Free SMS Sender

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
alf159

Free SMS Sender

Příspěvek od alf159 »

Jak nastavit Free SMS Sender?

Zadal jsem
uživatel - u API heslo
API heslo - u APi heslo
ID odesílatele - číslo linky v síti

A napíše mi to "Chyba brány: zakázaný odesílatel"
doodle

Re: Free SMS Sender

Příspěvek od doodle »

Do ID odesílatele je třeba zadat jednu z hodnot, kterou lze vybrat v poli "odesílatel" při odesílání SMS z webu. Tedy např. Odorik.cz, 5517 nebo 00420777xxxxxx (Vaše mobilní číslo).
alf159

Příspěvek od alf159 »

Děkuji, funguje to.
Jen když zadám ID odesílatele 00420603xxxxxx (moje číslo), tak u příjemce mi to napíše odesílatel "SMS" namísto mého čísla.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

xsouku04 píše:
alf159 píše:Děkuji, funguje to.
Jen když zadám ID odesílatele 00420603xxxxxx (moje číslo), tak u příjemce mi to napíše odesílatel "SMS" namísto mého čísla.
Je to síť T-mobile? T-mobile sms zprávy které mají jako číslo odesilatele české mobilní číslo běžně zahazuje. Navíc označí zprávu za doručenou. Nejspíš tedy někdo po cestě tam dal to sms, aby se tak vyhnul zahození. Bohužel se s tím nedá nic dělat.
alf159

Příspěvek od alf159 »

OK, díky, takhle mi to stačí.
mil2house

Příspěvek od mil2house »

Z Vodafonu na T-Mobile je taky odesílatel označen jako SMS. A změnit to na nic jiného nejde.
Bohužel takto to nemůžu používat... :/
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mil2house píše:Z Vodafonu na T-Mobile je taky odesílatel označen jako SMS. A změnit to na nic jiného nejde.
Bohužel takto to nemůžu používat... :/
Jasně, důležité je, číslo na které posíláte je T-mobile.
dottore

Příspěvek od dottore »

Dobry den,

prave jsem si lamal asi hodinu hlavu se spravnym nastavenim, jednak cesta k navodu na odorik.cz se zmenila na:

navody a nastaveni -> Nastavení účtu -> API heslo

je to sice mala zmena, ale diky stromove strukture jsem to nemohl najit docela dlouho...

za druhe jsem nejprve zkousel vlozit sve cislo bez mezinarodniho prefixu, pote s +420 prefixem, kdybych nenatrefil na toto forum, 00420 by mne asi nenapadlo a splakal bych nad vysledkme. Tudiz ma prosba, zda by k poli ID odesilatele bylo take mozne pripsat napovedu (cislo ve tvaru 00420777xxxxxx).

a posledni poznamka - button Otestovat prihlasovaci udaje a ID odesilatele nevraci vubec zadnou informaci (ani kdyz byly udaje nespravne, ani kdyz je mam nyni spravne). vzdy jen na chvilku zesedne a je zase zpet, napis nikde zadny ;)

tak jako tak, jsem rad, ze jsem toto tema nasel a uz to funguje, dekuji.

telefon: LG Optimus 2x (P990)
doodle

Příspěvek od doodle »

Dobrý den,
souhlasím s Vámi, že vyplňování ID v aplikaci není úplně intuitivní a bylo by dobré, kdyby k němu byla nějaká nápověda nebo ještě lépe, kdyby ID šlo vybrat třeba z rozbalovací nabídky. Nicméně, pokud vím, tak Odorik nemá s vývojem aplikace nic společného. Free SMS Sender vyvíjí Michal Vojtíšek (vojtisek.michal (at) gmail.com), tak zkuste kontaktovat jeho.
Na tlačítko Otestovat přihlašovací údaje mám fígl... stačí telefon otočit na šířku, potom se výsledek zobrazí vlevo vedle onoho tlačítka ;)
Largon

Příspěvek od Largon »

Dobrý den,
podle jakého návodu jste postupoval? Stránku pro generování API hesla jsme opravdu nedávno trochu přemístili, ale snažil jsem se všechny odkazy aktualizovat.
Odpovědět