Když tam je většinou drobný problém v přístupu k síti. Kolik seniorů, notabene osamělých a řekněme nad 75 let, myslíte, že má Internet? Naše "babi", jej má jen proto, že jsem nechal zřídit a platím to připojení. A ona přes něj právě jen telefonuje.Pitomec píše:To už je snad lepší té babičce taky pořídit Odorik a pak je cena 0
Zlevní ceny hovorů ???
Re: Zlevní ceny hovorů ???
Co asi ríkají zákazníci 802.cz na onech uz nekolik let nezmenenych 3,39/3,25 Kc za minutu na ceské móbily,kdyz nekterym z nás se 1,59 Kc/min zdá moc?
Jinak - je tu prece Fayn se svymi 0,54 Kc/min to je na mobily! Ale az po vyjetí volnych minut z pausalu.
Jinak - je tu prece Fayn se svymi 0,54 Kc/min to je na mobily! Ale az po vyjetí volnych minut z pausalu.
Jsem s odorik.cz spokojený ale nezlevnění mě nutí jako uživatele hlavně callbacku přejít k levnější konkurenci. Protože ten rozdíl je už opravdu citelný. Z mého pohledu jste asi nezvolili dobrou strategii s vyčkáváním "co konkurence".
Bylo to tady na odoričím fóru už párkrát vysvětlováno, jaké jsou k tomu důvody. Žádný podnik si nemůže dovolit jít do ztráty. S tím, že pár procent zákazníků odejde (třeba i jen na čas), se nejspíš počítá.quynsy píše:Jsem s odorik.cz spokojený ale nezlevnění mě nutí jako uživatele hlavně callbacku přejít k levnější konkurenci. Protože ten rozdíl je už opravdu citelný. Z mého pohledu jste asi nezvolili dobrou strategii s vyčkáváním "co konkurence".
Take jsem s VOIP zacinal u 802.CZ, ale presel jsem k Odoriku a doufam, ze to tak udela mnoho lidi. Je treba hlasovat nohama.Kristovec píše:Co asi ríkají zákazníci 802.cz na onech uz nekolik let nezmenenych 3,39/3,25 Kc za minutu na ceské móbily,kdyz nekterym z nás se 1,59 Kc/min zdá moc?
802.CZ je podle mne jeden z vetsich VOIP operatoru, kteri byli jako jedni z prvnich a nabrali tim padem nejvic lidi a pri urcite velikosti bohuzel zkostnateli (zparchanteli). Samozrejme velky vliv tam melo i to, ze byli koupeni jinou firmou.
Nemam rad zkostnatele molochy obecne, takze i v bankovnictvi napriklad velmi fandim nizkonakladovym/nizkopoplatkovym bankam (mBank/FIO/...).
Práve tak to delám i já,mám mBank,a tím i stovku v kapse,a ne v nákladech.
Nejenom co říkají klienti 802.cz, ale i třeba klienti UPC Telefon 50, kde je sice 100 volných minut na pevnou (byť to nezahrnuje např. linky státní správy 95x), ale jinak je cena volání na pevnou 1,15Kč/špička, 0,58Kč/mimo špičku (oboje tarifikace 60+60) a na mobily 4,91Kč (tarifikace 30+30). Ještě štěstí, že aspoň volání v síti UPC je grátis...
Nazdar lidi,
nevím co řešíte. Odorik ceny sníží, veřím, že to bude brzy. A o kolik již bylo v dřívější diskuzi řečeno (v červnu 2012) - uživatel ViR spočítal, že to bude 0,954 Kč, byť upozornil, že terminační poplatek je pouze jedna složka ceny a nemusí se promítnout v plné výši. "Odorik" poté v diskuzi tuto cenu označil za pravděpodobnou.
Přetáhl jsem k odoriku asi 15 lidí, věřím, že jsem jim příliš nekecal, když jsem jim sliboval volání za korunku:o). Je pravda, že i kdyby odorik od svého slibu částečně couvnul (sám tomu nevěřím, komunikace s ním je vždy zcela excelentní a rozhodně mu důvěřuji více než svému mobilnímu operátorovi), doufám, že vyřeší nějak schůdně cenu callbacku, to bych asi považoval za nutnost...
Jinak na něj nedám dopustit, tak už ho nechte
.
