Provoz zelené linky za pár korun

Podrobnější technické novinky a vůbec novinky a postřehy z VoIP.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Provoz zelené linky za pár korun

Příspěvek od xsouku04 »

Odorik.cz nabízí velký výběr osmistovek. http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800
Pořízení osmistovky není žádná velká investice a může podstatným způsobem zvýšit efektivitu Vaší reklamy. Odorik je pro pořízení osmistovky vhodný díky bohatým možnostem paralelního zvonění a přesměrování hovorů.
Prodáváte-li ale nízko maržové zboží, např. v eshopu, cena příchozích hovorů z mobilu může být pro váš obchod příliš vysoká.

Obrázek
Na druhé straně faktem zůstává, že osobní kontakt zákazník velmi ocení a můžete hodně ovlivnit jeho rozhodování a výběr.

Nyní máme řešení.

Spolu s hlasovou schránkou jsme zavedli i možnost přehrání krátkého pozdravu bez možnosti nahrát vzkaz. V pozdravu můžete zákazníka informovat, že jakmile to bude možné, ozvete se mu zpět. Zaplatíte tedy vždy jen maximálně desítky sekund hovoru. Naše ústředna vám okamžitě zašle email. Zákazníkovi pak můžete už volat zpátky za mnohem nižší cenu, navíc v době, kdy na něj máte čas.

Pro více informací si přečtěte popis ke speciálním číslu *08550 a *08551 http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla nebo nás kontaktujte.
Pitomec

Re: Provoz bezplatné linky za pár korun

Příspěvek od Pitomec »

Jenom dotaz k linkám 800 - proč je tam tak nehorázná minutová sazba při volání z mobilů? A taky mně nejde na rozum, že je potřeba ještě platit roční - několika tisícový - paušál. Ty konkrétní ceny stanovuje ČTÚ nebo to Odorik od někoho překupuje? Nechce se mně zdát, že by s těma cenama přišel přímo on sám :shock:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Pitomec píše:Jenom dotaz k linkám 800 - proč je tam tak nehorázná minutová sazba při volání z mobilů? A taky mně nejde na rozum, že je potřeba ještě platit roční - několika tisícový - paušál. Ty konkrétní ceny stanovuje ČTÚ nebo to Odorik od někoho překupuje? Nechce se mně zdát, že by s těma cenama přišel přímo on sám :shock:
Hm, ten rozdil mobil x pevna je divnej. Jinak ten rocni pausal nijak divnej neni, na necem operator vydelavat musi a ta castka nemuze byt pro jakoukoliv firmu zasadni (800 jsou urceny pro podnikani, ne na doma); pokud firma nema cca 4 tis. rocne, at se majitel radeji zivi nejak jinak...
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Jenom dotaz k linkám 800 - proč je tam tak nehorázná minutová sazba při volání z mobilů? A taky mně nejde na rozum, že je potřeba ještě platit roční - několika tisícový - paušál. Ty konkrétní ceny stanovuje ČTÚ nebo to Odorik od někoho překupuje? Nechce se mně zdát, že by s těma cenama přišel přímo on sám :shock:
No právě, že cena Mobil -> Linka 800 není regulován ČTÚ a tak je to nehorázně vysoké. Totiž cena terminace, neboli volání na mobil, byla už několikrát snížena ale cena hovorů z mobilu na linky 800 jen nepatrně kosmeticky. ČTÚ ji nereguluje, takže je na mobilních operátorech kolik si za to řeknou. Proto takový obrovský rozdíl. Předpokládám, že dojde k nějakému snížení, není ale známo kdy a o kolik. Také předpokládám, že to bude asi pořád podstatně více než za hovor na mobil.

