Datové balíčky ze SIM karet Odorik
Datové balíčky ze SIM karet Odorik
Dobrý den,
za měsíc mě končí Datový balíček 10GB od Vodafone za 200Kč/měsíčně, který jsem používal k své Odorik SIMkartě. Spotřeba za poslední 3 měsíce dosahovala 4-6GB/měsíc. Rád bych Data využíval primárně u Odoriku, abych se zbavil SIMkarty a mohl používat i firemní číslo v jednom mobilu, kde data nemáme. Aktuálně z nabídky DAT od Odoriku jsem si nevybral, potřeboval bych, abych se na data mohl připojit i při občasných cestách v zahraničí, nejčastěji Polsko, Slovensko. Data používám na administrativu, jízdní řády, mapy, whats app, atd. Žádná videa, posílání velkých objemů, hry, atd. Děkuji za odpověď.
za měsíc mě končí Datový balíček 10GB od Vodafone za 200Kč/měsíčně, který jsem používal k své Odorik SIMkartě. Spotřeba za poslední 3 měsíce dosahovala 4-6GB/měsíc. Rád bych Data využíval primárně u Odoriku, abych se zbavil SIMkarty a mohl používat i firemní číslo v jednom mobilu, kde data nemáme. Aktuálně z nabídky DAT od Odoriku jsem si nevybral, potřeboval bych, abych se na data mohl připojit i při občasných cestách v zahraničí, nejčastěji Polsko, Slovensko. Data používám na administrativu, jízdní řády, mapy, whats app, atd. Žádná videa, posílání velkých objemů, hry, atd. Děkuji za odpověď.
Re: Datové balíčky ze SIM karet Odorik
Nevím ty datové balíčky u odoriku nejsou nic moc co jsem koukal.
Tady by to asi chtělo nechat si ten datový tarif za 200,- kč 10G je dle mě OK.
A pokud potřebuješ volný slot pro druhou simku tak zrušit tu od odoriku a používat u odoriku VoIP čísla s SW a volat vlastně přes ty data na simce.
Tady by to asi chtělo nechat si ten datový tarif za 200,- kč 10G je dle mě OK.
A pokud potřebuješ volný slot pro druhou simku tak zrušit tu od odoriku a používat u odoriku VoIP čísla s SW a volat vlastně přes ty data na simce.
Doporučuji přečíst si toto vlákno:pedro81 píše: ↑čtv 30. říj 2025 0:52:21 Dobrý den,
https://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=5820
O2: 50 GB na 12 měsíců za 705 Kč
cena za 1 měsíc: 58,75 Kč za 4,16 GB
T-Mobile: 250 GB na 12 měsíců za 1 449 Kč
cena za 1 měsíc: 120,75 Kč za 20,83 GB
Výhoda: každý měsíc můžete využít libovolné množství dat někdy více, někdy méně.
Balíčky omezuje velkoobchodní nabídka - ano, není konkurenceschopná a ČTÚ ani nikdo jiný to neřeší
Pokud chcete ušetřit a stačí průměrně 4GB / měsíc, vychází nejlíp těch O2 50GB na rok.
V zahraničí naopak platí EU regulace a cena 50 Kč/GB účtovaná po kB je docela použitelná (např. já teď za 5 dnů cca 600 MB = 29 Kč
). Docela bych bral zahraniční SIM s českým číslem v roamingu, podobně jako kdysi uměla Eureka 
V zahraničí naopak platí EU regulace a cena 50 Kč/GB účtovaná po kB je docela použitelná (např. já teď za 5 dnů cca 600 MB = 29 Kč
Na tuto spotřebu dat by se hodila eSIM, která se tu diskutovala před časem zde: viewtopic.php?t=6028
Na uvedenou potřebu dat na třicet dnů jsou sazby výhodné. Pokud chcete data bez expirace, je to dražší, ale pro mě při datové spotřebě cca 250-350 Mb měsíčně bohatě stačí balíček 10 GB na dlouhou dobu a platí po celé Evropě.
Na uvedenou potřebu dat na třicet dnů jsou sazby výhodné. Pokud chcete data bez expirace, je to dražší, ale pro mě při datové spotřebě cca 250-350 Mb měsíčně bohatě stačí balíček 10 GB na dlouhou dobu a platí po celé Evropě.
- Přílohy
-
- image.png (283.38 KiB) Zobrazeno 1645 x
Dekuji za prozatimni reakce. Odorik SIM chci vyuzivat i nadale, mam ve sprave vice clenu rodiny. Hlasove sluzby nam vyhovuji. E-SIM nevyuziji, nebot mam telefon, ktery toto neumoznuje. Prozkoumam tedy tipy, co jste napsali. Prozatim to vypada, ze se druheho mobilu nezbavim. Nicmene tam mam SIM v tlacitkaci, tak ta vaha je zanedbatelna.
Tyto SIM ale nelze využít mimo ČR, což tazatel naopak potřebuje.mymartin píše: ↑čtv 30. říj 2025 10:48:57Doporučuji přečíst si toto vlákno:pedro81 píše: ↑čtv 30. říj 2025 0:52:21 Dobrý den,
https://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=14&t=5820
O2: 50 GB na 12 měsíců za 705 Kč
cena za 1 měsíc: 58,75 Kč za 4,16 GB
T-Mobile: 250 GB na 12 měsíců za 1 449 Kč
cena za 1 měsíc: 120,75 Kč za 20,83 GB
Výhoda: každý měsíc můžete využít libovolné množství dat někdy více, někdy méně.
Pokud už člověk zůstane u Vodafone, tak by možná stála za úvahu Zlatá SIM, kde je za 200 Kč těch dat 15 GB (https://www.vodafone.cz/predplacene-karty/zlata-karta/). Za půl roku samozřejmě vyhodit a aktivovat další, tu stejnou.pedro81 píše: ↑pát 31. říj 2025 0:21:41 Dekuji za prozatimni reakce. Odorik SIM chci vyuzivat i nadale, mam ve sprave vice clenu rodiny. Hlasove sluzby nam vyhovuji. E-SIM nevyuziji, nebot mam telefon, ktery toto neumoznuje. Prozkoumam tedy tipy, co jste napsali. Prozatim to vypada, ze se druheho mobilu nezbavim. Nicmene tam mam SIM v tlacitkaci, tak ta vaha je zanedbatelna.
Prozatimni jedina varianta ta Zlata, co ted mam. Siroka nabidka datovych predplacenek, ale nepouzitelna v roamingu. Alternativa snad 6GB za 250Kc u Kaktusu s vyuzitim bonusu za polovinu. Kdyby Odorik mel 5-6GB za 150Kc, sel bych do toho, ta vyssi cena by za zjednoduseni stala.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud máte jako druhou SIM Odorik, nedostupnost roamingu vám zásadně nevadí, neb Odorik má levný roaming v první zóně.pedro81 píše: ↑pát 31. říj 2025 7:47:22 Prozatimni jedina varianta ta Zlata, co ted mam. Siroka nabidka datovych predplacenek, ale nepouzitelna v roamingu. Alternativa snad 6GB za 250Kc u Kaktusu s vyuzitim bonusu za polovinu. Kdyby Odorik mel 5-6GB za 150Kc, sel bych do toho, ta vyssi cena by za zjednoduseni stala.