U O2 a VF - v telefonu Samsung A56 - je volba v Nastavení / Připojení / Mobilní sítě: "Povolit službu 2G SIM" ("Sítě 2G používejte v oblastech, kde nejsou dostupné jiné sítě. Tísňová volání mohou být stále spojována pomocí sítě 2G, i když nejsou sítě 2G povoleny") a posuvník on/off.
VoLTE roaming zamyšlení
Re: VoLTE roaming zamyšlení
Jj, podle mně je to příprava na to vypínání 2G = část lidí 2G přestane používat už teď. Ale přepínač je jen o 2G ano-ne, tím kódem jde vybrat skoro libovolné kombinace, "jen 4G", "jen 5G" apod.Pitomec píše: ↑pát 17. črc 2026 22:38:13U O2 a VF - v telefonu Samsung A56 - je volba v Nastavení / Připojení / Mobilní sítě: "Povolit službu 2G SIM" ("Sítě 2G používejte v oblastech, kde nejsou dostupné jiné sítě. Tísňová volání mohou být stále spojována pomocí sítě 2G, i když nejsou sítě 2G povoleny") a posuvník on/off.
Pro cestující do Švédska a Norska.
Včera mi známí volali na WhatsApp celí zoufalí, že jim nefungují mobily pro normální hovory, přitom z Německa i z Dánska se dovolali O.K. Po chvilce mi docvaklo, že jsem kdesi četl o postupném vypínání 2G ve Skandinávii a skutečně neměli v obou mobilech zapnutou volbu VoLTE. Hovory pak ihned naskočily a byl jsem zahrnut tisícerými díky. Takže, bacha na to!
Včera mi známí volali na WhatsApp celí zoufalí, že jim nefungují mobily pro normální hovory, přitom z Německa i z Dánska se dovolali O.K. Po chvilce mi docvaklo, že jsem kdesi četl o postupném vypínání 2G ve Skandinávii a skutečně neměli v obou mobilech zapnutou volbu VoLTE. Hovory pak ihned naskočily a byl jsem zahrnut tisícerými díky. Takže, bacha na to!
Odorik je špica!
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak. Nevím, jestli tam 2g úplně vypnuli, ale prostě může mít jiné pokrytí než VoLTE a na některých místech VoLTE lepší.jaara píše: ↑čtv 06. srp 2026 8:43:20 Pro cestující do Švédska a Norska.
V Rakousku 2g ještě nevypnuli, i tak si ale na mnohých místech přes něj nemusím být schopen zavolat ale s VoLTE ano.
Jinak můžete také např. zkusit vybrat v roamingu jiného operátora.