Dveřníky - intercom a VoIP

Volání přes internet pomocí speciálních telefonů nebo adaptérů.
dako

Re: Dveřníky - intercom a VoIP

Příspěvek od dako »

direct IP to umí taky, nakonec to řešitelné je, pod DSS tlačítko lze nastavit více vytáčených linek, nebo kombinace linek a direct IP (nevim proč, ale poprvé mi to vytáčelo ty linky postupně, né zároveň, což nebylo ono) ale posledním pokusem to zvoní opravdu současně na obou nastavených linkách, kombinuju SIP klienta Linphone a GXP2130 (ten neumí video) na Linphone to lze zvednout jako videohovor. Předpokládám, že ty opičárny s přepojováním hovorů by mohly fungovat taky, jestli i video to nevím, ale to bych po tom asi chtěl už moc. V každém případě se to dozvoní. Jako levný zvonek k brance mohu doporučit, a nastavit se tam toho dá opravdu hodně.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

dako píše: čtv 22. led 2026 17:55:33 direct IP to umí taky, nakonec to řešitelné je, pod DSS tlačítko lze nastavit více vytáčených linek, nebo kombinace linek a direct IP (nevim proč, ale poprvé mi to vytáčelo ty linky postupně, né zároveň, což nebylo ono) ale posledním pokusem to zvoní opravdu současně na obou nastavených linkách, kombinuju SIP klienta Linphone a GXP2130 (ten neumí video) na Linphone to lze zvednout jako videohovor. Předpokládám, že ty opičárny s přepojováním hovorů by mohly fungovat taky, jestli i video to nevím, ale to bych po tom asi chtěl už moc. V každém případě se to dozvoní. Jako levný zvonek k brance mohu doporučit, a nastavit se tam toho dá opravdu hodně.

No pokud to umí paralelně volat jak na lokální ip tak třeba na SIP URL, nebo rychlý kontakt, který si nasměrujete na SIP jméno a z něj to pak pošlete na různé linky, tak to asi fakt nemá chybu. Protože to budou v nouzovém režimu fungovat i při výpadku internetu nebo Odoriku. Ale na druhou stranu v běžném režimu je možné hovor směrovat na mobil majitele branky, takže návštěvu nezmešká ani když není doma.

Kolik těch paralelních volání to umí? Je fakt že dvě by mohlo stačit, ale jestli třeba 5 tak je to naprosto špičkové. I kdyby si k tomu měl dotyčný vyrobit lepší kastli a koupit si jeden jako náhradní tak to pořád vyjde několikanásobně levněji než ty od 2N.

Existuje nějaká varianta s více tlačítky?  Někdy by se hodily dvě, nebo třeba čtyři.
dako

Příspěvek od dako »

Volat jde i na URI, i přímo na sip_jmeno (to mám vyzkoušené, stačí zadat do pole "value" sip jméno), počet linek se mi podařilo naklikat celkem 8
Snímek obrazovky z 2026-01-22 21-05-49.png
Snímek obrazovky z 2026-01-22 21-05-49.png (52.35 KiB) Zobrazeno 2190 x
řada i10 je i dvojtlačítková, ale jsou bez kamery, s kamerou je jen ta i10SV, co mám já a ta je jen jednotlačítková

https://www.fanvil.com/products/p5/sip% ... /5027.html

více tlačitkové resp. klávesnicové jsou pak řada i62, i63 a i64

O nějakém rámečku z plechu jsem taky přemýšlel, který by i částečně kryl přední panel 
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

dako píše: čtv 22. led 2026 21:28:51 Volat jde i na URI, i přímo na sip_jmeno (to mám vyzkoušené, stačí zadat do pole "value" sip jméno), počet linek se mi podařilo naklikat celkem 8Snímek obrazovky z 2026-01-22 21-05-49.png

řada i10 je i dvojtlačítková, ale jsou bez kamery, s kamerou je jen ta i10SV, co mám já a ta je jen jednotlačítková

https://www.fanvil.com/products/p5/sip% ... /5027.html

více tlačitkové resp. klávesnicové jsou pak řada i62, i63 a i64

O nějakém rámečku z plechu jsem taky přemýšlel, který by i částečně kryl přední panel 

To je fakt úplná bomba. Funkčnost i bez internetu (hovor pošlete pro jistotu i přímo na adresu ip telefonu, nebo spíše několika ip telefonů či adaptérů) a v podstatě za cenu běžného intercomu. A samozřejmě je možné se dozvonit i na mobil, což se někdy může fakt hodit. Za 2000 Kč, to je snad lepší si koupit jeden do zásoby než vymýšlet ochranu.  Protože pokud se někdo rozhodne, že vám něco rozbije, tak se tomu zabránit nedá. Kdyžtak rozbije něco úplně jiného. A ono se to může pokazit i z jiného důvodu, než kvůli vandalovi. A třeba za deset let budou úplně jiné modely a nestojí to za tu námahu hledat něco nového, zvláště pokud má někdo nachystaný otvor na tento rozměr a vyzkoušenou a ověřenou funkčnost.

Odpovědět