Telefon Well 3170IB VOIP

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
jirbar

Telefon Well 3170IB VOIP

Příspěvek od jirbar »

Co je špatně při registraci. Vše i heslo je opsáno z účtu z oddílu "Nastavení libovolného zařízení"
Přílohy
VOIP.JPG
VOIP.JPG (128.99 KiB) Zobrazeno 4917 x
Pitomec

Re: Telefon Well 3170IB VOIP

Příspěvek od Pitomec »

Obrázek
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Chyba bude asi v tom, že místo telefonního čísla 910112595 je třeba zadat číslo v síti tedy 683996 .

To je poměrně častá chyba asi na to budeme muset upozornit extra.

Vše co je k přihlášení potřeba, je v té tabulce, veřejné telefonní číslo potřeba není.

Jaká je kvalita hovoru ?

Obrázek
jirbar

Příspěvek od jirbar »

xsouku04 píše:Chyba bude asi v tom, že místo telefonního čísla 910112595 je třeba zadat číslo v síti tedy 683996 .

To je poměrně častá chyba asi na to budeme muset upozornit extra.

Vše co je k přihlášení potřeba, je v té tabulce, veřejné telefonní číslo potřeba není.

Jaká je kvalita hovoru ?

Obrázek
Kvalita hovoru je velmi dobrá, jenže se jednalo o jiné připojení. Ani router TP743ND nedělá problém.
Teď je jak "Uživatelské jméno" tak "Telefonní číslo" stejné 686996 a registrace nedopadla.
Horší je, že jsem zrušil funkční registraci v tabletu v programu CSipSimple a již jsem ji neobnovil, přestože byla udělána naprosto stejně jako minule.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Kvalita hovoru je velmi dobrá, jenže se jednalo o jiné připojení. Ani router TP743ND nedělá problém.
Teď je jak "Uživatelské jméno" tak "Telefonní číslo" stejné 686996 a registrace nedopadla.
Horší je, že jsem zrušil funkční registraci v tabletu v programu CSipSimple a již jsem ji neobnovil, přestože byla udělána naprosto stejně jako minule.
Vyplnil bych ještě navíc ten pravý sloupeček. Jsou tam znovu ty stejné údaje tedy sip.odorik.cz dvakrát číslo a heslo.
Tento výrobce dostal nápad, že se to bude zvlášť zadávat ne registraci a zvlášť na volání. Vy jste vyplnil volání, ale registrace (pravý sloupeček) zůstala prázdná.

Kód: Vybrat vše

Zobrazit jméno:  (zde může být cokoli. např. 683996, asi to bude pak vidět na displeji)
Adresa proxy server : sip.odorik.cz
Uživatelské jméno: 683996
Heslo proxy: znovu vaše škaredé heslo.
Doména: sip.odorik.cz
Bohužel každý výrobce má zvláštní nápady jak to zkomplikovat a pojmenovat tak, aby se v tom nikdo nevyznal.
jirbar

Příspěvek od jirbar »

xsouku04 píše:
Vyplnil bych ještě navíc ten pravý sloupeček. Jsou tam znovu ty stejné údaje tedy sip.odorik.cz dvakrát číslo a heslo.
Tento výrobce dostal nápad, že se to bude zvlášť zadávat ne registraci a zvlášť na volání. Vy jste vyplnil volání, ale registrace (pravý sloupeček) zůstala prázdná.

Kód: Vybrat vše

Zobrazit jméno:  (zde může být cokoli. např. 683996, asi to bude pak vidět na displeji)
Adresa proxy server : sip.odorik.cz
Uživatelské jméno: 683996
Heslo proxy: znovu vaše škaredé heslo.
Doména: sip.odorik.cz
Bohužel každý výrobce má zvláštní nápady jak to zkomplikovat a pojmenovat tak, aby se v tom nikdo nevyznal.
JIstě k tomu mohu jen dodat a znova opakuji. Pokud se mi nepodaří zaregistrovat Odorik v programu CSipSimple v tabletu, kde již byla registrace funkční, nemá cenu zkoušet něco jiného.
A k tomu sloupečku. U jiného poskytovatele mám stejně vyplněn jen první sloupec a nebyl problém.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

JIstě k tomu mohu jen dodat a znova opakuji. Pokud se mi nepodaří zaregistrovat Odorik v programu CSipSimple v tabletu, kde již byla registrace funkční, nemá cenu zkoušet něco jiného.
A k tomu sloupečku. U jiného poskytovatele mám stejně vyplněn jen první sloupec a nebyl problém.
Co jste změnil, že je to nyní nefunkční ?
jirbar

Příspěvek od jirbar »

xsouku04 píše:
Co jste změnil, že je to nyní nefunkční ?
Pochopitelně nic nezměnil. Respektive v tabletu zrušil účet, na stránkách Odoriku vygeneroval nové heslo a již nemám šanci se z tabletu na Odorik zaregistrovat. Login je správně, použito nové heslo. Mikrotech funguje normálně.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Už vidím že jste úspěšně registrován. Změnil jste něco? Já vidím, že se telefon Well nyní tváří jako že je na veřejné ip adrese, předtím se tvářil jako na neveřejné. Proč to ale vyhodnotil jako "invalid user" nevím.
kovik

Příspěvek od kovik »

Zdravim,
chyba byla na nasi strane, vzikla vcerejsima upravama, dnes cca. v 22h jsem ji opravil, za problemy se omlouvam.
Odpovědět