Petr
nevím co řešíte. Odorik ceny sníží, veřím, že to bude brzy. A o kolik již bylo v dřívější diskuzi řečeno (v červnu 2012) - uživatel ViR spočítal, že to bude 0,954 Kč, byť upozornil, že terminační poplatek je pouze jedna složka ceny a nemusí se promítnout v plné výši. "Odorik" poté v diskuzi tuto cenu označil za pravděpodobnou.
Přetáhl jsem k odoriku asi 15 lidí, věřím, že jsem jim příliš nekecal, když jsem jim sliboval volání za korunku:o). Je pravda, že i kdyby odorik od svého slibu částečně couvnul (sám tomu nevěřím, komunikace s ním je vždy zcela excelentní a rozhodně mu důvěřuji více než svému mobilnímu operátorovi), doufám, že vyřeší nějak schůdně cenu callbacku, to bych asi považoval za nutnost...
Jinak na něj nedám dopustit, tak už ho nechte

Petr
Jasně kšeft je kšeft a každý se snaží jak umí, jen si myslím, že je v zájmu všech VOIP aby snížili cenu jen co to jde, páč tím k sobě přetáhnou víc lidí a hovorů, protože čím víc budou nůžky mezi O2, Vodafone, T-mobile a VOIP operátorama rozevřené, tím víc hovorů přes VOIP půjde 

A ještě doplňuji velmi zajímavou informaci:
ČTÚ chystá další snížení terminačních poplatků
Včera 9:25 Radek Zajíc
Český telekomunikační úřad chystá další snížení terminačních poplatků. V pátek se na Diskusním místě ČTÚ objevila sada návrhů rozhodnutí o ceně, kterými úřad změní ceny za terminaci hlasových hovorů.
První tři návrhy se týkají terminace v mobilních sítích. ČTÚ navrhuje snížení velkoobchodní ceny za terminaci ze stávajících 0,55 Kč/min. na 0,27 Kč/min. a to s účinností od 1. ledna 2013. Efektivně se tak cena za terminaci sníží na polovinu.
Čtvrtý návrh upravuje cenu za terminaci v pevné síti Telefóniky. Dochází zde až k 75% snížení, cena za terminaci se liší podle způsobu propojení operátorů:
na místní (HOST) ústředně, silný provoz: dříve 0,30 Kč/min., nově 0,07 Kč/min.
na místní (HOST) ústředně, slabý provoz: dříve 0,15 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, silný provoz: dříve 0,34 Kč/min., nově 0,08 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, slabý provoz: dříve 0,17 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
Datum, ke kterému k snížení terminačních poplatků v pevné síti dojde, není známo. Záleží totiž na datu, kdy opatření vstoupí v platnost.
Všechny ceny jsou založeny na výpočtu metodou LRIC, účtovány po sekundách a uvedeny bez DPH.
ČTÚ chystá další snížení terminačních poplatků
Včera 9:25 Radek Zajíc
Český telekomunikační úřad chystá další snížení terminačních poplatků. V pátek se na Diskusním místě ČTÚ objevila sada návrhů rozhodnutí o ceně, kterými úřad změní ceny za terminaci hlasových hovorů.
První tři návrhy se týkají terminace v mobilních sítích. ČTÚ navrhuje snížení velkoobchodní ceny za terminaci ze stávajících 0,55 Kč/min. na 0,27 Kč/min. a to s účinností od 1. ledna 2013. Efektivně se tak cena za terminaci sníží na polovinu.
Čtvrtý návrh upravuje cenu za terminaci v pevné síti Telefóniky. Dochází zde až k 75% snížení, cena za terminaci se liší podle způsobu propojení operátorů:
na místní (HOST) ústředně, silný provoz: dříve 0,30 Kč/min., nově 0,07 Kč/min.
na místní (HOST) ústředně, slabý provoz: dříve 0,15 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, silný provoz: dříve 0,34 Kč/min., nově 0,08 Kč/min.
na poslední tranzitní ústředně, slabý provoz: dříve 0,17 Kč/min., nově 0,04 Kč/min.
Datum, ke kterému k snížení terminačních poplatků v pevné síti dojde, není známo. Záleží totiž na datu, kdy opatření vstoupí v platnost.
Všechny ceny jsou založeny na výpočtu metodou LRIC, účtovány po sekundách a uvedeny bez DPH.