Vyzkoušejte aplikaci Odorik Buddy

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Vyzkoušejte aplikaci Odorik Buddy

Příspěvek od xsouku04 »

Vyzkoušejte prosím  novou aplikaci  Odorik Buddy.

✅ zobrazit aktuální kredit
✅ zobrazuje přehled hovorů a útraty - na mobilu se můžete podívat, kdo vám volal na VoIP linky a komu jste volali vy.
✅ objednat callback - můžete volat z Vašeho mobilu s identitou libovolné linky na Odorik.cz. Můžete volat do zahraničí z mobilu za internetové ceny +0.59 Kč/min (při hovoru z České republiky)
✅ umí měnit přesměrování čísel na Odorik.cz včetně sdílených čísel - pokud máte neomezený tarif, můžete volat za internetové ceny z vašeho mobilu do zahraničí, nebo volat z identitou libovolné linky na účtu Odorik.cz z vašeho mobilu.
✅ poslat SMS  za 1 Kč

Pro nastavení aplikace můžete použít API jméno a heslo - pak můžete nastavovat všechny linky.  A nebo SIP přihlašovací jméno a heslo, pak je přístup omezen na jednu linku.   API heslo pro celý účet najdete v menu "nastavení účtu" -> "API heslo".

Zatím aplikace bohužel není na google play, protože je to složité schvalování, zatím je třeba instalovat z těchto stránek.
Google pro schválení aplikace pro google play vyžaduje více testerů, což nejspíše eviduje díky svému šmírování.

Při instalaci je třeba souhlasit s instalací od jinud než z google play a dočasně to povolit, přestože google varuje.

Aplikaci je možné stáhnout odsud. download/file.php?id=1217

Vlákno aplikace na fóru je viewtopic.php?t=6042

Tags:
jaara

Re: Vyzkoušejte aplikaci Odorik Buddy

Příspěvek od jaara »

Jsem spokojen.
mil2house

Příspěvek od mil2house »

Zkuste to dát do F-droid, případně Droid-ify. Jsou to open source obchody. Bude to jednodušší na aktualizaci. Jinak vyzkouším...

dako

Příspěvek od dako »

Jak je to s bezpečností? Jak tak sleduju, tak s případným uniklým heslem do API se v pak účtu dá udělat pěkná paseka.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

dako píše: pát 31. říj 2025 12:08:21 Jak je to s bezpečností? Jak tak sleduju, tak s případným uniklým heslem do API se v pak účtu dá udělat pěkná paseka.

Android aplikace ale nemůže ukrást data jiné aplikaci, jak je to možné na počítači.   Data jednotlivých aplikací jsou oddělená.
Trend je, že se z telefonu dělá banka i platící karta. Lze ovládat bankovní účty s miliony korun.  A tam jde rozhodně o více. Spousta bank ani neumí nastavit jiné limity při platbě telefonem, což mi dost vadí, už z toho důvodu, že není dobré s sebou nosit všude klíč k milionům korun v podobě mobilu.  Banky věří až tak moc zabezpečení mobilních telefonů, což je ale trochu nezdravé.  Osobně si myslím, že je to hloupost spojená s arogancí těch bank, ale je fakt, že android a iPhone je v základu lépe zabezpečený než počítač právě oddělováním jednotlivých aplikací a toho, co může která aplikace provádět.

Hacker

Příspěvek od Hacker »

Tak tak, Android používá sandboxing. Jinak samotná aplikace vše šifruje a ukládá si, není tedy možné se k tomu dostat. Aplikace každopádně umožňuje backup, tzn. pokud budete mít nějakou utilu/službu, která umí na úrovni sytému zálohovat (nemyslím tím mít root), tak nastavení a vše dokáže z aplikace vytáhnout, ale je to opět šifrované.
dako

Příspěvek od dako »

xsouku04 píše: pát 31. říj 2025 19:57:55 Banky věří až tak moc zabezpečení mobilních telefonů, což je ale trochu nezdravé. 
 A nebo věří pojišťovnám, že v případě prolomení jejich apky a vysátím účtu, to celé zacalují.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

dako píše: úte 04. lis 2025 9:39:31
xsouku04 píše: pát 31. říj 2025 19:57:55 Banky věří až tak moc zabezpečení mobilních telefonů, což je ale trochu nezdravé. 
 A nebo věří pojišťovnám, že v případě prolomení jejich apky a vysátím účtu, to celé zacalují.

Hloupost bankéře a vývojáře apky se dá pojistit a oni se opravdu pojišťují? Myslel jsem že pojištění potřebuje hlavně někdo kdo je chudej a mohl by kvůli jedné náhodné události přijít na buben.

