je to můj první post. Takže nejdříve bych chtěl poděkovat firmě miniTEL s.r.o. a celému Odoriku, že jsou.
Ale mám na Vás velkou prosbu. Zakoupil jsem si nový kousek na volání a to VoIP Cisco CP-8841.
A bohužel teď řeším jaký PoE adaptér, který by zvládl zásobovat telefon energií.
Dle specifikací Cisco 8841 je třeba IEEE 802.3af , ale někde se zase píše IEEE 802.3at. Bohužel na podpoře Cisco neví.
Takže telefon jsem zatím neměl možnost zapnout. Takže popravdě ani nevím jestli funguje
Sháním tedy Poe adaptér na telefon
Mohl bych Vás požádat o rozumnou radu ?
Moje požadavky jsou myslím rozumné.
Připojení na kabel do zásuvky nebo přímo na vidlici
a konektory RJ45 1 Gigabit Ethernet
Když to bude svítit nevadí. Stačí elektrikářská páska a světlo zhasne.
Rozumná značka vs. kvalita.
Našel jsem od firmy TP- Link Poe 1 Gigabit Ethernet, ale ty už se dle dodavatele špatně shání a je nový model TP-Link TL-POE260Sto, že má 2,5 Gigabit chápu, ale na Voip netřeba. Popravdě vidím tam dobrou cenu, dobře se to schová za stůl a pro mě je to prověřená značka.
Otázka je jak moc to napájení kolísá a další (protože to neznám) na starým Cisco telefonu jsem měl originál nabíječku. Tak jestli to poe při hovoru nešumí či co?
Napájecí výkon dosahuje hodnoty až 30 W tak zde si myslím, že to bude stačit. Viděl bych to tak, že ten nový telefon víc jak 24 W stejně potřebovat nebude.
Bohužel tento nový voip má jiný napájecí konektor a tak záměna nelze. No a co jsem koukal tak originál použitý napájecí adaptér na Cisco 8841 stojí od 1300 a víc. Což je přepal.
Pokud by někdo věděl o nějaké lepší možnosti nechť napíše. Za každou radu budu rád.
Ještě jednou Vám děkuji, že jste dočetli až sem
David
PS: nastavení telefonu, linky, provisioning a aktualizace budu řešit, až budu mít jak nabíjet telefon.