Android 4.1.1 a CSipSimple

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
mentorek

Android 4.1.1 a CSipSimple

Příspěvek od mentorek »

Prosím o radu. Až donedávna jsem používal CSipSimple k uplné spokojenosti ale ted jsem nainstaloval CM rom Android 4.1.1 a CSipSimple mi dělá to že já protistranu slyším trhaně. Druhá strana mě slyší dobře. Nainstaloval jsem MizuDroid a nedělá to (ale zas mám echo). Netuší někdo čím by to mohlo být? Jsme spokojený s CSipSimple a věřím že je to nějakým nastavním ale nemohu na to přijít.
Vojta

Re: Android 4.1.1 a CSipSimple

Příspěvek od Vojta »

Dělá mi to od verze 4. Našel jsem pro ni jediný spolehlivý klient a to Media5-fone. Umí toho míň a některé funkce jsou placené, ale kvalita hovoru je perfektní.
jirka

Příspěvek od jirka »

Mám zatím verzi androidu 4.0.3 a CSipSimple celkem bez problémů, samozřejmostí je kvalitní wifi.
mentorek

Příspěvek od mentorek »

Děkuji Media5-fone pracuje bezvadně. Žádné echo ani trhání. Sice netuším co kde nastavit ale to základní jsem zvládl a pracuje dobře. Děkuji. Pokud ví někdo co ještě nastavit případně jestli se vyplatí zaplatit těch cca 95,- za placené funkce budu rád za radu.
EDIT:Tak jsem se prohrabal nastavením a pře WIFI mam nastavenej codecG.711 a perfektní . Přes 3G sít tam bylo nastaveno iLBC a to se trhalo ale když jsem nastavil i na 3G G.711 tak to chodí skvěle i když teda nechápu proč nefungoval iLBC.
Každopádně pracuje dobře a lépe než CSipSimple.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

mentorek píše:Děkuji Media5-fone pracuje bezvadně. Žádné echo ani trhání. Sice netuším co kde nastavit ale to základní jsem zvládl a pracuje dobře. Děkuji. Pokud ví někdo co ještě nastavit případně jestli se vyplatí zaplatit těch cca 95,- za placené funkce budu rád za radu.
EDIT:Tak jsem se prohrabal nastavením a pře WIFI mam nastavenej codecG.711 a perfektní . Přes 3G sít tam bylo nastaveno iLBC a to se trhalo ale když jsem nastavil i na 3G G.711 tak to chodí skvěle i když teda nechápu proč nefungoval iLBC.
Každopádně pracuje dobře a lépe než CSipSimple.
Jakej máte procesor ? ILBC může být moc náchylné na procesor, který nestíhá a proto to koktá. Zkuste kodek gsm, ten není tak náročný. Používat G.711 přes 3G může být zbytečné datové plýtvání, je to cca třikrát náročnější a navíc občas 3G nemusí stíhat G711 ale přes gsm by třeba ještě stíhala.
mentorek

Příspěvek od mentorek »

Používám to na Samsung i9000 který má CPU 1 GHz Cortex-A8 a mám tam nainstalovanou neoficiální ROM od CM. Media5-fone bohužel gsm nemá v možnostech. Pak tam má ještě G729 ale po zaplacení.
semos

Příspěvek od semos »

Mohu s radostí potvrdit funkčnost Media5-fone na Android 4.0.4. Vyskoušel jsem spoustu klientů (CsipSimple, Mizudroid, Zopier – sip i iax, Bria...). Všechny padali až na Briu, ta fungovala až na to že nebyl slyšet volající :( . Media5-fone se zdá být zatim v pořádku i hlas je na obou stranách dobrý.
jirka

Příspěvek od jirka »

Tak jsem aktualizoval z verze Androidu 4.0.3 na Android 4.0.4 a CsipSimple běhá bez problémů, dokonce se mi subjektivně jeví lepší kvalita hovorů (zatím pár hovorů, takže těžko soudit). Doufám že než přijde Android 4.1.1, budou avízované problémy viz výše vyřešeny. Hlavní změna aktualizace - podstatné zrychlení načítání webových stránek.
svobodad

Příspěvek od svobodad »

Mam HTC One V a problemy s CSipsipmple se mi nedari vyresit - bud me protistrana slysi velmi potichu anebo s echem, zkousel jsem nejruznejsi varianty nastaveni kodeku a nepomohlo to. Naproti tomu Media5-fone je fakt co se tyce kvality hovoru skvely, i Bria je dobra, ale Media5-fone je lepsi. Problem je ale v tom, ze jak u Media5-fone, tak u Bria se mi stava, ze kdyz mam zmeskany hovor z cisla, ktere nemam v kontaktech, tak potom nemohu zavolat zpet. Kdyz volam zpet na takove cislo, tak je ticho a vubec to nezacne zvonit. Pritom na cisla, ktera mam v kontaktech nebo na cisla, ktera jsem vytocil pres klavesnici, a jsou pak v seznamu volanych hovoru se normalne bez problemu dovolam i tim zpusobem, ze na ne kliknu v seznamu hovoru. Nenapada nekoho, prosim, v cem je zakopany pes? Dekuji.
v6ak

Příspěvek od v6ak »

Jeden postřeh: Android má relativně nově https://developer.android.com/reference ... celer.html (oficiálně od 4.1, podle zdrojáků už v 4.0.4, možná i 4.0.3). Pokud bude nějaký klient tvrdit, že je optimalizován pro tuto novou verzi Androidu, je to důvod k vyzkoušení, pokud máte problémy s echem.
Odpovědět