Dobré odpoledne,
volání opět funguje (díky), přihlásil jsem se na stránkách odoriku s mailem poskytnutím heslem, otázka je, co dál? Webové stránky se ale tváří, že přihlášený nejsem, mám se tedy (ještě) registrovat? Případně, jak a kam si zaplatit nový kredit?
Díky
Mart
Přechod od Mikrotechu - první kroky u Odoriku
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Přechod od Mikrotechu - první kroky u Odoriku
Při prvním přihlášení se to jen zeptá, jestli chcete uchovávat hovory pět roků nebo ne. Pak vás to odhlásí a je třeba se přihlásit znovu.
Pak už by to mělo být v pořádku. Kdyby ne, napište email a já bych problém zkusil zopakovat (do emailu napište přihlašovací jméno). Nově se neregistrujte.
Pak už by to mělo být v pořádku. Kdyby ne, napište email a já bych problém zkusil zopakovat (do emailu napište přihlašovací jméno). Nově se neregistrujte.
Jo, už to funguje, díky!
-
OdorikUraziZakazniky
Dostal jsem mail, ve kterém jsem byl informován, že Microtech končí, a mohu přejít k Odoriku.
Technicky bych neměl problém přechod zvládnout.
Ale Odorik mi hned v mailu nadává. Mohu se prý přihlásit pod svým jménem a přidělili mi heslo "lempl". Nezlobte se, ale to je trochu silná káva. To takto běžně jednáte se svými potenciálními zákazníky?
To je první dojem a první kontakt a první dojem s firmou Odorik.
Normálně bych zájem měl, ale nemám zájem se nechat firmou Odorik ponižovat. Takto si se mnou ještě nikdo nedovolil jednat.
Budu tedy hledat jiného - slušně vychovaného - VoIP operátora.
Technicky bych neměl problém přechod zvládnout.
Ale Odorik mi hned v mailu nadává. Mohu se prý přihlásit pod svým jménem a přidělili mi heslo "lempl". Nezlobte se, ale to je trochu silná káva. To takto běžně jednáte se svými potenciálními zákazníky?
To je první dojem a první kontakt a první dojem s firmou Odorik.
Normálně bych zájem měl, ale nemám zájem se nechat firmou Odorik ponižovat. Takto si se mnou ještě nikdo nedovolil jednat.
Budu tedy hledat jiného - slušně vychovaného - VoIP operátora.
Dobrý den, pamatujete na Rumburaka jak nechal generovat slova Kecálkem? Tak to se přesně stalo vám, Odorik za to opravdu nemůže, že v náhodně vygenerovaném hesle vidíte nějaké slovo.
Hehe 
Ale jestli je to heslo fakt generované, pak se Odorik moc nesnaží o bezpečí svých zákazníků - takové heslo je slabé a snadno brute-force uhádnutelné
viz taky top 7 OWASP https://owasp.org/Top10/2025/A07_2025-A ... _Failures/
Ale jestli je to heslo fakt generované, pak se Odorik moc nesnaží o bezpečí svých zákazníků - takové heslo je slabé a snadno brute-force uhádnutelné
(a jestli Odorik dostal plain SIP hesla od Mikrotechu, taky to není moc okPermits default, weak, or well-known passwords, such as "Password1" or "admin" username with an "admin" password.
Allows users to create new accounts with already known-breached credentials.
)Uses plain text, encrypted, or weakly hashed passwords data stores
Je to zvláštní - mně to vygenerovalo heslo mnohem složitější, včetně číslic a velkých písmen. Buď dostal generátor hesel zrovna škytavku, nebo se tam to slůvko pánovi dostalo nějak jinak...? 
Každopádně, kdyby takové heslo Kecálek nabídl mně, tak se dobře pobavím a dost možná si ho i nechám. Mám tam kredit za dvě stovky, takže zas tak moc neriskuju.
Každopádně, kdyby takové heslo Kecálek nabídl mně, tak se dobře pobavím a dost možná si ho i nechám. Mám tam kredit za dvě stovky, takže zas tak moc neriskuju.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To bude asi nějaký omyl, protože hesla byla generovaná náhodně a osmimístná. Žádný náš zákazník nemá heslo "lempl". A není to vidět ani v části emailu, který jsme zákazníkovi poslali. Tam je vidět osmimístné vygenerované heslo.
Víte kolik práce by dalo, vymýšlet každému zákazníkovi heslo - urážku? To bychom fakt nedali vymyslet jich 7000. Krom toho není bezpečné, aby byla hesla slova.
Hesla, co jsme dostali od Mikrotechu, jsou jen SIP hesla. Není nutné je použít a a ni tam "lempl" není. Vůbec nikdo heslo "lempl" nemá, ani co se týče sip hesel u Mikrotechu, co jsme převzali. Většina hesel jsou generována i u Mikrotechu.
Vymýšlet heslo zákazníkovi bych si nedovolil. Nové heslo je vždy třeba vygenerovat.
Update: Tak už vím, kde se to slovo 'lempl' nachází. Končí tím to náhodně vygenerované osmimístné heslo. Navíc se tam náhodně mění velká a malá písmena, že jsem si toho opravdu nevšiml. Je to prostě náhoda, žádný záměr někoho urážet. Opravdu nemám čas vymýšlet sedmi tisícům nových účtů heslo tak, abych někoho urážel. Navíc je to nebezpečné, negenerovat to náhodně.
Víte kolik práce by dalo, vymýšlet každému zákazníkovi heslo - urážku? To bychom fakt nedali vymyslet jich 7000. Krom toho není bezpečné, aby byla hesla slova.
Hesla, co jsme dostali od Mikrotechu, jsou jen SIP hesla. Není nutné je použít a a ni tam "lempl" není. Vůbec nikdo heslo "lempl" nemá, ani co se týče sip hesel u Mikrotechu, co jsme převzali. Většina hesel jsou generována i u Mikrotechu.
Vymýšlet heslo zákazníkovi bych si nedovolil. Nové heslo je vždy třeba vygenerovat.
Update: Tak už vím, kde se to slovo 'lempl' nachází. Končí tím to náhodně vygenerované osmimístné heslo. Navíc se tam náhodně mění velká a malá písmena, že jsem si toho opravdu nevšiml. Je to prostě náhoda, žádný záměr někoho urážet. Opravdu nemám čas vymýšlet sedmi tisícům nových účtů heslo tak, abych někoho urážel. Navíc je to nebezpečné, negenerovat to náhodně.
Já jsem na tom s heslem zase tak, že žáden e-mail s heslem mi nepřišel a to ani do spamu a do účtu na stránkách Odoriku se tak bez asi znalosti hesla nepřihlásím. Dostanu se tam pouze přes telefon Odorik.exe kde mi funguje přihlášení PINem. Psal jsem už o tom zde. V účtu vidím, že mi tam asi bylo změněné heslo z původního na jiné (8 znaků) které je tam vyhvězdičkované a nejde si ho zobrazit. Nyní k účtu mám asi 2 různé hesla. Jedno čtyřčíselné to které jsem si nastavil při registrací účtu a které funguje pouze jako součást PINu v telefonu Odorik.exe a nyní i druhé nějaké jiné které vidím skrytě v mým účtu na stránkách Odoriku.