Rád bych měl VoIP klienta na mobilu, abych byl v zahraničí snadno dostupný z ČR.
Bohužel můj telefon Samsung Galaxy A52 se při volání často neprobudí.
Mám klienta ACR Phone, push notifikace jsou povolené, server je sip.odorik.cz.
Má prosím někdo zkušenost, jak na tomto telefonu dosáhnout spolehlivého příjmu?
Co bych měl ještě nastavit?
Doporučí mi někdo nějakého jiného klienta, klidně i placeného?
Děkuji.
Samsung Galaxy A52
Re: Samsung Galaxy A52
Do Androidu 11 (včetně) byl přímo SIP klient od Samsungu a celkem fungoval. Od Androidu 12 výše to bohužel Google zaříznul, takže nic spolehlivého už není. Pro tyto účely tedy ideálně sehnat telefon Samsung, který skončil na Androidu 11, např. Galaxy A40.
Linphone se mi na Xperii při nastavení TLS a použití pouze keep alive probouzí naprosto bez problémů. Nepomohlo by přepnout ACR na TLS? A samozřejmě ho dát do výjimek na šetření baterie.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jaký máte outbound sip proxy? Na nastavení tohoto záleží, jestli push notifikace fungují, jak mají. https://www.odorik.cz/w/acr_phone:acr_phone?HonzaV píše: ↑pon 19. kvě 2025 22:55:14 Rád bych měl VoIP klienta na mobilu, abych byl v zahraničí snadno dostupný z ČR.
Doporučí mi někdo nějakého jiného klienta, klidně i placeného?
Děkuji.
Je pravda, že na některých push notifikace nefungují vždy spolehlivě i když aplikace i push proxy fungují korektně.
Workaround by mohl být, do paralelního zvonění přidat další hovor vždy ze známého čísla, který by telefon vždy prozvonil (a telefon hovor odmítl), tím by se vždy spolehlivě probudil.
TLS funguje na acr phone ale bez push proxy. TCP by fungovat mělo, lze zkusit z push proxy i bez. Ale problém s tím, že systém aplikaci nechá usnout a nevzbudí, může přetrvávat.
Potvrzuju, že každý telefon a/nebo verze Androidu se chová jinak. Jedna Nokia aplikaci pravidelně zabíjí (a nepomůže ani push), jiná Nokia (G42, Android 14) dlouhodobě drží přihlášená, i když nikdo nevolá. V některých telefonech je extra nastavení pro nezabíjení aplikací na pozadí - zkuste pohledatHonzaV píše: ↑pon 19. kvě 2025 22:55:14 Rád bych měl VoIP klienta na mobilu, abych byl v zahraničí snadno dostupný z ČR.

Děkuji za odpovědi.
Mám Android 14.
S různými nastaveními se telefon probouzí nespolehlivě a když se probudí po minutovém vyzvánění je to také dost nepoužitelné.
Ale zdá se, že workaround s prozvoněním přes GSM funguje.
Mám Android 14.
S různými nastaveními se telefon probouzí nespolehlivě a když se probudí po minutovém vyzvánění je to také dost nepoužitelné.
Ale zdá se, že workaround s prozvoněním přes GSM funguje.