VoIP Cisco CP-8841 PoE - dotaz na POE adaptér

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
Odpovědět
David S

VoIP Cisco CP-8841 PoE - dotaz na POE adaptér

Příspěvek od David S »

Krásný dobrý den komunito,

je to můj první post. Takže nejdříve bych chtěl poděkovat firmě miniTEL s.r.o.  a celému Odoriku, že jsou.

Ale mám na Vás velkou prosbu. Zakoupil jsem si nový kousek na volání a to VoIP Cisco CP-8841.
A bohužel teď řeším jaký PoE adaptér, který by zvládl zásobovat telefon energií. 
Dle specifikací Cisco 8841 je třeba IEEE 802.3af , ale někde se zase píše IEEE 802.3at. Bohužel na podpoře Cisco neví.
Takže telefon jsem zatím neměl možnost zapnout. Takže popravdě ani nevím jestli funguje :)

Sháním tedy Poe adaptér na telefon

Mohl bych Vás požádat o rozumnou radu ?
Moje požadavky jsou myslím rozumné.
Připojení na kabel do zásuvky nebo přímo na vidlici
a konektory RJ45 1 Gigabit Ethernet 
Když to bude svítit nevadí. Stačí elektrikářská páska a světlo zhasne.
Rozumná značka vs. kvalita.
Našel jsem od firmy TP- Link Poe 1 Gigabit Ethernet, ale ty už se dle dodavatele špatně shání a je nový model TP-Link TL-POE260Sto, že má 2,5 Gigabit chápu, ale na Voip netřeba. Popravdě vidím tam dobrou cenu, dobře se to schová za stůl a pro mě je to prověřená značka.
Otázka je jak moc to napájení kolísá a další (protože to neznám) na starým Cisco telefonu jsem měl originál nabíječku. Tak jestli to poe při hovoru nešumí či co?
Napájecí výkon dosahuje hodnoty až 30 W tak zde si myslím, že to bude stačit. Viděl bych to tak, že ten nový telefon víc jak 24 W stejně potřebovat nebude.
Bohužel tento nový voip má jiný napájecí konektor a tak záměna nelze. No a co jsem koukal tak originál použitý napájecí adaptér na Cisco 8841 stojí od 1300 a víc. Což je přepal.

Pokud by někdo věděl o nějaké lepší možnosti nechť napíše. Za každou radu budu rád.

Ještě jednou Vám děkuji, že jste dočetli až sem 

David

PS: nastavení telefonu, linky, provisioning a aktualizace budu řešit, až budu mít jak nabíjet telefon.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: VoIP Cisco CP-8841 PoE - dotaz na POE adaptér

Příspěvek od xsouku04 »

Bohužel na tom jaké PoE s čím funguje a co správně objednat (nejlevněji zjevně na někde na Aliexpresu) si nejsem jist.

Jen vím že existují pasivní PoE a aktivní PoE. To pasivní znamená, že se využijí drátky z kabelu např. na 12 voltů, např. pro kamery. Ale nemůže to vést moc daleko a mít větší odběr.   Aktivní PoE tam pouští myslím něco jako 50 V a podle potřeby, takže to může vést dál a přizpůsobí se to zátěži. Telefony by měli používat to aktivní PoE. Jaké jsou dále typy nemám přehled. 

PoE by určitě nemělo způsobovat nějaké vrčení telefonu. Je tam stejnosměrný proud a velká rezerva a úbytek napětí.

Odpovědět