Je třeba dočasně vypnout CLIP ?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je třeba dočasně vypnout CLIP ?
> Dobrý den,
>
> vzhledem k tomu, že byl opět povolen mobilní CLIP, chtěl bych se zeptat, zda je možné nějak dosáhnout situace, kdy se na vybrané jedno až dvě čísla tento mobilní CLIP nezobrazuje.
>
> Jde mi o to dosáhnout toho, že když bude žena volat z VOIP telefonu bude se volanému zobrazovat její mobilní číslo, ale když bude volat mně, tak abych já viděl, zda mi skutečně volá z mobilu nebo z VOIP.
>
> Je možné něco takového jednoduše nastavit?
Dobrý den,
minulý týden jsme začali u linek s nastaveným Clip posílat příznak přesměrování a informaci o tom, které nomadické a geografické číslo bylo použito k funkci CLIP. Tato informace zůstane uložena ve výpisu hovorů použitých operátorů. Slibujeme si od toho snadné odhalení identity (nebo alespoň ip adresy) podvodníka, který by se snažil ukradnout něčí identitu.
Jaký máte mobil? U telefonů Nokia s OS Symbian je příznak přesměrování vidět drobnou šipečkou během vyzvánění. Proprietární větev androidu tohle ale nepodporuje, neumí to ani Iphone. Některé další telefony jako Nikie řady s40 tento příznak zobrazí ale jen na cca 2 vteřiny po začátku zvonění, takže pokud mobil neleží před vámi, nestihnete si toho všimnout. (za to by patřilo někoho vytahat za uši)
Co bychom mohli udělat je dočasně vypnout funkci CLIP pomocí nějakého prefixu. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
Třeba by jste vytočil *086420608424631 (místo +420608424631 což je na ukázku moje číslo) že chcete/vypnout zapnout clip. Aby na to žena nemusela myslet, tak by jste si to uložil do rychlých kontaktů. Tahle možnost zatím není, jen o tom uvažuji jako o řešení. Asi by to opravdu něco takového chtělo, protože někdy nechcete aby vám volaný volal zpátky na váš mobil, ale chcete mu ukázat svoje pevné/nomadické číslo.
--
s pozdravem
Petr Soukup
Odorik.cz
miniTEL s.r.o.
Máte někdo lepší nápad ?
>
> vzhledem k tomu, že byl opět povolen mobilní CLIP, chtěl bych se zeptat, zda je možné nějak dosáhnout situace, kdy se na vybrané jedno až dvě čísla tento mobilní CLIP nezobrazuje.
>
> Jde mi o to dosáhnout toho, že když bude žena volat z VOIP telefonu bude se volanému zobrazovat její mobilní číslo, ale když bude volat mně, tak abych já viděl, zda mi skutečně volá z mobilu nebo z VOIP.
>
> Je možné něco takového jednoduše nastavit?
Dobrý den,
minulý týden jsme začali u linek s nastaveným Clip posílat příznak přesměrování a informaci o tom, které nomadické a geografické číslo bylo použito k funkci CLIP. Tato informace zůstane uložena ve výpisu hovorů použitých operátorů. Slibujeme si od toho snadné odhalení identity (nebo alespoň ip adresy) podvodníka, který by se snažil ukradnout něčí identitu.
Jaký máte mobil? U telefonů Nokia s OS Symbian je příznak přesměrování vidět drobnou šipečkou během vyzvánění. Proprietární větev androidu tohle ale nepodporuje, neumí to ani Iphone. Některé další telefony jako Nikie řady s40 tento příznak zobrazí ale jen na cca 2 vteřiny po začátku zvonění, takže pokud mobil neleží před vámi, nestihnete si toho všimnout. (za to by patřilo někoho vytahat za uši)
Co bychom mohli udělat je dočasně vypnout funkci CLIP pomocí nějakého prefixu. http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla
Třeba by jste vytočil *086420608424631 (místo +420608424631 což je na ukázku moje číslo) že chcete/vypnout zapnout clip. Aby na to žena nemusela myslet, tak by jste si to uložil do rychlých kontaktů. Tahle možnost zatím není, jen o tom uvažuji jako o řešení. Asi by to opravdu něco takového chtělo, protože někdy nechcete aby vám volaný volal zpátky na váš mobil, ale chcete mu ukázat svoje pevné/nomadické číslo.
