zprovozneni voip doma pres analog.telefon

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
seal

zprovozneni voip doma pres analog.telefon

Příspěvek od seal »

Dobry den,mam v tom po tom vsem cteni tady celkem chaos :oops:
Mam od mistniho providera tripleplay sluzby pres optiku. Tudiz pouzivam jeho voip sluzby. Mam ten Linksys voip adapter do neho zapojeny stary analogovy Panasonic tel bez displaye. Zvednu sluchatko a volam za jejich ceny ty jsou ale vysoke ,proto bych radsi pres Odorik. Co mam jak kde nastavit abych mohl volat pres vas? :roll: diky

A nebo by se mi libil tento pristroj http://voip-telefony.heureka.cz/well-3190ib/ pokud je tedy vhodny. Ma velky display a zda se mi vhodnejsi pro mamcu na telefonovani od stolu :) mimochodem umi tyto pristroje i odeslat smsku?
ViR

Re: zprovozneni voip doma pres analog.telefon

Příspěvek od ViR »

seal píše: Mam ten Linksys voip adapter do neho zapojeny stary analogovy Panasonic tel bez displaye.

Jaký typ přesně?
seal píše:Co mam jak kde nastavit abych mohl volat pres vas?
No, napřed se musíte zaregistrovat, a pak postupovat třeba podle tohoto návodu http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vTPEmS2Xds, s tím, že tam mohou být (podle typu brány Linksys) drobné odchylky.
seal píše:A nebo by se mi libil tento pristroj http://voip-telefony.heureka.cz/well-3190ib/ pokud je tedy vhodny.
Použitelný z hlediska standardů (SIP, IAX) je, a nejspíš vyhoví. Ale neznám jej, čili nevím, jak moc bude spolehlivý. (Osobně jsem proti "značce" Well lehce předpojatý, takže se jí osobně vyhýbám...)
seal píše:.....umi tyto pristroje i odeslat smsku?
SMS přes VoIP (do veřejné sítě) obecně nejsou podporovány.
Kristovec

Příspěvek od Kristovec »

Díval jste se do Odorikova eshopu?Treba by se tam neco naslo,a byl by Odorikem uz komplet nastaveny.Ale napred to chce vytvorit si ten ucet.
Na SMS mám já osobne mobil Halo7 od CPA.Má hodne velká tlacítka i písmena,píse se mi s ním nádherne,a Vodafonácky tarif Nabito 350 od Ceskych drah,tam vyjde prvnich 300
SMS na 30 haleru jedna.
seal

Příspěvek od seal »

Tak je to typ PAP2T. Zaregistrovan uz jsem.Ip adresu jsem si z nej zjistil,ale nemuzu se na nej pres prohlizec pripojit(ze by to mel poskytovatel nejak zablokovane,aby se tam lidi v tom nerejpali?) pritom pingnout na nej jde. Problem je tedy v tom ,ze po pregramovani mi nepujde stavajici voip pres meho poskytovatele,takze bych si asi musel koupit jeste jeden a prohazovat je podle potreby? To ze nejde odeslat sms je teda na prd. :(
A pokud bych si poridil ten Well tak tam bych to mohl obejit tim ,ze bych ten Linksys odpojil a naprogramoval to primo v tom Wellu? Nebo jaky v tomje rozdil pokud bych tam pripojil primo ten Voip pristroj oproti analog. telefonu?

A jeste mi vadi u sluzby nastaveni CLIP toto
Ověření vlastnictví mobilního čísla bude provedeno pomocí kódu ve zpožděné SMS, která přijde v rozmezí 1-3 dní v náhodnou denní dobu.
Proc proboha 3dny? Proc to nejde zaslat hned?

Jeste otazka proc nejde platit pres PayPal? Je to nejrychlejsi ,tyhle prevody sou na prd. Nebo si pridejte ucet u Airbank. ;)
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Zaslat hned to nejde asi proto, že pokud by někdo někde našel (šlohnul) telefon a chtěl si na jeho číslo udělat CLIP, tak by s tím neměl žádný problém. Ten by naopak mohl mít dotyčný, který ho ztratil (byl mu šlohnut).
ViR

Příspěvek od ViR »

Pitomec píše:Zaslat hned to nejde asi proto, že pokud by někdo někde našel (šlohnul) telefon a chtěl si na jeho číslo udělat CLIP, tak by s tím neměl žádný problém. Ten by naopak mohl mít dotyčný, který ho ztratil (byl mu šlohnut).
Tam ani tak nejde o ztrátu či "šlohnutí", ale o případy, kdy třeba necháte mobil v práci na stole a jdete na oběd, nebo v hospodě na stole, když se jdete vyčůrat ;) . Vysvětlujte pak někomu, že s těmi hovory s podvrženým CLIPem/identitou nemáte nic společného.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

seal píše:Dobry den,mam v tom po tom vsem cteni tady celkem chaos :oops:
Mam od mistniho providera tripleplay sluzby pres optiku. Tudiz pouzivam jeho voip sluzby. Mam ten Linksys voip adapter do neho zapojeny stary analogovy Panasonic tel bez displaye. Zvednu sluchatko a volam za jejich ceny ty jsou ale vysoke ,proto bych radsi pres Odorik. Co mam jak kde nastavit abych mohl volat pres vas? :roll: diky

A nebo by se mi libil tento pristroj http://voip-telefony.heureka.cz/well-3190ib/ pokud je tedy vhodny. Ma velky display a zda se mi vhodnejsi pro mamcu na telefonovani od stolu :) mimochodem umi tyto pristroje i odeslat smsku?
Pořiď si od Odorika Grandstream GXP 280 za tisícovku, dostaneš ho přednastavený a o nic se nestaráš.
seal

Příspěvek od seal »

A mohl by mi prosim nekdo odpovedet na toto?
Problem je tedy v tom ,ze po pregramovani mi nepujde stavajici voip pres meho poskytovatele,takze bych si asi musel koupit jeste jeden a prohazovat je podle potreby?
A pokud bych si poridil ten Well tak tam bych to mohl obejit tim ,ze bych ten Linksys odpojil a naprogramoval to primo v tom Wellu? Nebo jaky v tomje rozdil pokud bych tam pripojil primo ten Voip pristroj oproti analog. telefonu?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

VoIP adaptérů si můžeš souběžně připojit kolik chceš, samozřejmě každý si nastavíš na jiné tel. číslo. Nebo kombinovat VoIP adaptér a přímo VoIP telefon, to taky není problém. Takže klidně Linksys od tvého operátora + nějaký VoIP telefon s číslem od Odoriku.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Linksys PAP2T má dva porty (možnost připojit dva analogové telefony)a na každém, bohužel, jen jeden SIP účet (škoda...). Druhý port bych zaregistroval u Odoriku a zapojil bych druhý analogový telefon nebo bych ten jeden eventuálně přepínal mezi jedním a druhým portem (nejlépe místo prohazování přívodního kabelu k telefonu udělat jednoduchý přepínač..). To je zcela nejlevnější řešení... Nač další bránu?!
Odpovědět