Siemens Gigaset A510 IP vs Panasonic KX-TGP500
Re: Siemens Gigaset A510 IP vs Panasonic KX-TGP500
Já mám Gigaset A510 a jsem maximálně spokojen.Echo nemá ani jedna strana.
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Že by kvalita sluchátek kolísala podle toho jak se zrovna zadaří ? Nyní je zde opět nová vlna kouslých gigasetů, protože siemens se rozhodnul upgradovat firmware a trvá to čtvrt hodiny a většina lidí nevydrží tak dlouho čekat.Smells píše:Já mám Gigaset A510 a jsem maximálně spokojen.Echo nemá ani jedna strana.
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=383&p=2010
xsouku04 píše:Že by kvalita sluchátek kolísala podle toho jak se zrovna zadaří ? Nyní je zde opět nová vlna kouslých gigasetů, protože siemens se rozhodnul upgradovat firmware a trvá to čtvrt hodiny a většina lidí nevydrží tak dlouho čekat.Smells píše:Já mám Gigaset A510 a jsem maximálně spokojen.Echo nemá ani jedna strana.
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=383&p=2010
Echo sluchátka, resp. koncového zařízení (telefonu), je rovněž závislé na nastavené vstupní/výstupní impedanci vedení - zakončení. Nastavím-li "nasazení" zařízení v České republice, pak se předpokládá, že to je 600 ohm (alespoň tak to léta platilo...). Např. ta VoIP brána Well ATA172 má nastavení FXS portu - cca 60 států... No, problém může nastat, když si někdo pořídí např. obecně koncové zařízení (bezšňůrový telefon gigaset) určený pro... např. Francii (je to příklad!), kde není doporučená impedance 600 ohm, a připojí to např. k bráně, která má FXS port 600 ohm nebo nikdo nenastavil 600 ohm, resp. použití pro ČR... Každý si ten stav může navodit zcela jednoduše - při hovoru zvednout paralelku a ve většině případech se náhle objeví echo (tam, kde následuje další přenos hlasu - bezšňůrák) nebo se začne zdát, že je citlivější mikrofon u klasického telefonu. Vše souvisí s vyvážením hovorových obvodů (vidlice).
Telefony mají zpravidla homologaci pro konkrétní teritorium (stát), to i z důvodu impedance vedení... Podíváte-li se na stránky fi Panasonic na jejich podporu, hned zjistíte, že např. KX-TG2511 se dělá pro různé státy (i v Evropě). Myslím, že právě jedním z důvodů je jednak impedance vedení a také útlumové plány, ale to je zase už o něčem jiném...
Pokud je má myšlen zcestná, pak mne, prosím, opravte.
Mám Siemens Gigaset C590 IP a s ozvěnou mám následující zkušenosti:
Před cca rokem jsem měl problém při volání na klasickou pevnou linku, kdy se mi ozvěna projevovala dost podstatně. Po nahlášení p. Soukupovi byl zřejmě vyměněn tranzitní operátor a ozvěna zmizela. Po té se mi velmi zřídka a nepravidelně někdy objevila při volání na některé pevné linky, v poslední době to nějak neregistruji.
Dále jsem instaloval a spravuji:
Siemens Gigaset C610 IP - bez problému
Siemens Gigaset A580 IP - subjektivně nepatrně horší kvalita zvuku v porovnání s C590 IP a C610IP
Siemens Gigaset C450 IP - subjektivně nepatrně horší kvalita zvuku v porovnání s C590 IP a C610IP
Velmi malý šum, který je na pozadí pouze když nehovoří žádná strana se mi jeví jako žádoucí, alespoň mám přehled že se hovor nepřerušil.
Takže s telefony jsem spokojen. Pravda, nemám srovnání s Panasonicem.
Před cca rokem jsem měl problém při volání na klasickou pevnou linku, kdy se mi ozvěna projevovala dost podstatně. Po nahlášení p. Soukupovi byl zřejmě vyměněn tranzitní operátor a ozvěna zmizela. Po té se mi velmi zřídka a nepravidelně někdy objevila při volání na některé pevné linky, v poslední době to nějak neregistruji.