--
s pozdravem
Petr Soukup
Odorik.cz
miniTEL s.r.o.
Máte někdo lepší nápad ?
Re: Je třeba dočasně vypnout CLIP ?
A není v takovém případě MNOHEM jednodušší mít dvě linky, a chci-li volat z pevného/nomadického čísla, na linku s pevným/nomadickým číslem prostě přepnout (ať už na sw nebo na hw telefonu)? Čím víc různých prefixů a předvoleb se zavádí, tím je větší pravděpodobnost, že z toho vznikne zmatek...xsouku04 píše: nechcete aby vám volaný volal zpátky na váš mobil, ale chcete mu ukázat svoje pevné/nomadické číslo.
[Mimochodem, jestli se hovor z čísla s mobilním CLI ukazuje příjemci jako přesměrovaný /nevím, nepoužívám to/, tak to je dost špatné. Spousta lidí nebere hovory, které vidí jako přesměrované, protože se jim nechce platit za příchozí hovor (=za hovor z čísla, které mají přesměrováno, na to číslo, na kterém hovor berou)].
Myslím, že původní smysl CLIPu byl v tom, že to používají lidé, kteří nemají zájem, aby se jejich pevné číslo někde ukazovalo a využití je jenom díky lepší ceně za volání. Osobně bych to nekomplikoval a radši věnoval energii na zprovoznění hlasové schránky 

No mě by se to také hodilo - používám Odorik jako klasický telefon tj. s geografickým číslem, protože celá řada známých má VoIP a je by to mátlo a mysleli si, že volám z mobilu.
Když ale volám někomu u koho předpokládám, že se může stát, že se nedovolám a bude volat zpátky (typicky jsou to různí řemeslníci - jeden už mi poslal SMS na pevnou
), tak to chodím vytáčet přes net.
Druhou linku máme obsazenou: druhou linku používají v přízemí rodiče.
Když ale volám někomu u koho předpokládám, že se může stát, že se nedovolám a bude volat zpátky (typicky jsou to různí řemeslníci - jeden už mi poslal SMS na pevnou

Druhou linku máme obsazenou: druhou linku používají v přízemí rodiče.
Ja bych radeji ty vypisy hovoru!!!Pitomec píše:Myslím, že původní smysl CLIPu byl v tom, že to používají lidé, kteří nemají zájem, aby se jejich pevné číslo někde ukazovalo a využití je jenom díky lepší ceně za volání. Osobně bych to nekomplikoval a radši věnoval energii na zprovoznění hlasové schránky
Stejne jako v prvnim prispevku, presne z toho duvodu nepouzivam CLIP ani ja.
Proste protoze bych nevedel pri volani v ramci rodiny/znamych, zda skutecne volaji z VOIP, tedy zdarma.
Pokud by mi volali z mobilu, tak bych to tipl a zavolal jim zpet na VOIP (zdarma).
Toto rozliseni je pro mne dulezitejsi nez samotny CLIP na ostatni cisla.
Ja bych navrhoval jako reseni pridat v rychlych kontaktech novou polozku (typu checkbox), zda pouzit (pro dany kontakt) CLIP (Zapnuto/Vypnuto).
Implicitni nastaveni (u vsech rychlych kontaktu) by bylo stejne jako globalni nastaveni CLIPU,
uzivatel by si tedy zapnul globalne CLIP a pak by si jen u nekterych cisel (rodina) vypnul CLIP v rychlych kontaktech.
