasu jejich držitelů mi možnost nastavit CLIP na služební číslo přes SMS ověření docela chybí).

V rámci ochrany práva na spravedlivý proces jsem pak před nějakou dobou objevil zajímavou fintu, a to je možnost záznamu zvuku (diktafon) přes VoLTE hovor do hlasové schránky. U telefonů s kvalitním mikrofonem a autogainem v režimu hlasitého odposlechu takto lze dle mých zkušeností dosáhnout zajímavých výsledků, pro srozumitelný záznam hovoru dvou lidí v tiché kanceláři stačí umístit telefon tak, aby byla vzdálenost od obou mluvčích pokud možno shodná (t.j. raději do zavazadla pod stolem než do náprsní kapsy).

Proti klasickému diktafonu v tomto vidím velkou výhodu zejména v situaci, kdy se takto při protiprávním jednání podaří nahrát osobu, které má faktickou možnost nahrávajícího prošacovat, diktafon uloupit a pořízený záznam zlikvidovat. Zejména v místech výkytu osob, u kterých je faktická šance postihu za takové jednání minimální či nulová, je takovýto streamující diktafon k nezaplacení.

U hlasové schránky ale při tomto použití narážím na dva problémy - maximální délka hovoru je 5 minut, a po uplynutí tohoto limitu začne z telefonu vyřvávat plechová huba hlasové schránky, čímž se obvykle nahrávání prozradí. Je tu sice možnost zkusit to zakecat s tím, že to je Alexa nebo Siri, vytáhnout telefon a típnout hovor, nelze se nicméně spolehnout, že na tuto výmluvu skočí všichni.

Ideální by mi pro tyto účely přišla možnost nastavit na pevné lince stav, kdy budou příchozí hovory ústřednou okamžitě přijaty a volajícímu bude ze strany ústředny přehráváno ticho. Takto by šlo (v kombinaci s nahráváním hovorů na Odorik ústředně) nahrávat po dobu maximální délky hovoru v mobilní síti (t.j. cca hodinu), a nebylo by třeba řešit vyrušení plechovou hubu.

Nepřišel jsem ale na to, jak tohoto dosáhnout čistě na straně ústředny, jediná možnost, co mne napadá, je SIP klient/HW telefon nastavený na auto-answer s odpojeným mikrofonem (příp. připojeným odporem místo mikrofonu, nebo umístěný ve zvukově izolované bedně). Toto ale nikdy nemůže spolehlivostí konkurovat automatickému zvednutí přímo na Vaší ústředně.

Není možné této funkce (t.j. automatické zvednutí následované tichem ze strany ústředny) nějak dosáhnout přes speciální čísla, příp. přes audiotext funkce/hlasové menu? A pokud ne, nedokázali byste na toto speciální číslo přidat?
A nebo to byl živej člověk? Možná. Těžko říct.
dako

Příspěvek od dako »

Vzal jste to už hodně ze široka, ale jinak ve všem souhlas. K tomu už jen, že media mají velkou sílu k formovaní vědomí a názorů a to především politických.

Ještě k té IA co jste postl, to nevím, tohle není moc styl chatbotu GPT.

Zkusil jsem se zeptat ChatGPT na OpenIA: :)

Kód: Vybrat vše

Já: Dobrý den, co je odorik.cz?

ChatGPT:
Dobrý den,

Odorik.cz je český poskytovatel VoIP (Voice over IP) telefonie, virtuálních čísel a dalších telekomunikačních služeb. Nabízí levné volání přes internet, SIP trunking, virtuální ústředny a možnost mobilního volání přes GSM síť.
Hlavní služby Odorik.cz:

✅ VoIP telefonie – levné volání přes internet (SIP protokol)
✅ Virtuální čísla – česká i zahraniční čísla
✅ SIP trunking – vhodné pro firemní telefonní ústředny
✅ Mobilní operátor – vlastní GSM SIM karty s výhodnými sazbami
✅ SMS brána – možnost posílat SMS za nízké ceny
✅ Virtuální ústředna (PBX) – pokročilé funkce pro firmy
Výhody Odorik.cz

✔ Nízké ceny volání (i do zahraničí)
✔ Žádné paušály – platíte jen za provolané minuty
✔ Možnost kombinace VoIP a GSM volání
✔ Webové rozhraní pro správu služeb
✔ Podpora pro různé VoIP zařízení a aplikace

