Registrace CLIP na předplacenku

Je libo vlastní telefonní číslo? Co to obnáší a jaké jsou možnosti.
Odpovědět
Hurvajz

Registrace CLIP na předplacenku

Příspěvek od Hurvajz »

Zdravím, jaká je aktuálně situace s registrací CLIP na mobilní číslo předplacené karty v síti O2, budu se muset dodatečně nějak ověřit nebo lze volat po ČR bez blokování?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Registrace CLIP na předplacenku

Příspěvek od xsouku04 »

Hurvajz píše: pon 15. čer 2026 14:58:09 Zdravím, jaká je aktuálně situace s registrací CLIP na mobilní číslo předplacené karty v síti O2, budu se muset dodatečně nějak ověřit nebo lze volat po ČR bez blokování?

O2 předplacenku přeneste k T-mobile.  Např. www.mujkaktus.cz   O2 totiž trvdí, že to u předplacenek nejde.
Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Ale u TMobile je nutné projít byrokratickým ověřením ne?
Probíhalo by to jednodušeji kdybych přešel na SIM od Odoriku?
Kdybych akceptoval že budu volat z nomadického čísla tak už nic ověřovat nemusím?

Ptal jsem se teď u O2 a podle nich zrušit ochranu pro předplacenku u virtuálního operátora vůbec nejde.

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hurvajz píše: pon 15. čer 2026 15:12:46 Ale u TMobile je nutné projít byrokratickým ověřením ne?
Probíhalo by to jednodušeji kdybych přešel na SIM od Odoriku?
Kdybych akceptoval že budu volat z nomadického čísla tak už nic ověřovat nemusím?

Ptal jsem se teď u O2 a podle nich zrušit ochranu pro předplacenku u virtuálního operátora vůbec nejde.

Jde to, ale to, ale toho virtuálního operátora nesmí provozovat O2.  Ano pokud ji převede na Odorik, stačí si aktivovat CLIP k nomadickému číslu a poté počkat. Nikam chodit nemusíte, stačí počkat. Vždy desátý den v měsíci posílám seznam čísel, které to chtějí povolit.
Nutné je ale mít SIM aktivní a platit tak 0,70 Kč/den.

U mujkaktus.cz sice musíte jít jednou napobočku T-mobile, pak vám ale stačí platit jen 50 Kč/rok.
alfi

Příspěvek od alfi »

Hurvajz píše: pon 15. čer 2026 15:12:46Probíhalo by to jednodušeji kdybych přešel na SIM od Odoriku?

Z mé zkušenosti nejlépe k Odoriku - nikam nemusíte, celý CLIP naklikáte na webu tady :) Bonusem je třeba záložní karta na data s výbornou cenou v roamingu :)

jlo

Příspěvek od jlo »

xsouku04 píše: pon 15. čer 2026 15:02:26 O2 totiž tvrdí, že to u předplacenek nejde.
To je ověřená aktuální informace?
Totiž, pokud vím, tak to – cca před půl rokem – u O2 šlo i pro předplacené karty, ovšem jen pro ty, které byly registrovány na jméno; pro anonymní předplacenky to nešlo (myslím, že se o tom psalo i na zdejším fóru, ale teď jsem to nehledal)...
jlo

Příspěvek od jlo »

Hurvajz píše: pon 15. čer 2026 15:12:46 Ptal jsem se teď u O2 a podle nich zrušit ochranu pro předplacenku u virtuálního operátora vůbec nejde.
Ano, ani před tím cca půl rokem to, myslím, nebylo jinak; šlo to jen pro předplacenky přímo pod O2...
helmut.niederman

Příspěvek od helmut.niederman »

jlo píše: čtv 18. čer 2026 1:48:26
xsouku04 píše: pon 15. čer 2026 15:02:26 O2 totiž tvrdí, že to u předplacenek nejde.

Totiž, pokud vím, tak to – cca před půl rokem – u O2 šlo i pro předplacené karty, ovšem jen pro ty, které byly registrovány na jméno; pro anonymní předplacenky to nešlo (myslím, že se o tom psalo i na zdejším fóru, ale teď jsem to nehledal)...

Kamarád mi říkal, že prý se chystají zpřísnění pravidel a větší ochrana proti spoofingu.  ČTÚ prý bude tlačit aby u předplacených anonymních SIM karet to vůbec nebylo tedy rozuměno odstraněna ochrana proti spoofingu, že vám to operátor neudělá, pouze smluvním zákazníkům a je jedno jestli máte Vodafone Divokou Kartu, Kaktus, Twist nebo COOP Mobil.  Navíc jsem se z doslechu dozvěděl, že politi z Anofertu chtějí zakázat prodej anonymních SIM karet, že jsme poslední ostrov/skanzen v Evropě, která umožňuje nákup anonymních SIM karet.  Uvidíme, jestli to není nějaká kachna  :roll:

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

helmut.niederman píše: sob 20. čer 2026 21:12:13
jlo píše: čtv 18. čer 2026 1:48:26

Kamarád mi říkal, že prý se chystají zpřísnění pravidel a větší ochrana proti spoofingu.  ČTÚ prý bude tlačit aby u předplacených anonymních SIM karet to vůbec nebylo tedy rozuměno odstraněna ochrana proti spoofingu, že vám to operátor neudělá, pouze smluvním zákazníkům a je jedno jestli máte Vodafone Divokou Kartu, Kaktus, Twist nebo COOP Mobil.  Navíc jsem se z doslechu dozvěděl, že politi z Anofertu chtějí zakázat prodej anonymních SIM karet, že jsme poslední ostrov/skanzen v Evropě, která umožňuje nákup anonymních SIM karet.  Uvidíme, jestli to není nějaká kachna  :roll:

Nedává to smysl, neb nevím o případu, že by jediný podvodník volal s využitím tohoto formuláře.  Ti volají ze zahraničí a žádný formulář vyplňovat nebudou. Když u předplacenky vyplníte tento formulář, už to pak není anonymní předplacenka, ale prostě neanonimní předplacenka, protože vědí, kdo o to povolení požádal.  Tedy tohle údajné další omezení nedává logicky moc smysl a dost pochybuji o tom že se chystá.

Anonymní předplacenky jsou zrušeny již skoro všude na světě. Politici si tím získávají pocit bezpečí a jistoty, reálně to ale nemá skoro žádné dopady, protože kdo chce dělat nekalé věci, nechá si SIMkarty aktivovat na bezdomovce.
A i když máte anonymní SIM, jakmile ji vložíte do telefonu, mohou vás propojit se všemi SIM, které kdy v tom stejném telefonu kdy byly vloženy. A s lokalitou. Tedy úplně anonymní nejste  nikdy.

A prokázat identitu by mělo být možné např. pomocí bankovní identity, tedy změnit by se mohlo naprosté minimum. Jediný reálný výsledek by mohl být, že mobilní operátoři by pak měli po kom vymáhat případné smluvní pokuty.
Odpovědět