Ta funkcnost pomoci prefixu by mohla byt zaroven s tou moznosti nastaveni pro rychle kontakty.
Proste protoze bych nevedel pri volani v ramci rodiny/znamych, zda skutecne volaji z VOIP, tedy zdarma.
Pokud by mi volali z mobilu, tak bych to tipl a zavolal jim zpet na VOIP (zdarma).
Toto rozliseni je pro mne dulezitejsi nez samotny CLIP na ostatni cisla.
Ja bych navrhoval jako reseni pridat v rychlych kontaktech novou polozku (typu checkbox), zda pouzit (pro dany kontakt) CLIP (Zapnuto/Vypnuto).
Implicitni nastaveni (u vsech rychlych kontaktu) by bylo stejne jako globalni nastaveni CLIPU,
uzivatel by si tedy zapnul globalne CLIP a pak by si jen u nekterych cisel (rodina) vypnul CLIP v rychlych kontaktech.
Ta funkcnost pomoci prefixu by mohla byt zaroven s tou moznosti nastaveni pro rychle kontakty.
Aha. A já se divil, proč mi v minulých dnech už asi dva lidi nadávali "Proč mi voláš do kanclu, když víš, že tam nejsem???"xsouku04 píše:>
minulý týden jsme začali u linek s nastaveným Clip posílat příznak přesměrování
Tohle je ale FAKT BLBEJ NÁPAD. Netuším, kdo všechno mi kvůli tomu nevzal hovor ... (sami mají nastavené přesměrování a nechtějí za to platit).
Když k tomu připočtu, že až do listopadu mají být staré ceny, tak tedy fakt "děkuju, nechci".

- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ha je fakt těžký zavděčit se všem. Já bych radil v tom případě CLIP nepoužívat, všichni hned vidí že voláte z pevné a mohou vám zavolat zpátky levněji. Nebo dotyčného informovat že přesměrování neplatí, i když si to myslí. Naštěstí za chvíli budou mít skoro všichni android a ten v naprosté většině příznak přesměrování vůbec nezobrazuje. Navíc v budoucnu bude přesměrování tak levné že to za několik let nebude mít smysl ani moc řešit.petr píše:Aha. A já se divil, proč mi v minulých dnech už asi dva lidi nadávali "Proč mi voláš do kanclu, když víš, že tam nejsem???"xsouku04 píše:>
minulý týden jsme začali u linek s nastaveným Clip posílat příznak přesměrování
Tohle je ale FAKT BLBEJ NÁPAD. Netuším, kdo všechno mi kvůli tomu nevzal hovor ... (sami mají nastavené přesměrování a nechtějí za to platit).
Když k tomu připočtu, že až do listopadu mají být staré ceny, tak tedy fakt "děkuju, nechci".
Co kdo navrhuje ?
A kdo požadoval takovej nesmysl, jako posílat příznak přesměrování v případě, že o žádné přesměrování fakticky nejde? ČTÚ??xsouku04 píše: Ha je fakt těžký zavděčit se všem.
Co kdo navrhuje ?
Vždyť ten příznak je zcela jednoznačně mylná, zavádějící informace ...
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Příznak přesměrování říká, že není voláno z mobilního telefonu přímo, ale je k tomu využitá jiná linka. Navíc předáváme mobilním operátorům i číslo pevné linky která je k tomu využita, takže nekryjeme žádné nekalé živly. Považuji to za korektnější, protože všichni poznají, že se nejedná o běžný hovor. Tedy bohužel ne všichni ale jen část lidí co mají k tomu chápající mobil.petr píše: Vždyť ten příznak je zcela jednoznačně mylná, zavádějící informace ...
Pokud bychom nechali ono špatné A číslo a vy by jste volali s tím třeba na osmistovku, mohlo by to napáchat škodu v tom, že by se majiteli osmistovky účtovala nesprávná cena. Lidem kteří vám neberou hovory z "přesměrováného čísla" doporučuji volat z "pevné linky".