Hezky den, zacinam s VoIP a Odorik jsem si vybral kvuli super cenam. Kdyz se prihlasim do uzivatelskeho rozhrani na IP adrese Grandstreamu 1610, zadam veskere info od odoriku, tedy
Account active = YES
SIP Server = sip.odorik.cz
SIP User ID = moje číslo účtu na odoriku
Authenticate ID = heslo co mám v průvodci nastavení linky
Problem je, ze po ulozeni hesla se heslo smaze, napise to ze uspesne ulozeno, ale smaze se z toho radku.
Firmware mi nejde aktualizovat, mam Version 1.0.7.64 kazdopadne nastavil jsem automatickou aktualizaci a nic. Jiny prohlizec jsem zkousel taky. Stale nic. Manualne jsem zadal heslo primo v telefonu, to stejne, ulozim, podivam se a zmizne.
Nevim si s tim vubec rady.
Predem dekuju
Nejde přidat SIP server do GUI
Re: Nejde přidat SIP server do GUI
Není moc informací, napadá mě:
- Vážně nejde volat? Když heslo zmizí, tak to nemusí znamenat problém (hesla nemají být vidět). Co je napsáno na úvodní obrazovce telefonu? Co je vidět ve Status stránce webové administrace, hlavně "Status" první SIP linky?
- Je aktivován SIP v nastavení Odoriku? Co je napsáno v seznamu registrovaných zařízení?
- Aktualizace by měla proběhnout, je správně nastaveno URL pro aktualizaci, viz https://www.grandstream.com/support/firmware
- Je vůbec úspěšně telefon připojen na internet? Po zapnutí se mu zaktualizují hodiny?
Status pise cervene NE, SIP na Odoriku je povoleny, ale v seznamu zarizeni nic neni, hodiny se neaktualizuji, coz je divne, ale volam mezi telefony na IP, tak by to melo byt. Moc dekuju ta pomoc
Problém s DNS překladem? To by vysvětlovalo funkční IP hovor, ale nefunkční aktualizace FW, hodin a Odorik SIP.
Je nastaven správně funkční DNS server? Přiděluje se správně z DHCP nebo je potřeba doplnit ručně? Pokud nic uvedeno není a nevíte co napsat, tak třeba IP 8.8.8.8
Je nastaven správně funkční DNS server? Přiděluje se správně z DHCP nebo je potřeba doplnit ručně? Pokud nic uvedeno není a nevíte co napsat, tak třeba IP 8.8.8.8
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Authenticate ID není heslo, ale také číslo linky.
Take moc dekuji za radu, udelal jsem jak jste rekl, problem pretrvava.. :/pe.havel píše: ↑stř 10. zář 2025 11:26:49 Problém s DNS překladem? To by vysvětlovalo funkční IP hovor, ale nefunkční aktualizace FW, hodin a Odorik SIP.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pošlete mi emailem číslo, já zavolám a můžu se na to podívat.
Sdílení obrazovky se nejlépe nastartuje, když se přihlásíte na web Odorik a půjdete do menu "podpora" a tam vyberete "Vzdálená podpora zákazníkům - sdílení obrazovky". Potřeba je jen internetový prohlížeč.
Je to aplikace galene viewtopic.php?t=6019 mohu vidět co vidíte vy a můžeme zkoušet různé věci.
Máte aktivní SIP?
Sdílení obrazovky se nejlépe nastartuje, když se přihlásíte na web Odorik a půjdete do menu "podpora" a tam vyberete "Vzdálená podpora zákazníkům - sdílení obrazovky". Potřeba je jen internetový prohlížeč.
Je to aplikace galene viewtopic.php?t=6019 mohu vidět co vidíte vy a můžeme zkoušet různé věci.
Máte aktivní SIP?
Ted jsem si prosel znovu cele nastaveni a vsiml jsem si, ze jsem nemel nastaveny local port a mel tam prazdno.. ted uz voip plne funguje.. moc se omlouvam za zdrzeni, jste zlatej!xsouku04 píše: ↑stř 10. zář 2025 17:06:24 Pošlete mi emailem číslo, já zavolám a můžu se na to podívat.
Máte aktivní SIP?