Dík za tipy, o víkendu jsem zkusil Jetogo.com, aktivace esim na mojí ESTK.me kartu (verze Light) naprosto bez problému. Narozdíl třeba od Eskimo.travel, kde zarytě tvrdí, že tel není podporovaný a musí se řešit přes podporu zasíláním sériového čísla té esim-sim redukce. Použil jsem jeden z místních referal odkazů a skutečně ten bonus připsali. I když teda v košíku to bylo dost zmatečné a tam bonus uvedený nebyl (jen něco rychle problikne při návštěvě stránky asi na sekundu). A potvrzuji, dává to IP adresy z UK rozsahu.
Máte někdo zkušenosti s těmi redukcemi z Ali-zejména sw a jestli to lze přehodit do staršího telefonu a prohazovat esim profily přes toolkit?
Jinak zrovna to estk.me teď nějak mění dodavatele sim karet a prodávají se slevou za 70 HK$=přibližně 9USD karty pro betatestery. Ale zase si k tomu přihodí 75 HK$ poštovné, takže spíš pro více kusů. Já o víkendu několik objednal s tím, že pro vzdálený dohled, děti na WA apod. s tím Jetogo jsou data řekněme za 22 Kč/GB s "neomezenou platností". Když to porovnám třeba s Kaktusem/Vodafone který zdražil u dobíječek zhruba na 100 Kč/GB s měsíční platností, nebo dokonce i těch
výhodných 15GB/rok od O2 kde musím udržovat dobíjením nebo novými nákupy na Ipopular X čísel, tak tohle z jednoho kreditu pro mě dává smysl ekonomicky i časově. Uvidím co přijde za ty nové
ESTK-beta-karty, snad to bude fungovat

Jinak kdyby někdo užil, mám tam nějaký pozvánkový kód 10% UP9SYOR8LZ . Ale bez záruky, nevím jestli to dávají i na ty už zlevněné karty. Zkuste pohledat i na netu, mě tehdá vyplivla nějaké AIka a fungovaly taky. Jinak ta moje starší verze ESTK Light: Mají svojí appku, kterou se bez problému ukládají esim profily na kartu např. z QR. Pozor-na to je potřeba podpora OMAPI v telefonu. Ne každý to má, zejména ve starších Androidech to nebude fungovat. Jakmile už ale na nějakém telefonu esim profil na kartu uložíš, tak se ta SIMka může hodit do kdejakého starého telefonu a profily se připínají přes starý dobrý SIM Toolkit. Jen u jednoho telefonu se mi "nástroje sim" neobjevily mezi aplikacemi. Ale stačilo doinstalovat Activity Launcher, jednou spustit a nějak záhadně to tam naskočilo. Tak jenom kdyby s tím někdo bojoval a docela by mě zajímaly zkušenosti s těmi z Ali-tam to bude předpokládám podobné.