Zapojení čísla od VOX pod Odorik

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
GeBu

Re: Zapojení čísla od VOX pod Odorik

Příspěvek od GeBu »

ViR píše:
GeBu píše: Ad 2) Nevím, ale myslím, že u VOX nemůže být vícero čísel zaregistrovaných.
Nemůže. Není to běžná funkcionalita. A aby to fungovalo korektně to nenabízí téměř nikdo. Odorik je výjimka.
Díky za potvrzení a informaci, že ta funkcionalita Odoriku není běžná. Dělal jsem s tím experimenty a myslím, že jedno zařízení (softwareový telefon) shazovalo druhé (PAP2T).
ViR píše:Či přesněji - odoričí ústředna se v tomto případě chová vůči té voxí jako virtuální PBX.
To jsem napsal záměrně, protože pro někoho může být pojem virtuální PBX nesrozumitelný.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

5uch píše:ad 6) V zásadě není důvod volat nadále přes VOX, o trochu výhodnější ceny na pevnou za to nestojí. A to býval VOX docela štika v oblasti VoIP. A pak přišlo RIO media...
Ano, kvůli těm pár halířům pro volání na pevné linky to smysl nemá. Pokud by byl Odorik nespolehlivý (což není), tak by to mělo význam jako záloha a ještě viz dále.
5uch píše:K Odoriku přejdou všichni lidé, kterým nejčastěji volám, takže pravdu nebude třeba řešit volání přes VOX.
Dej bacha, aby neměli zařízení blokované na VOX, která mají označení R2. Já jsem právě na tohle u známých narazil. Poradil jsem jim kdysi VOX, ale v té době už prodávali blokovaná zařízení. Dlouho jsem nevěděl, co s tím udělat a teď už si na VOX tak zvykli, že se jim nechce to měnit. Takže linku držím, aby mi mohli volat zadarmo a já jim. Máme hovory dlouhé i k hodině a tak se to vyplatí.
Už přesně nevím jak, ale podařilo se mi dosáhnout toho, že za linku u VOXu platím jen 5 Kč / měsíc, což taková hrůza není.
5uch píše:Bohužel, rodiče se nedovedou smířit se ztrátou čísla, které si kdysi přenesli k VOXu ještě z pevné, takže se paušál VOXu bude za nic platit napořád.
Přechod u mojí mámy byl naopak bezproblémový, ale to bylo tím, že se to krylo s odchodem z různých aktivit. Po té, co jsem ověřil spolehlivost Odoriku jsem ji převedl a dokonce ani nemá veřejné číslo - u VOX měla taky přenesené číslo od O2. Nechce, aby jí někdo volal.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

5uch píše:To ovšem znamená nějaké netradiční vytáčecí procedury, nebo zásahy do konfigurace telefonního adaptéru. Já to zvládnu. Ale po rodičích to nemohu chtít. :)))
To není přesné. A jak vaši ta čísla vytáčejí? Každé číslo volí z hlavy nebo z nějakého seznamu (např. podle mobilu)? Ta "netradiční procedura" spočívá v tom, že nejčastěji volaná čísla se jim přednastaví v systému Odorik a pak to oni volí jen krátkou volbou např. 1 nebo 15 - je tam prostor pro 100 čísel.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

5uch píše:ad 6) V zásadě není důvod volat nadále přes VOX, o trochu výhodnější ceny na pevnou za to nestojí. A to býval VOX docela štika v oblasti VoIP.
Já jsem teď po určité době začal zase trochu VOX používat (experimentálně) a to pro volání na mobil na Ukrajinu, kde je asi o 60 hal./min levnější než Odorik. Jenom proto bych to nedělal, ale jak jsem psal jinde, tak ho musím držet kvůli známým, kteří mají VOX.
5uch

Příspěvek od 5uch »

GeBu píše:
5uch píše: K Odoriku přejdou všichni lidé, kterým nejčastěji volám, takže pravdu nebude třeba řešit volání přes VOX.
Dej bacha, aby neměli zařízení blokované na VOX, která mají označení R2.
Vím co to je R2 na PAPech a vyhýbal jsem se tomu jako čert kříži. PAP jsem proto kupoval ve volné distribuci. 8-)

