Príjem SMSiek na VOIP čísle v textovej forme

Programy, které slouží k volání přes internet z počítače nebo chytrých mobilů.
pali

Re: Príjem SMSiek na VOIP čísle v textovej forme

Příspěvek od pali »

pali píše: stř 10. led 2024 19:41:20
norbert7 píše: stř 10. led 2024 13:42:44 Ten program funguje fakt genialne.
Vďaka za info!

Pred nejakým časom pri objednávke na CZC som dostal hlasovú SMSku prečítanú automatom z čísla +420910102190 a automat hovoril akú stránku mám otvoriť na sledovanie stavu objednánky. Podľa ČTU je číslo je pridelené pre IPEX TELCO a.s.
Pred pár dňami som na CZC robil novú objednávku a tentokrát mi už ani žiaden automat nevolal. Tzn. SMSky už CZC nevie posielať ani vlastnou plechovou hubou.
pali

Příspěvek od pali »

norbert7 píše: úte 16. led 2024 22:19:49 Tak Alza odpovedela, ze kdo je jejich partner pro zasilani SMS je tajne. Na cast dotazu jestli by to slo poslat i jinak nez hlasem neodpovedeli vubec a ticket uzavreli.
Je to škoda ale vlastne čakal som takúto reakciu. Ak by sme vedeli zistiť, kto za tým stojí, tak by sme ho potom mohli informovať o možnosti F-SMS doručovania.

Naviac môj program funguje aj v režime F-SMS centra na posielanie/doručenie SMSky na koncové zariadenie. Testoval som to s tým Jablotronom.
muskwa

Příspěvek od muskwa »

Dobrý den,
mohl bych se zeptat na zkušenosti s provozem toho skriptu v Perlu? S Perlem nemám moc zkušenosti, ale stál bych o to si na nějakém hostingu zprovoznit...
pe.havel

Příspěvek od pe.havel »

muskwa píše: úte 18. čer 2024 19:15:26 mohl bych se zeptat na zkušenosti s provozem toho skriptu v Perlu?
Aplikace běží skvěle. Mám ji jako démona na serveru a trvale přijímám SMS a převádím na maily. Avšak problém je s dodavatelem SMS, kdy některé SMS vůbec nedorazí a nedozvíme se o tom – toto však řešení nemá :cry:
marinak

Příspěvek od marinak »

Zkusím oživit téma.
Díky Palimu za FSMS. SMS jsou doručovány, ALE! Pokud pošlu SMS s diakritikou, tak SMS není doručena: nezavolá 14700... mám to zatím ověřeno z Vodafone. Zkusím ověřit co ostatní operátoři.
Nebo to má někdo vykoumané už co s tím?
Naposledy upravil(a) marinak dne stř 13. srp 2025 11:41:59, celkem upraveno 1 x.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

marinak píše: stř 13. srp 2025 11:40:53 Zkusím oživit téma.
Díky Palimu za FSMS. SMS jsou doručovány, ALE! Pokud pošlu SMS s diakritikou, tak SMS není doručena: nezavolá 14700... mám to zatím ověřeno z Vodafone. Zkusím ověřit co ostatní operátoři.
Nebo to má někdo vykoumané už co s tím?
Bohužel s doručováním SMS s diakritikou je problém i u doručování v podobě PDF. V podstatě nevíte co dotyčný psal, přijde jen prázdné PDF, kde je vidět číslo odesilatele a musíte zavolat zpět.
Chtělo by to asi reklamovat u Vodafone, aby zatlačili na toho co SMS doručuje, aby si to opravili.
Po Vodafone můžete chtít vrácení částky, jinak můžete hnát stížnost na ČTÚ. A to by dost možná dostal Vodafone pokutu a dost možná mu nařídí mu závadu opravit.

Nejlepší důkaz je asi v tom, poslat SMS jako PDF, protože tak přijde alespoň prázdný PDF soubor, což by mohl být důkaz, že doručování nefunguje.
Příčina bude nejspíše stejná.
Doručování dělá nějaký trafikant dohozený O2 a bohužel na něj nemáme páky. Několik měsíců jim SMS do faxu nefungovala vůbec.
Ale pokud by byli mobilní operátoři nuceni vracet peníze za takto ztracené SMS, na trafikanta zatlačí a ten to opraví aby nepřišel o trafiku.
marinak

Příspěvek od marinak »

Ověřil jsem stejné chování i u T-Mobile. Musím sehnat někoho se SIM od O2. Ale předpokládám výsledek stejný.
pali

Příspěvek od pali »

Správanie u všetkých operátorov bude rovnaké. Viď moja prvá správa, kde som popísal ako doručovanie funguje. Tzn. nie je potrebné skúšať posielanie z O2 SIM karty, bude to rovnaké.

O probléme s diakritikou v SMSkách viem, už mi o tom písal pred rokom pe.havel. Má viac informácii o tom.

Reklamácia FAXového doručenia, ako to napísal xsouku04, znie asi ako najlepšie riešenie.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

pali píše: čtv 14. srp 2025 18:38:17 Správanie u všetkých operátorov bude rovnaké. Viď moja prvá správa, kde som popísal ako doručovanie funguje. Tzn. nie je potrebné skúšať posielanie z O2 SIM karty, bude to rovnaké.

O probléme s diakritikou v SMSkách viem, už mi o tom písal pred rokom pe.havel. Má viac informácii o tom.

Reklamácia FAXového doručenia, ako to napísal xsouku04, znie asi ako najlepšie riešenie.
Je prostě potřeba prudit velké operátory, aby vraceli 3 Kč za SMS která se nedoručí. Až je to přestane bavit, trafikantovi nařídí, aby si to opravil. Bohužel dneska spousta lidí posílá SMS s diakritikou aniž by si toho byli vědomi. Pro mobilní operátoři je to dobrý způsob, jak více vydělat. Tedy opravdu není důvod proč takové SMS nějak prznit. Na pevnou stejně posílají SMS hlavně popletové, kteří ani pořádně netuší, že to není úplně dobrý nápad.

Co se týče faxů tak býval problém i s delší SMS co se musí rozdělit na více částí. Ale to předpokládám s jiným doručováním není.
jaara

Příspěvek od jaara »

SMS stárnou a aktivně je vlastně nepouźívám vyjma ovládání zásuvky s termostatem na chalupě. Pokud platí, že ono pásmo skončí v roce 2028, je to pro mě marginální.
Chápu, že jiným problémy mohou vadit.
Odpovědět