Stáhl jsem si aplikaci z google play, která se jmenuje 9eSIM pomocí které lze nahrávat a přepínat profily.vlk píše: ↑čtv 07. kvě 2026 6:12:13Co je potřeba na nahrání eSIM do té SIM?xsouku04 píše: ↑stř 06. kvě 2026 20:43:37Jo a ten e-sim profil jsem si nahrál do speciální běžné SIM. Takže ji mohu přenést i na jiný telefon, nebo telefon co vůbec e-SIM neumí.
Tu SIM do které jsem nahrál tuhle e-SIM jsem si pořídil zde. https://www.aliexpress.com/item/1005008 ... 1802pTek3V
Myslím, že je to dobrý způsob jak si pořídit SIM bez expirace pro nějaké zařízení jako fotopast, kamera nebo alarm. A nebo také jako druhou sim pro data místo odorik sim, kde jsou data drahá.
Až se vrátím do ČR, tak to vyzkouším a dám vědět.
Mám telefon MI 11 Lite a na něm nahraný LingeaOS 22.2 . Nějaké seznamy podporovaných telefonů jsem nezkoumal. Zkusil a funguje. Nahrál jsem si tam ještě KAKTUS když potřebuji něco otestovat. A asi si nahraji ještě Vodafon. A dost možná i tu SIM od O2 50 GB za 999 Kč na rok. Tam mi ale řekli, že pro e-sim musím na pobočku a bude to stát 100 Kč. Tak jsem zvědav.
Předpokládám, že SIM je pak možné vložit do libovolného zařízení. Kde nefunguje ta aplikace, nebude možné přepínat, ale předpokládám, že to bude funkční. Otestuji až se vrátím i s hloupým mobilem. Jestli bude vše OK, založím vlákno, protože tato možnost je opravdu dobrá, pokud má dotyčný menší spotřebu dat, nebo více cestuje. (nebo obojí) Nemusí se pak otravovat s českými operátory.
Kdyby bcengi.com v budoucnu zdražil, změnil podmínky nebo nějak zlobil, asi nebude problém si najít jinou podobnou službu. Kdybych chtěl fyzickou SIM tak 10 USD by nejspíše stálo jen samotné poštovné, pokud byli vůbec ochotni to poslat. A ještě by se muselo čekat.