Mě spíše přijde, je že banky jsou příliš pod vlivem dodavatelů těch aplikací, kteří jim pak navykládají kde co, jen aby měli větší zakázku a banka na nich byla více závislá. A samozřejmě pod vlivem "moderních trendů". Že je jediné zabezpečení je čtyřmístný číselný kód, nebo otisk prstu (který funguje i na spícího, omámeného nebo mrtvého člověka),  nebo rozpoznávání obličeje (které předpokládám také funguje na spícího, omámeného nebo mrtvého člověka) mi přijde naprostý nesmysl.  A nejde si nastavit jiné limity než na počítači. Na  počítači je často jediná ochrana navíc to, že útočník musí znát přihlašovací jméno. Ale to třeba Raiffeisen banka běžně používala rodné číslo, aby to útočníkům usnadnila a když jsem to chtěl změnit, vodila mne za nos několik týdnů.
Většina aplikací by selhala, pokud by byla nainstalována na dobře upravený rootnutým systému android. I když mají ochranu, aby to apka detekovala, obvykle se to dá obelstít. Stačilo by tedy prodávat nějaký "výhodné" mobilní telefony s upraveným androidem a můžete pak okrást skoro všechny lidi, kteří telefon začnou používat. Stačilo by podstrčit nějakého falešného dovozce a telefony pak bude prodávat kde kdo.

Podle mne hlavní důvod, proč se to více nezneužívá je ten, že zatím je jednodušší lidem navykládat nějaké nesmysly a ti pak pošlou peníze sami dobrovolně.

dako

Příspěvek od dako »

Taková perlička, když už se bavime o tom zabezpečení. Krásny návod jak "otevřít" telefon od člověka v komatu, byl i v krimi seriálu Labyrit, kde, jak píšete, stačilo přiložit prst. :) Druhá taková věc, "otevřít" telefon ksichtem prý jde, jen když má člověk otevřené oči. Nevím, nezkoušel jsem, nic takového nepoužívám.
Ad Raiffaisen, ano, to otevíraním rod. číslem je taky ujeté, ale aspoň, že je to vázano na telefon, musíte vyfotit qr kod a aspoň, když už, tak je nutne zadat pin. Vypadá to sice sofistikovaně, ale je to defakto stále "pseudo" vícefaktorová autorizace postavená jen tom PINu :(.
Ale jinak se důrazně vyhýbám jakékoliv bankovní appce v telefonu. Mám jen Revolut kde mám jen virtual kartu s min. kreditem.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Slyšel jsem příhodu jednoho cestovatele, kterého takto okradli v jižní Americe. Nastrčili nějakou ženskou, která se o dotyčného začala hodně zajímat, ukazovali si fotky, aby si mohla všimnout, jak dotyčný odemyká mobil. Vždy když si prohlížela fotky, tak mobil omylem zamčela, aby byl dotyčný nucen to před ní odemknout. Následovalo to, že do drinku přidala nějaké uspávadlo. A když se dotyčný pak po něčem jako dvanácti hodinách probral a vzpamatoval, nejen že neměl mobil, ale měl totálně vybílený účet. Co bylo zajímavé je to, že tahle organizovaná skupina uměla využít i účet v ČR.
Než se pak dozvěděl, že na účtu nemá nic, může pak trvat i několik dní, takže peníze jsou v nenávratnu. Protože banka vás přece nenechá přihlásit se na web, když nemáte s sebou svůj mobil. A nejspíš s vámi ani nebude komunikovat.
Pro místní zase působil, jako že to přehnal s pitím a jen si nepamatuje co vyváděl. Takže případné hlášení na místní polici nepůsobí moc důvěryhodně i kdyby to chtěli fakt řešit. Krom toho zjevně dotyčný spěchá na letadlo. Nějaké drobné, letenku a pas a další osobní věci mu nechají, aby mohl odjet a zbytečně neotravoval na místní policii. 
Je dokonce možné, že si záměrně vybírají někoho, kdo má za pár dní letenku do Evropy. Aby pak odletěl a netrval na vyšetřování. Protože na druhou letenku pak nejspíš nebude mít peníze, všichni raději volí jistotu toho, že z té země odletí s existující letenkou. Okrádat stejným způsobem místní lidi by bylo pro zločince mnohem více problematické.

Mrtvola má kolikrát také otevřené oči a kdyby nechtěla, tak se jí dají ty oči přilepit v otevřeném stavu třeba sekundovým lepidlem.
Jaké další nedokonalosti má tohle rozpoznávání a jak se dá ještě dále obelstít, např. si udělat kopii prstu, o tom se nepíše.

Odpovědět