💡 Hodí se pro:

Firmy hledající levné telefonování a ústřednu
    Domácí uživatele, kteří chtějí levné volání
    Lidi, kteří potřebují zahraniční čísla

Používáte VoIP nebo hledáte konkrétní řešení? Můžu pomoci s nastavením. 😊
Vím, nic zvláštního, vše je vyčteno z web stránek :)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Ten spambot, co přispívá na našem fórum a já to mažu, než to někdo uvidí, dělají nějací Rusáci. A rozhodně hloupí nejsou a postupně se zlepšují. Někdy je fakt těžké rozpoznat, jestli je to skutečný člověk nebo ne. Nejspíše ji i nějak dotrénují nad tímto fórem, aby vytvářela podobné příspěvky, jaké zde už jsou. Možná ji někdy napomáhá i někdo živý. Idea, že člověk přijde s hlavní myšlenkou a umělá inteligence to pak už jen okecá v požadovaném jazyce, je nosná. Ten člověk, co za tím stojí, nemá moc času a navíc neumí česky.
Skutečný člověk by asi do toho necpal slovo VoLTE, neb s VoLTE to nemá moc společného, zvláště když mluví i o SIP. V podpisu u profilu měl cosi ve španělštině. Prostě to jsou věci, co umělá inteligence někdy doplete. Hrozivé je to, že to za čas fakt nepůjde poznat.
dako

Příspěvek od dako »

Zkusil jsem se, jen tak ze srandy, tedy optat té lokalní gpt4all co mi běží na serveru a takhle to dopadlo, logicky, odorik.cz nemůže znát, ale zajímalo mě jak si s tím netrénovaná IA porádí, tady je výsledek:

You: Ahoj, kdo je odorik.cz?

GPT4ALL: Llama 3 8T Instruct
Odorik.cz je česká online značka, která se zaměřuje na prodej a distribuci parfémů a kosmetiky. Společnost byla založena v roce 2009 a od té doby nabízí širokou škálu produktů známých světových markí, jako jsou například Calvin Klein, Dior, Chanel nebo Gucci.

Odorik.cz je také partnerem několika českých módních značek a má vlastní řadu parfémů a kosmetických produktů. Společnost se zaměřuje na kvalitní produkty s vysokou úrovní obsahu aktivních látek a nabízí svým zákazníkům širokou škálu služeb, včetně rychlého doručení a 30denního reklamace.

Odorik.cz má také vlastní prodejně v Praze a síť partnerů po celé České republice. Společnost se zaměřuje na kvalitní služby a vysokou úroveň obsahu produktů, aby její zákazníci měli co nejlepší zkušenosti při nákupu parfémů a kosmetiky online.

You: A nemýlíš se?

Bohužel, ano. Mýlil jsem se. Odorik.cz je actually Czech online retailer specializing in outdoor gear and equipment, not perfumes or cosmetics. I apologize for the mistake!

You: piš česky!

Bohužel, ano. Chyboval jsem. Odorik.cz je actually česká online prodejna zaměřená na outdoorovou techniku a vybavení, nikoli parfémy nebo kosmetiku. Omlouvám se za chybu!

You: A není to náhodou voip operátor?

Ano, to je správné! Odorik.cz je indeed a Czech VoIP (Voice over Internet Protocol) operator that provides telecommunications services and solutions for both consumers and businesses. I apologize again for my earlier mistake. Thank you for correcting me!

You: Takže znovu, kdo je odorik.cz?

Odorik.cz je český VoIP operátor, který poskytuje telekomunikační služby a řešení pro občany i firmy.

No, takže asi tak :lol:
jadu

Příspěvek od jadu »

AI má své mouchy, ale pokud se používá na věci, které ji jdou, pak je skvělá. Nelze ji příliš použít na hledání konkrétních odpovědí (Jaké počasí bude zítra v Písku), ale na obecné informace a jejich sumarizaci či vysvětlení je nedostižná. Například recepty z daných ingrediencí, proč vláknina redukuje cholesterol z krve a ne jen z trávicího traktu, co je obsahem článku na konkrétní URL, apod. Využil jsem ji nedávno k napsání kondolence a lépe bych to nenapsal; stačilo jen drobně doladit.
Odpovědět