Nelze nahrát vzkaz do hlasové schránky.

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
power21

Nelze nahrát vzkaz do hlasové schránky.

Příspěvek od power21 »

Pokuď v aplikaci odorik.exe vytočím číslo *0854 (hlasová schránka) a pak kliknu

1/ na klávesnici v PC tak to nic neudělá (nemůžu nic nahrát)

2/ na klávesnici v aplikaci odorik.exe tak aplikace spadne a nic to neudělá (nemůžu nic nahrát)

Zkoušel jsem to na více PC a výsledek je stejný - podotýkám, že hovory a zvuk mi normálně funguje

3/ existuje nějaká možnost jak se dostat do hlasové schránky přes SKYPE ?

4/ zkoušel jsem i Vaší aplikaci IDEFISK a ta se zase i s Vašimy daty vůbec nepřihlásí a nefunguje :-(

5/ existuje ještě jiná možnost jak schránku ovládat ?

6/ mimochodem ne na každém PC s Windows 7 Vaše aplikace odorik.exe funguje :-(
power21

Re: Nelze nahrát vzkaz do hlasové schránky.

Příspěvek od power21 »

Dobrý den,

tak se mi to podařilo nahrát až na třetím PC, ještě že jich mám doma více :-))

Pokud s tím taky někdo máte problémy doporučuji vyzkoušet nahrát vzkaz na jiném PC, mě to pomohlo.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

power21 píše:Dobrý den,

tak se mi to podařilo nahrát až na třetím PC, ještě že jich mám doma více :-))

Pokud s tím taky někdo máte problémy doporučuji vyzkoušet nahrát vzkaz na jiném PC, mě to pomohlo.
Říkáte tedy, že Odorik.exe tedy na některém pc padá když se mačká DTM na jiném nikoli?
Uděláme aby šlo nahrát zprávu ze skypu.
Zatím mohu doporučit si dočasně přidat číslo *0854 jako paralelní zvonění na geografického čísla. Nahrát hlasovou zprávu pak můžete z libovolné pevné nebo mobilu na světě. Obvykle je to kvalitnější, než z rozchrchlaného vstupu pro mikrofon vaší zvukové karty na vašem PC.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Pardón tak nastavit si paralelní zvonění na *0854 nejde. Píše to "Špatný formát čísla: *0854"
Musíme zkusit jestli je to funkční a pak to povolit.
power21

Příspěvek od power21 »

Dobrý den,

tak v tom SKYPE by to bylo asi nejlepší. Použil jsem svůj nejpomalejší PC abych vůbec dokázal sejmout tu chybu, protože to proběhne velice rychle, 3 obrazovky chyby za sebou, ktere pak zesvětlí a pak už nic nepřečtete a zůstane jen Program Odorik.exe přestal pracovat.

Budu rád když Vám to pomůže.

Prosím o odpověď popř. reakci jak lze hlasovou zprávu jinak nahrát, protože nemusím být sám komu to zlobí a ne každý má doma tolik PC jako já.
Přílohy
chyba.jpg
chyba.jpg (192.71 KiB) Zobrazeno 3789 x
power21

Příspěvek od power21 »

Dobrý den,

chci se zeptat jak to s možností nahrání hlasové schránky přes SKYPE vypadá ?

Bohužel aplikace odorik.exe neni stabilní a nelze tam skoro na žádném PC hlasovou zprávu nahrát (viz moje chyby) tzn., že v současné době je tato funkce skoro nepoužitelná.

Děkuji za odpověď jak toto aktuálně řešit.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Nyní je možné do paralelního zvonění přidat *0854. Dočasně si tedy můžete nastavit tohle třeba na geografickém čísle a nahrát by to mělo jít nejen ze skypu, ale z libovolného telefonu na světě.
power21

Příspěvek od power21 »

Dobry den,

mam k tomu tyto dotazy

1/ mam tri geograficka cisla a u kazdeho chci jiny vzkaz - jak toto udelat ?

2/ prosim presne napsat jak to zadani ma vypadat: příchozí hovor bude paralelne vyzvánět též na čísle(ch):

3/ pokud ze SKYPE vytocim *0854 do jake hlasove schranky se dostanu ? Mam totiz vsude ted nahrane ruzne vzkazy, ale kdyz toto cislo vytocim pres SKYPE tak je hlasova schranka prazdna ? Pokud tam neco nahraji pod jakym cislem se tato zprava bude spoustet ?

4/ neslo by u toho SKYPE dodelat abych si zvolil hlasovou schranku pro konkretni cislo napr. pres uzivatelsky menu, ktery tam lze vyvolat ?
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Dejme tomu, že chcete nahrát uvítací pozdrav na čísle
566466XXX pak si do paralelního směrování u tohohle čísla přidáte *0854.

Dočasně kdokoli na číslo 566466XXX zavolá, bude moci na ono číslo nahrát uvítací hlášku. Můžete tam tedy zavolat i vy ze skype a nahrát si hlášku. Až hlášku nahrajete, oddělejte z paralelního zvonění *0854, aby ji někdo jiné nechtěně nepřemazal.

Volání přes skype je spíše doplňková služba podobná té jako volání z pevných linek a telefonních budek. Nepředpokládali jsme, že by se někdo kdo si pořídí geografická na volání přes skype spoléhal, proto nahrání hlášky není tak přímočaré jako z běžného VoIP telefonu.
Doporučuji si pořídit USB zvukovou kartu nebo usb sluchátka s mikrofonem. Pak můžete stejně kvalitně (tak aby to nikdo nepoznal) volat i z jiných programů než skype.
Třeba sjphone, x-lite, zoiper a podobně. Vybrat si můžete podle libosti. Stačí nastavit SIP přihlašovací ůdaje které najdete u nás na stránkách v mená "návody a nastavení"->"volání z internetu"->"volání z libovolného SIP telefonu/zařízení!.

Důvod proč může být někdy dobré požít skype je, že pokud máte nekvalitní zvukovou kartu (většina integrovaných zvukových karet nemá moc kvalitní vstup pro mikron), skype dovede zvuk správně zesílit a odstranit ruchy a ozvěny. Pokud máte ale kvalitní zvukovou kartu, není třeba používat skype !!
Proto si myslím, že dodělávat další možnosti nahraní pozdravu ve skype není nutné. Jeden fungující způsob, který navíc funguje z libovolného telefonu na světě stačí.
Odpovědět