Ano s vyjmutým filtrem lze používat.
Ale problém trochu je, že ať s filtrem nebo bez, docela brzo se to zanese a pak už to tak pěkně nestříká a hlavně to teče podstatně méně. Pokud se někdo sprchuje denně a hodně, tak rok to rozhodně nevydrží. Což bude ten nejdůležitější háček. Spíše místo náhradní filtrů by měli dodávat náhradní hlavici.
Ale je pravda, že na obou místech, kde jsme to testovali, je hodně tvrdá voda. Také je možné, že filtr zanesení trochu oddálí. Až takto jsem to nezkoumal.
Jak s investicí 200 Kč ušetřit 10 000 Kč za rok?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak s investicí 200 Kč ušetřit 10 000 Kč za rok?
Tak jsem přišel na to, že ty drobounké dirky se časem zanesou. Nestříká to tak pěkně, voda teče málo, ale pod velkým tlakem, takže se to časem (řádově v měsících) stane nepoužitelné.xsouku04 píše: ↑pon 20. kvě 2024 21:14:15 Ano s vyjmutým filtrem lze používat.
Ale problém trochu je, že ať s filtrem nebo bez, docela brzo se to zanese a pak už to tak pěkně nestříká a hlavně to teče podstatně méně. Pokud se někdo sprchuje denně a hodně, tak rok to rozhodně nevydrží. Což bude ten nejdůležitější háček. Spíše místo náhradní filtrů by měli dodávat náhradní hlavici.
Ale je pravda, že na obou místech, kde jsme to testovali, je hodně tvrdá voda. Také je možné, že filtr zanesení trochu oddálí. Až takto jsem to nezkoumal.
Ale lze to opravit vykoupáním toho plíšku s dirkami v octu. Přes noc jsem jej nechal v misce s octem a ráno to zase stříká jako nové.
Ten filtr je tedy nejspíše nesmysl.
Máme koupeno dva roky, pocity smíšené.
Na jedné straně to šetří objem vody za čas, na druhé straně abych se opláchnul, stojím tam déle.
Ve finále to asi něco ušetří, ale....
Zatím to nechávám a uvidím.
Jednou za půl roku (až mě sprchování začne bolet z důvodu menších dírek a většího tlaku) plíšek hodím do plecháčku s troškou octa a nechám krátce přejít varem.
Na jedné straně to šetří objem vody za čas, na druhé straně abych se opláchnul, stojím tam déle.
Ve finále to asi něco ušetří, ale....
Zatím to nechávám a uvidím.
Jednou za půl roku (až mě sprchování začne bolet z důvodu menších dírek a většího tlaku) plíšek hodím do plecháčku s troškou octa a nechám krátce přejít varem.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby to bylo jen o mě, tak je mi to jedno. Ale někteří lidi se budou cákat třeba půl hodiny a nic s tím neudělám. Jsou pak schopni jen sprchováním spotřebovat plnou vanu, protože to vždy pustí naplno a dobu rozhodně nezkrátí. Jo a dají se koupit takové hubice, které umí vodu i dočasně zastavit, když se např. někdo mydlí. Což může být další úspora. Spotřeba vody je v mém případě asi poloviční, možná i nižší než poloviční. A když se dírky začnou ucpávat, tak je třeba čtvrtinová nebo i menší, ale to sprchující už začínají nadávat.
No smysl by to mohlo mít hlavně třeba pokud někdo poskytuje nějaké ubytování a vodu ohřívá draze elektřinou.
No smysl by to mohlo mít hlavně třeba pokud někdo poskytuje nějaké ubytování a vodu ohřívá draze elektřinou.