Zdravím,
zaregistroval jsem tento problém: při zadání rychlých kontaktů přes webové rozhranní odorika se tyto stáhly do telefonu GXP 208 a byly vidět i v telefonním seznamu.
Od jisté doby nově přidaná čísla se v telefonu neobjevují ani po ručním stažení seznamu v telefonu. Vypadá to jako by rychlé volby byly k dispozici ale nejsou vidět v seznamu což je nepraktické a navíc editovat seznam přes klávesnici telefonu je trochu nepodhodlné.
Co je potřeba abych mohl spravovat telefonní seznam telefonu přes webové rozhranní.
Děkuji, Kamil
Grandstream GXP280 - telefonní seznam
Re: Grandstream GXP280 - telefonní seznam
Dobrý den,
když se přihlásíte do rozhraní konfigurace telefonu, tak v kartě "POKROCILE NASTAVENI" je v políčku "Predpona nazvu souboru obsahujiciho konfiguraci" uveden hashcode, který telefon používá pro stažení konfigurace. Můžete zkontrolovat, že telefonu předáváme správný telefonní seznam vygenerovaný z rychlých kontaktů na adrese http://gs.odorik.cz/<<hashcode>>/gs_phonebook.xml.
Případně mi můžete napsat na email karas (at) odorik.cz přesný čas, kdy jste nechal telefonu stáhnout nový seznam. Ověřím v logu, že si to ten telefon opravdu vyžádal.
když se přihlásíte do rozhraní konfigurace telefonu, tak v kartě "POKROCILE NASTAVENI" je v políčku "Predpona nazvu souboru obsahujiciho konfiguraci" uveden hashcode, který telefon používá pro stažení konfigurace. Můžete zkontrolovat, že telefonu předáváme správný telefonní seznam vygenerovaný z rychlých kontaktů na adrese http://gs.odorik.cz/<<hashcode>>/gs_phonebook.xml.
Případně mi můžete napsat na email karas (at) odorik.cz přesný čas, kdy jste nechal telefonu stáhnout nový seznam. Ověřím v logu, že si to ten telefon opravdu vyžádal.
Ještě se koukám, že v té konfiguraci je i položka "Umisteni XML souboru s Tel. seznamem", ta by se ale automaticky měla nastavovat na gs.odorik.cz/<<hashcode>>.
Děkuji za odpověď,
bohužel teď nejsem u telefonu takže neověřím tu hash a stažení telefonního seznamu, ale ve webovém rozhraní určitě hash byla u adresy pro stažení telef. seznamu. Jak to bude možné vyzkouším to a dám vědět.
bohužel teď nejsem u telefonu takže neověřím tu hash a stažení telefonního seznamu, ale ve webovém rozhraní určitě hash byla u adresy pro stažení telef. seznamu. Jak to bude možné vyzkouším to a dám vědět.
Problém by ve špatném hashcode v nastavení telefonu. Telefon jsem už nastavený dostal, prvotní aktualizace seznamu chodily. Nevím čím to bylo. Stačilo pomocí návodu k nastavení z mac adresy zjistit správný hashcode a v nastavení telefonu jej doplnit. Teď už vše běží jak má. Děkuji.
Abych nezakládal nové vlákno, tak to napíšu zde - Grandstream 100 se potvora nechce přihlásit. Mám v jedné síti 2 kousky (každý svoje číslo) a ten jeden se ani po restartu prostě nepřihlásí. Přitom na jeho webové rozhraní se dostanu, všechno je nastaveno jak má být, ale registrace ani ťuk. Na webu Odoriku je pak zeleně zafajfkován Aktivní SIP, ale Zařízení přihlášeno píše NE. Nejhorší ale je, že to ten telefon nedělá pořád, někdy úplně bezproblémů proběhne registrace a několik dní šlape bez závad, než (bezdůvodně) vypadne 

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych změnit lokální port. Defaultně je 5060 ale pokud máme v lokální síti více zařízení je dobré aby každé zařízení mělo jiný port. Některé routery totiž pak záhadně zlobí. Změňte to tedy na nějaké náhodné číslo třeba 5099.Pitomec píše:Abych nezakládal nové vlákno, tak to napíšu zde - Grandstream 100 se potvora nechce přihlásit. Mám v jedné síti 2 kousky (každý svoje číslo) a ten jeden se ani po restartu prostě nepřihlásí. Přitom na jeho webové rozhraní se dostanu, všechno je nastaveno jak má být, ale registrace ani ťuk. Na webu Odoriku je pak zeleně zafajfkován Aktivní SIP, ale Zařízení přihlášeno píše NE. Nejhorší ale je, že to ten telefon nedělá pořád, někdy úplně bezproblémů proběhne registrace a několik dní šlape bez závad, než (bezdůvodně) vypadne
Také můžete zkusit změnit port u nás tedy např. na sip.odorik.cz:443 to by ale mít vliv nemělo, ale za pokus se nic nedá.
Na naší pražské pobočce máme ADSL modem od O2 a telefon Linksys SPA941. U jedné z linek musím cca jednou za čvrt roku změnit lokální port, aby opět začala fungovat. Restartovat ADSL modem by možná také pomohlo, to ale nechci dělat, protože bych všem přerušil na chvíli internet.
V lokální síti mám celkem 3 Odoriky (k těm dvěma Grandstreamům ještě jednoho Gigaseta) a zatím to chodilo bezproblémů. Ten Grandstream vypadl když jsem na routeru přehrával firmware a už nenaskočil, reset na dálku přes web rozhraní nepomohl a spravilo se to až fyzickým vypojením a opětovným připojením do el. sítě. Budu to ještě sledovat a hrát si s portama, pokud by byl nějaký problém, ozvu se