Když už jsme u zařízení - možná bych na to měl založit nový thread... ale:
právě rodiče mají kombo router a telefonní adaptér v jednom - Zyxel P2301R-P1. Podařilo se mi ho nastavit u VOXe tak, že s ním funguje, ale zcela náhodně a poměrně často (několikrát do týdne) se stává, že je číslo nedostupné pro volání z venku. Keep Alive mám nastaveno na 30 s, ale stejně jsou s tím pořád potíže. Předpokládám, že přechodem k Odoriku se tento problém nevyřeší, že to je spíš nějaká nespolehlivost zařízení nebo blbé nastavení. Ale kdyby náhodou měl někdo tip, jak upravit konfiguraci k odstranění problému, budu jen rád. I když jsem technik, nejsem zase tak zběhlý v problematice VOIP, abych rozuměl všem kolonkám v konfiguraci. Ale vám chlapci děkuji, zatím jste mi vše vysvětlili srozumitelně. :P
GeBu píše: Už přesně nevím jak, ale podařilo se mi dosáhnout toho, že za linku u VOXu platím jen 5 Kč / měsíc, což taková hrůza není.
Asi tím, že na daném účtu bylo více čísel. Za první se platí 20, za další 5 Kč MMP (jestli se nepletu). A třeba se podařilo odhlásit to hlavní číslo za 20 a zůstalo to za 5. Možná jsou ještě nějaké rozdíly v ceně u nomadických čísel... každopádně gratuluji, i když pro tento případ to není podstatné.
GeBu píše: Přechod u mojí mámy byl naopak bezproblémový, ale to bylo tím, že se to krylo s odchodem z různých aktivit. Po té, co jsem ověřil spolehlivost Odoriku jsem ji převedl a dokonce ani nemá veřejné číslo - u VOX měla taky přenesené číslo od O2. Nechce, aby jí někdo volal.
Já pevně doufám, že po nějaké době se s tím smíří a VOX bude definitivně opuštěn. Teď se peru s argumenty "je to nějaký složitý" (kromě placení navíc to složitý není), "budu si muset zapamatovat nové číslo" a "bude mi někdo volat na staré číslo".
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
GeBu

Příspěvek od GeBu »

5uch píše:Asi tím, že na daném účtu bylo více čísel. Za první se platí 20, za další 5 Kč MMP (jestli se nepletu). A třeba se podařilo odhlásit to hlavní číslo za 20 a zůstalo to za 5. Možná jsou ještě nějaké rozdíly v ceně u nomadických čísel... každopádně gratuluji, i když pro tento případ to není podstatné.
Ano, tak to nějak bylo - nějaká čísla jsem rušil. Jen si nepamatuji, které bylo hlavní. Ale mám pocit, že nějaká finta byla v tom, že po zrušení dalších čísel, se hlavním stalo to přenesené číslo a na to se platit 20 Kč nemá. Ale to už opravdu mlžím.
5uch píše:Já pevně doufám, že po nějaké době se s tím smíří a VOX bude definitivně opuštěn. Teď se peru s argumenty "je to nějaký složitý" (kromě placení navíc to složitý není), "budu si muset zapamatovat nové číslo" a "bude mi někdo volat na staré číslo".
Asi jsi jim to neměl tak podrobně vysvětlovat :). Já jsem prostě mámě řekl, že přejde na nový výhodnější systém a že pokud potřebuje, aby se na staré číslo někdo dovolal, že to zařídím (to je ta registrace VOX). Samozřejmě jí také všechno dobíjím a hlídám pokles kreditu.
Trochu hůř zvládla přechod moje manželka. Teprve po přechodu na Odorik si začala pamatovat číslo na VOX a to navíc špatně, takže občas zavolá ke známým :). Tam jsem, ale zase udělal chybu tím, že jsem jí to málo vysvětlil.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Díky za potvrzení a informaci, že ta funkcionalita Odoriku není běžná. Dělal jsem s tím experimenty a myslím, že jedno zařízení (softwareový telefon) shazovalo druhé (PAP2T).
Ano tohle mohu potvrdit. Některá zařízení když se sami odhlašují, vezmou sebou i všechna jiná zařízení na lince.
Jiná jako Csipsimple zase provádí to, že má registrací více než je zdrávo. V případě příchozího hovoru se pak snažíme na každou registraci poslat tento hovor, což může být nežádoucí, protože poté má jeden program najednou třeba dva hovory zároveň a neví co s tím.
U nastavení linky jsme nyní přidali možnost vypnout funkcionalitu vícenásobných registrací. Tedy pokud se někdo přihlašuje třeba z Csipsimple, může si vícenásobnou registraci vypnout a v jeho případě to pak bude korektnější.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