Co se týče paušální ceny za číslo. Naprostá většina peněz, které takto vybereme za číslo jde na poplatky ČTÚ. Ten čísla 800 zapůjčuje za ročně placený poplatek. V každém případě, pokud máte firmu jistě to není v jejím rozpočtu nic zásadního. A pokud investujete desetitisící korun do reklamy měsíčně a osmistovka by zvýšila úspěšnost reklamy třeba o 30%, tak zakoupit osmistovky jednoznačně vyplatí. Použít osmistovku to chce však správným způsobem. Dobrý příklad našeho zákazníka je třeba zde http://express-lakovna.cz/
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

U toho ročního paušálu šlo spíš o rozdíl mezi částkou 1960 vs. 3490, což mně k ČTÚ nějak nesedlo (tam bych předpokládal, že má fixní cenu za číslo, resp. soubor čísel, která dává do oběhu). A firmu mám, ale o zelené číslo bych usiloval jenom v případě, že by na něho šlo volat výhradně z pevných linek a ne z mobilů (jako to má např. poskytovatel satelitní služby DIGI), mimo jiné i kvůli zneužití, kdy se voláním na linky 800 nezřídka baví děti nebo různí testeři apod., kteří ale v naprosté většině případů používají k těmto účelům mobil a ne pevnou linku. Ale to už jsem kdysi psal :-)
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:U toho ročního paušálu šlo spíš o rozdíl mezi částkou 1960 vs. 3490, což mně k ČTÚ nějak nesedlo (tam bych předpokládal, že má fixní cenu za číslo, resp. soubor čísel, která dává do oběhu). A firmu mám, ale o zelené číslo bych usiloval jenom v případě, že by na něho šlo volat výhradně z pevných linek a ne z mobilů (jako to má např. poskytovatel satelitní služby DIGI), mimo jiné i kvůli zneužití, kdy se voláním na linky 800 nezřídka baví děti nebo různí testeři apod., kteří ale v naprosté většině případů používají k těmto účelům mobil a ne pevnou linku. Ale to už jsem kdysi psal :-)
To si vymyslel právě ČTÚ a dražším číslům říká čísla "se zvláštní ekonomickou hodnotou" A definuje to zde. http://www.ctu.cz/predpisy-a-opatreni/o ... icleId=596
Za tyto čísla che téměř trojnásobný poplatek. Ostatně je to napsáno přímo u těch cen.
http://www.odorik.cz/w/zelena_linka_800
Hodně pěkná čísla ale mohou být navíc prokletá tím, že na ně chodí hodně omylů.

Co se týče toho zprovoznit to jen z pevný linky tak to můžeme udělat. Bylo by na to další speciální číslo. Máte zájem ?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Další speciální číslo je co? Něco z nabídky na webu Odoriku nebo nějaká univerzální předvolba a já si pak nastavím pro která příchozí čísla to bude grátis?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Další speciální číslo je co? Něco z nabídky na webu Odoriku nebo nějaká univerzální předvolba a já si pak nastavím pro která příchozí čísla to bude grátis?
http://www.odorik.cz/w/specialni_cisla

Třeba ten řádek s *08551XX*300116 je něco vzdáleně podobného. Chová se to pro volání z mobilů v ČR jinak než z ostatních čísel. Tak bychom přidali další takový prefix, který by říkal že hovor máme směrovat tam a tam, ale jen když to není z mobilu (aby to bylo za rozumnou cenu).
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Takže pokud tomu dobře rozumím, tak bych si nastavil telefonní čísla do nějakého seznamu a tyto čísla by volaly na jednu stejnou linku 800 xxx xxx bezplatně s tím, že by se hovor směroval na moje číslo u Odoriku (nebo někam jinam) a já bych to platil. To by celkem šlo. Akorát jak se vyřeší to, kdyby někdo jiný požadoval tutéž službu a jak na potvoru by si dal do svého seznamu číslo, které už tam mám i já (byť pravděpodobnost je asi malá, ale připustit se musí)?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pitomec píše:Takže pokud tomu dobře rozumím, tak bych si nastavil telefonní čísla do nějakého seznamu a tyto čísla by volaly na jednu stejnou linku 800 xxx xxx bezplatně s tím, že by se hovor směroval na moje číslo u Odoriku (nebo někam jinam) a já bych to platil. To by celkem šlo. Akorát jak se vyřeší to, kdyby někdo jiný požadoval tutéž službu a jak na potvoru by si dal do svého seznamu číslo, které už tam mám i já (byť pravděpodobnost je asi malá, ale připustit se musí)?
Tohle existuje také. Ale je to spíš na hraní nebo na využití v rámci rodiny. Já jsem myslel, že budete mít osmistovku svoji. To o čem jsem psal je, že bych dovedl zablokovat hovory z mobilních čísel tak, aby zůstaly jen hovor z pevných linek, které jsou levné.
Odpovědět