Dále jsem instaloval a spravuji:
Siemens Gigaset C610 IP - bez problému
Siemens Gigaset A580 IP - subjektivně nepatrně horší kvalita zvuku v porovnání s C590 IP a C610IP
Siemens Gigaset C450 IP - subjektivně nepatrně horší kvalita zvuku v porovnání s C590 IP a C610IP
Velmi malý šum, který je na pozadí pouze když nehovoří žádná strana se mi jeví jako žádoucí, alespoň mám přehled že se hovor nepřerušil.
Takže s telefony jsem spokojen. Pravda, nemám srovnání s Panasonicem.
Naposledy upravil(a) jirka dne stř 24. říj 2012 13:50:43, celkem upraveno 1 x.
Vždyť jde jen o telefon...
Dneska jsem připojil Siemens Gigaset AS 180 (analog) a porovnám-li ho s Philips CD 530 - parametry, co lze porovnat, pak Siemens má zcela jednoznačně větší dosah! To jsou základny na stejném místě.... Ano, Philips je vybaven více funkcemi, ale když je člověk nevyužije... Pak ten Gigaset je znatelně z pohledu mých požadavků lepší...
Echo ani neřeším. Je hondě faktorů, jež to mohou způsobit a já je neovlivním. U mobilu se to také někdy ozve... je-li nejhůř, tak to vytočím ještě jednou.
Přeji všem, ať jsou s tím, co mají doma, spokojeni, jako předešlý přispěvatel.
Dneska jsem připojil Siemens Gigaset AS 180 (analog) a porovnám-li ho s Philips CD 530 - parametry, co lze porovnat, pak Siemens má zcela jednoznačně větší dosah! To jsou základny na stejném místě.... Ano, Philips je vybaven více funkcemi, ale když je člověk nevyužije... Pak ten Gigaset je znatelně z pohledu mých požadavků lepší...
Echo ani neřeším. Je hondě faktorů, jež to mohou způsobit a já je neovlivním. U mobilu se to také někdy ozve... je-li nejhůř, tak to vytočím ještě jednou.
Přeji všem, ať jsou s tím, co mají doma, spokojeni, jako předešlý přispěvatel.
já bych řekl, že hodně zcestnáKabek píše: Echo sluchátka, resp. koncového zařízení (telefonu), je rovněž závislé na nastavené vstupní/výstupní impedanci vedení - zakončení. Nastavím-li "nasazení" zařízení v České republice, pak se předpokládá, že to je 600 ohm (alespoň tak to léta platilo...). ...
Pokud je má myšlen zcestná, pak mne, prosím, opravte.

jinak já když jsem zkoušel panasonic a gigaset c610 ip, gigaset mi přišel výrazně zajímavější a modernější (design, menu telefonu i webové administrace..), byť teda panasonic má možností konfigurace výrazně víc (otázka ale je, jestli to běžný franta pozná/potřebuje). šumy ani echo jsem nezkoumal

Máte pravdu! U ryze IP telefonů není problém s impedancí smyčky... Ale znalí a zasvěcení to jistě pochopili - jednalo se o analogové telefony připojené k VoIP bráně (proto ta zmínka o paralelce). Nicméně, i u IP telefonu na konci je analogový signál (jinak bychom s naší výbavou od přírody asi nic moc nerozuměli...) a "vyvážení", ať zpětná vazba akustická nebo jiná, musí být v daných mezích. Když ne, pak je v lepším případě ozvěna (echo) nebo, v tom horším případě, kladná vazba způsobující pískot. Z toho důvodu u některých výrobků je i jeden z nastavitelných parametrů - úroveň signálu do sluchátka a z mikrofonu..., respektive hlasitost ve sluchátku a citlivost mikrofonu.
Ten můj příspěvek měl být kousek vedle - u analogových telefonů (proto ta zmínka ...že např. KX-TG2511 se dělá pro různé státy ....).
Omlouvám se!
Ten můj příspěvek měl být kousek vedle - u analogových telefonů (proto ta zmínka ...že např. KX-TG2511 se dělá pro různé státy ....).
Omlouvám se!