právě rodiče mají kombo router a telefonní adaptér v jednom - Zyxel P2301R-P1. Podařilo se mi ho nastavit u VOXe tak, že s ním funguje, ale zcela náhodně a poměrně často (několikrát do týdne) se stává, že je číslo nedostupné pro volání z venku. Keep Alive mám nastaveno na 30 s, ale stejně jsou s tím pořád potíže. Předpokládám, že přechodem k Odoriku se tento problém nevyřeší, že to je spíš nějaká nespolehlivost zařízení nebo blbé nastavení. Ale kdyby náhodou měl někdo tip, jak upravit konfiguraci k odstranění problému, budu jen rád. I když jsem technik, nejsem zase tak zběhlý v problematice VOIP, abych rozuměl všem kolonkám v konfiguraci. Ale vám chlapci děkuji, zatím jste mi vše vysvětlili srozumitelně. :P
Veškerou SIP signalizaci logujeme, takže bychom měli být schopni určit proč přesně to zlobí, pokud to zlobí.
Může to být třeba SIP ALG po cestě, nebo nekorektně se chovajícím routerem, nebo zvláštně se chovajícím Zyxel adaptérem.
5uch

Příspěvek od 5uch »

xsouku04 píše:
právě rodiče mají kombo router a telefonní adaptér v jednom - Zyxel P2301R-P1. Podařilo se mi ho nastavit u VOXe tak, že s ním funguje, ale zcela náhodně a poměrně často (několikrát do týdne) se stává, že je číslo nedostupné pro volání z venku. ....
Veškerou SIP signalizaci logujeme, takže bychom měli být schopni určit proč přesně to zlobí, pokud to zlobí.
Může to být třeba SIP ALG po cestě, nebo nekorektně se chovajícím routerem, nebo zvláštně se chovajícím Zyxel adaptérem.
Díky za nabídku, právě jsem Zyxel zprovoznil pod Odorikem a připojil pod něj původní VOX číslo, vše jede v tuto chvíli OK.
Pokud budou zase trable s příchozími hovory, s důvěrou se ozvu - sem do fóra nebo zkusit rovnou kontaktovat podporu? Číslo telefonu bych asi stejně raději předával nějakým neveřejným kanálem...
Pánové (dámy?), velmi oceňuji pomoc, která se mi zde na fóru dostala. Vím, že to není samozřejmost.
VOX 802 -> Odorik byla jasná volba
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pokud by byl nějaký problém, nejdříve zjistěte kde přesně je. Je linka dovolatená v síti ? Nebo špatně funguje registrace u voxe, nebo má poruchu přímo vox ? To můžete zjistit tím, že dočasně provedete přesměrování třeba na mobil.
Myslím, že není třeba se bát prozradit číslo v síti na fóru. Žádné informace o sobě neprozradíte, a já číslo po přečtením mohu změnit na *XXXXXX. Vše ostatní si dohledám. Jsem mnohem raději, pokud se potíže řeší na fóru.
Pokud chcete mluvit o potíží s konkrétním hovorem můžete zkopírovat přesný čas hovoru. To je také samo osobě nezneužitelné ...
Odpovědět