Dveřníky - intercom a VoIP

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Dveřníky - intercom a VoIP

Příspěvek od xsouku04 »

Doporučuji se zeptat dovozce, ten má přehled i doporučení jak to řešit. https://akuvox.cz/produkty/ip-interkomy-akuvox/
dako

Příspěvek od dako »

Opět otevírám toto téma.
Tohle sice nevypadá na nějakou novinku,

https://voip-telefony.heureka.cz/grands ... /#prehled/

vypadá to hezky a i cena je příjemná. Jsou s tím nějaké zkušenosti?

K tomu jsou i solidně vypadající vnitřní telefony,

https://voip-telefony.heureka.cz/grands ... /#prehled/

Bohužel to trochu komplikuje LAN infrastruktura, kdy je potřeba do každého bytu přivést UTP kabel, což neodpovídá podstatně jednodušší sběrnicové struktuře, tak jak to mají např. řada 2wire Hikvision a pod. Na druhou stranu, nemohu si pomoci , ale škálovatelnost SIP a podpora třetích stran, je v tomto případě nezpochybnitelná. Nerad bych se vracel k proprietalním zařízením Laskomex nebo jejich novější generací od Hikvision.
Vím že SIP jde i po wifi, ale tohle bych do bytového baráku nerad nasazoval.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zkušenost nemám. Ale obecně u Granstreamu je nejslabší to, že lidi co to navrhují to moc nepálí. Chybí jim selský rozum.  Když jsem se snažil naposledy je přimět, aby nějaké problémy opravili, komunikoval jsem s podporou v Maroku a bylo to marné.  Čím dražší a více komplikované zařízení to je tím, jsou problémy větší, protože těchto zařízení se také prodá početně méně.   Tedy u Grandstreamu bývají závažné drobné nedělky, nedomyšlenosti.
dako

Příspěvek od dako »

Objednal jsem si na testy Fanvil i10sv. Nepředpokládám s tím nějaké problémy, spíš jak to bude umět přenášet video. K rodinnému domku k brance nebo k bytovým dveřím by to použitelné být mělo. Taky mě zajímá především mechanické provedení a odolnost. Bo to je tady u nás v Ostravě - Jih, kde jsou blízko cigánské ubytovny taky jedno z důležitých hledisek. 

K těm Grandstreamum, vím, že jste tady referoval nějaké problémy. Já mám starší kousek GXP2130 a za ty roky spokojenost, ve smyslu běžného stolního používání. U nás ve firmě nasazujeme GRP2604 a pak nějaké Yealinky, máme toho na síti stovky kusů a neregistruju s tím nějaké problémy.

Jinak ten Fanvil je zřejmě nějaká odnož Grandstreamu, shlédl jsem nějaké videa na yt, všude je to prezentováno jako Fanvil bez dalsích odkazů na Grandstream. Fanvil dělá i běžné stojní sip telefony.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

dako píše: pon 12. led 2026 10:10:56 Objednal jsem si na testy Fanvil i10sv. Nepředpokládám s tím nějaké problémy, spíš jak to bude umět přenášet video. K rodinnému domku k brance nebo k bytovým dveřím by to použitelné být mělo. Taky mě zajímá především mechanické provedení a odolnost. Bo to je tady u nás v Ostravě - Jih, kde jsou blízko cigánské ubytovny taky jedno z důležitých hledisek. 

K těm Grandstreamum, vím, že jste tady referoval nějaké problémy. Já mám starší kousek GXP2130 a za ty roky spokojenost, ve smyslu běžného stolního používání. U nás ve firmě nasazujeme GRP2604 a pak nějaké Yealinky, máme toho na síti stovky kusů a neregistruju s tím nějaké problémy.

Jinak ten Fanvil je zřejmě nějaká odnož Grandstreamu, shlédl jsem nějaké videa na yt, všude je to prezentováno jako Fanvil bez dalsích odkazů na Grandstream. Fanvil dělá i běžné stojní sip telefony.

Tak můžete pak poreferovat.  Jinak předpokládám že hardware bude kvalitní.  Ale k domu k brance bych raději volil alespoň jedno nebo dvě obyčejná tlačítka, kteří umí všichni používat. Takto nemusí tušit co zadat aby zazvonili.   Klávesnice se může hodit do nějakého věžáku, kde by bylo jinak třeba 30 a více zvonků, pak může být lepší vyťukat číslo bytu, než tam mít a přelepovat třeba 100 tlačítek.

Odpovědět