Příchozí hovory na nomadické číslo (Groundwire)

Programy, které slouží k volání přes internet z počítače nebo chytrých mobilů.
Odpovědět
Hurvajz

Příchozí hovory na nomadické číslo (Groundwire)

Příspěvek od Hurvajz »

Ahoj, může mi někdo poradit jak nastavit tuto aplikaci aby zazvonila na příchozí hovor? Podporuje službu push ale ačkoliv je test push úspěšný, na příchozí hovor nereaguje a dojde až notifikace o zmeškaném hovoru. Jako doménu i proxy mám sip.odorik.cz. Zkoušel jsem Linphone, ten myslím taky nezvonil a méně mi vyhovoval po stránce rozhraní, ACR Phone myslím taky zazvonil ale i u něho mi něco nevyhovovalo tak jsem se vrátil k GW. Nebránil bych se ještě jiné aplikaci která hovory přijímá, raději bych ale zůstal u GW a zprovoznil to zvonění.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Příchozí hovory na nomadické číslo (Groundwire)

Příspěvek od xsouku04 »

Tedy odchozí hovory jdou v pořádku, jen  nefungují příchozí? Přestože je vidět, že telefon je zaregistrován? Zatím nikdo s touto aplikací problém neměl, všichni to zvládli sami. Na jaké lince je zaregistrovaný?  Jinak by to chtělo napsat, co přesně jste vyplnil.
Já používám ACR phone, již delší dobu funguje naprosto perfektně.

Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Přesně tak, ven volat jde, když otevřu aplikaci, stav účtu je šedý a až poté se rozbliká a chvíli trvá než zezelená, to je ale myslím kvůli šetření baterie záměr. Ještě jsem si všimnul že v seznamu účtů má Odorik modrou ikonu což je vysvětleno jako účet pro odchozí hovory. Možná by stačilo docílit zelené ikony která indikuje zaregistrovaný účet pro příjem příchozích hovorů

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Měl jste u nás zapnuté: "Vynucení SRTP pro příchozí hovory" u nastavení linky. Pak pokud není možné příchozí hovor dělat šifrovaně, hovor selže.
Vypnul jsem to, mělo by to již fungovat.
Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Díky za upozornění, když si teď zavolám na voip číslo ze standardní linky, ozve se okamžitě automat že volané číslo není v tuto chvíli dostupné. Možná je to tedy něco jiného než vlastní nastavení aplikace, účet se pro ústřednu jeví jako offline, aplikace bude pravděpodobně na pozadí skutečně odhlášená a slyší jenom na push notifikace.Aktuálně mám nastaveny tyto parametry připojení
Doména: sip.odorik.cz:5061
Proxy: sip.odorik.cz:5061
Protokol: tls (sip)
Nebude podmínkou pro příchozí zvonění také nastavení port forwardingu na routeru?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Zkuste to nejdříve bez toho šifrování a když to bude fungovat tak teprve poté přidat šifrování.  Např. náš ACRphone nepodporuje šifrované hovory přes push proxy, jednoduše protože jsme kromě Odorik.cz nenašli žádného operátora, který by šifrování veřejně a hromadně podporoval. (on možná existuje, ale naprostá většina to stejně nepodporuje).

Pokud na lince není zaregistrováno žádné zařízení ani proxy (push proxy), tak příchozí hovory nemohou fungovat.

Protože prostě naše ústředna neví kam je poslat.

Tedy když aplikace spí, může se stát, že telefonní aplikace není zaregistrována, ale musí tam být zaregistrováno to push proxy, aby se o příchozím hovoru dozvědělo a mohlo aplikaci pomocí push probudit a poté hovor přeposlat.

Je možné že Groundwire šifrování zvládá i s push proxy. Stejně bych to ale nejdříve zkoušel bez něj a teprve později zkusil přidat šifrování.

obrazek.png
obrazek.png (82.62 KiB) Zobrazeno 72 x

Žádný port forwarding nikdy není potřeba. "Outgoin calls need registration" - není u nás potřeba.
"Simulovat NAT" by také nemělo být potřeba.

Hurvajz

Příspěvek od Hurvajz »

Tak ten šifrovaný protokol funkční je, alespoň pro odchozí hovor, jestli je šifrovaný nevím ale režim sip by měl automaticky spadnout do nešifrovaného pokud nemá podporu. Příčinu jsem už pravděpodobně objevil v tom že byla v nastavení linky blokována registrace zařízení mimo ČR a SR, takže patrně servery Acrobits nebyly schopny simulovat účastníka.Teď už to vypadá že se aplikace probudí a zazvoní.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hurvajz píše: úte 28. črc 2026 12:28:57 Tak ten šifrovaný protokol funkční je, alespoň pro odchozí hovor, jestli je šifrovaný nevím ale režim sip by měl automaticky spadnout do nešifrovaného pokud nemá podporu. Příčinu jsem už pravděpodobně objevil v tom že byla v nastavení linky blokována registrace zařízení mimo ČR a SR, takže patrně servery Acrobits nebyly schopny simulovat účastníka.Teď už to vypadá že se aplikace probudí a zazvoní.

Ano ta push proxy je celkem jistě zahraniční, to by ono být mohlo.  Ta blokace zahraničních adres je stejně celkem k ničemu, fraudeři mají dost českých ip adres přes VPN.  Jednou se snažili provolat kredit i ze stejné serververvony jen o několik polic vedle přes službu https://www.hidemyass.com/
Odpovědět