Telezvon

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
GeBu

Telezvon

Příspěvek od GeBu »

Zdravím,
v jednom fóru padl tento tip na Ukrajinského operátora: https://www.telezvon.com/ který umí i DID. Umí Ukrajinské mobilní číslo 094: https://telezvon.com/ru/virtualnyj-nome ... lnyj-nomer přesměrovat na SIP, GTalk a další, což je docela zajímavé. Cena je podle této tabulky https://telezvon.com/ru/zona-pokrytija/ ... in_Ukraine 40 UAH za zřízení a 10 UAH měsíčně (1 UAH je teď 2,45 Kč).
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Chápu to dobře, že by tam měl jí zaregistrovat Odorik? Napadají mne k tomu otázky:
1) Jestli 094 není nějaké speciální číslo a kolik bude stát volání na ně z mobilu (Kyivstar)?
2) Jestli tím nějak nehrozím svůj účet? Ještě jsem to nezkoušel, ale oni by neměli chtít přihlašovací údaje, ale spíše moje sip adresu, že?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Telezvon

Příspěvek od xsouku04 »

Интертелеком 0038094 cena bude pravděpodobně jako na mobil, ale do jiné nové sítě, takže moc výhodné to nejspíše celkově na dlouhé hovory není. Navíc ještě pořízení toho čísla, a měsíční poplatky za číslo a kdo ví co ještě. Pokud máte na Ukrajině Kievstar nelze použít volné/levnější minuty v rámci volání v síti Kievstar.

A co takhle lidem na Ukrajině říci, ať vám volají na vaše skype jméno a to si přesměrovat za 1 Kč/min když nejste u netu na mobil ? To Odorik umožňuje.
Nyní je doba, kdy začíná být levnější volat na český mobil než ukrajinský nebo i ruský, tak je třeba volat obráceně. Skype umí nyní většina telefonů Nokia se Symbianem a všechny Android telefony. A wifi signál se zjevně dá chytit všude možně na ulici a případně zaplatit si datovej balíček bude určitě levnější než u nás.

Co se týče propojení s Odorik.cz . Buď si hovory nechte nasměrovat na SIP uri cislo@sip.odorik.cz a nebo si naopak od nich nechte poslat svoje přihlašovací sip údaje, které pak zadáte po přihlášení v menu "návody a nastavení"->"příchozí číslo od jiného operátora". Vaše sip údaje pro Odorik by chtít neměli a ještě jsem se s tím nesetkal.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Děkuji za odpověď. Zatím dělám průzkum bojem.
Že je to Интертелеком a tudíž hovor mimo síť vím, navíc to vypadá, že to je CDMA operátor. To že to je jiný operátor má i pozitivní stránku: Ukrajinci si uvědomí, že hovor něco stojí a není to jen pošlu SMS a oni mi zavolají zpátky.
Nemám teď přesnou informaci jaké mají naši na Ukrajině k dispozici operátory. Určitě mají Kyivstar, ale nevím, který přesně tarif (jestli je to předplacenka nebo paušál) a ještě mají nějakého dalšího. Mám představu kolik asi provoláme minut mimo Skype (to je hlavní komunikační kanál) a hledám optimální řešení: jak technicky tak cenově pro případy, kdy nejsou na netu, když je během dne něco potřeba probrat.
Ptal jsem se právě proto na zkušenosti, jestli v to není "kdo ví co ještě", abych mohl vyhodnotit, jestli se to vyplatí. Telezvon a Zadarma jsou první poskytovatelé VoIP, na které se mi podařilo narazit.
Skype mám samozřejmě už dlouho přesměrovaný jak na pevnou linku, tak také na mobil a dost to využíváme. Manželka je na rodičovské, ale ne vždy má zapnutý Skype a ne vždy jí mohu nechat notebook doma. Někdy také zvonění telefonu neslyší a pak je fajn, že přijde e-mail (SMS), že někdo volal. Díky za tu službu, pravděpodobně bychom byli ti, kdo půjdou i do placené verze - záleží kolik bude cena za měsíc. Tak jak to funguje v současné době nám naprosto vyhovuje: zřídili jsme pro to speciální účet na Skype, abychom se vyhnuli problémům, které se diskutují v jiných vláknech.
Jinak Life má tarif, který vychází 0,25 hal/min (10 kopějek/min) na pevné linky: http://www.life.com.ua/uk/mylife/tariffs/3/abroad/.
S wifinou to vidím špatně, ikdyž se jedná o velké město.
Zaplatit jim datový tarif mne vůbec nenapadlo. Sám jsem data na Ukrajině používal, protože vycházela velice levně. Prověřím. Musím zjistit, jestli na to mají telefon.
Filozofický dovětek: Ne každý člověk je podobný vám nebo mně, že je ochoten změnit návyky, aby ušetřil. Jsou lidé, kteří si raději připlatí, aby to nemuseli řešit a pak nějakou dobu trvá je přesvědčit o výhodách změny.
GeBu

Příspěvek od GeBu »

Life už ten tarif z 10 kopějek/minutu zdražil na 12.
Odpovědět