Zdravím,
chci se zeptat, někde jsem tu četl, že má někdo linku přihlášenou na více zařízeních a na všech to paralelně zvoní, když jí někdo odmítne zvoní na dalších dál. U nás ale po odmítnutí ukončí hovor všem ostatním přihlášeným. Příspěvek byl z roku 2020, tak možná už to nefunguje?
A ještě bych se chtěl zeptat, kdybych chtěl časové omezení směrovat na více čísel jaký je formát?
Je nějaká možnost dát více linke za sebou /to mi nefunguje/, nebo pro každou linku musí být celý ten postup třešba 3x *084*A*XXXXX!YYYY,*084*A*XXXXX!YYYY,*084*A*XXXXX!YYYY?
Předem moc díky za objasnění.
Linka na vícero zařízeních - odmítnutím shodí všechny
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Linka na vícero zařízeních - odmítnutím shodí všechny
Nejspíše záleží na tom, jak přesně telefon hovor odmítne. Jsou buď vrací obsazeno nebo nějakou jinou kauzu. U některých telefonů lze nastavit jakým způsobem mají hovor odmítat. Tím lze patrně změnit to chování.
Pro časové směrování hovorů si doporučuji zřídit SIP jméno. SIP jméno funguje stejně jako další veřejné číslo a má vlastní nastavení paralelního zvonění. Pokud zkombinujete sip jméno s časově podmíněným přesměrováním, bude to mnohem více přehledné a snadněji se měnit.
Pro časové směrování hovorů si doporučuji zřídit SIP jméno. SIP jméno funguje stejně jako další veřejné číslo a má vlastní nastavení paralelního zvonění. Pokud zkombinujete sip jméno s časově podmíněným přesměrováním, bude to mnohem více přehledné a snadněji se měnit.
Děkuju za odpověď. Ohledně odmítání používáme Groundwire v nějakém defaultním nastavení.
Nicméně sem teda vytvořil SIP na lince co má i pevnou linku. Ten sip sem nechal směrovat na vlastní linky operátorů a pak sem v rámci časového období zavolal ten SIP. Funguje to skvěle, když nějaký operátor odmítne, zvoní to dál na ostatních. Má to ale problém. Neukazuje mi to v Groundwire linku na kterou to volá, nýbrž že to přichází na mou linku (toho operátora) a volající číslo. Tím bohužel ale nevím na jakou linku je voláno a není to možné použít. Máte radu jak předávat původní linku na kterou je voláno?
Když byli všichni přihlášení na veřejnou linku, tak to zase ukazovalo linku na kterou se volá, ale při odmítnutí to zrušilo hovor všem.
Nicméně sem teda vytvořil SIP na lince co má i pevnou linku. Ten sip sem nechal směrovat na vlastní linky operátorů a pak sem v rámci časového období zavolal ten SIP. Funguje to skvěle, když nějaký operátor odmítne, zvoní to dál na ostatních. Má to ale problém. Neukazuje mi to v Groundwire linku na kterou to volá, nýbrž že to přichází na mou linku (toho operátora) a volající číslo. Tím bohužel ale nevím na jakou linku je voláno a není to možné použít. Máte radu jak předávat původní linku na kterou je voláno?
Když byli všichni přihlášení na veřejnou linku, tak to zase ukazovalo linku na kterou se volá, ale při odmítnutí to zrušilo hovor všem.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ve jménu volajícího posíláme poslední tři čísla veřejného čísla na které bylo volání. Ve formě >XXX
A lze nastavit aby se do jména volajícího dávalo libovolný název.
Tohle by to nevyřešilo.
Jinak jakým způsobem přesně groundwire odmítá hovory, nebo co přesně posíláme u konkrétního hovoru se můžu podívat, pokud mi dáte id příchozího hovoru. https://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu
A lze nastavit aby se do jména volajícího dávalo libovolný název.
Tohle by to nevyřešilo.
Jinak jakým způsobem přesně groundwire odmítá hovory, nebo co přesně posíláme u konkrétního hovoru se můžu podívat, pokud mi dáte id příchozího hovoru. https://www.odorik.cz/w/hlaseni_problemu