brána pro analogový telefon s pulzní volbou?
brána pro analogový telefon s pulzní volbou?
Můžete někdo doporučit SIP bránu, která by uměla komunikovat pulzní volbou? V manuálu k PAP2 o podpoře pulzní volby není ani slovo, takže hádám, že ji numí (?).
Mám malou analogovou pobočkovou ústřednu, která tónovou volbu neumí, a chtěl bych ji připojit přes SIP.
Díky!
Mám malou analogovou pobočkovou ústřednu, která tónovou volbu neumí, a chtěl bych ji připojit přes SIP.
Díky!
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: brána pro analogový telefon s pulzní volbou?
Uměl to stařičký a trochu problémový ASUS VP100
http://www-old.joyce.interni.cz/c/voip- ... -vp100.htm
Předpokládám, že to půjde koupit za pár stovek.
http://www-old.joyce.interni.cz/c/voip- ... -vp100.htm
Předpokládám, že to půjde koupit za pár stovek.
To mám! Kdysi to dával Volny ke své službě. Kdyby měl někdo zájem, tak v Brně za 2 stovky je k mání 

To vypadá opravdu šikovně - vím, kam v rodině bych to s výhodou umístil ...Pitomec píše:To mám! Kdysi to dával Volny ke své službě. Kdyby měl někdo zájem, tak v Brně za 2 stovky je k mání
Pokud se vám neozve někdo, kdo to potřebuje opravdu nutně (ono těch kousků už asi k mání moc nebude, a v mém případě to není jediné možné řešení, jen by to bylo pohodlné), můžete mi, prosím, dát vědět na root AT poradenstvi.biz? Díky, Roman Fikta.
P.S. V čem spočívala "problémovost" téhle brány?
- xsouku04
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém byl v tom, že po nějaké době se zařízení odpojilo a pro další fungování potřebovalo restart.
http://www.telefonujeme.cz/about248.html
Problém začal zničeho nic a pravděpodobně stejně jak začal tak i zmizel. V té době jsme ještě neuměli analyzovat přímo sip pakety, takže přesná příčina nám není známá. Joyce, dodával pořád nová a nová firmware, ale to nepomáhalo.
Docela mě to naštvalo, koupili jsme tehdy myslím čtyři kusy, několik měsíců fungovali bez problémů a pak začalo tohle a nikdo si s tím nevěděl rady. Od té doby si dávám pozor na to co dováží Joyce.
Myslím ale že nyní by potíže být neměly.
Jinak to že podporuje pulzní volbu jsem viděl zmínku někde na fóru, nemám to osobně vyzkoušeno. Ale ten co to psal, vypadal důvěryhodně.
http://www.telefonujeme.cz/about248.html
Problém začal zničeho nic a pravděpodobně stejně jak začal tak i zmizel. V té době jsme ještě neuměli analyzovat přímo sip pakety, takže přesná příčina nám není známá. Joyce, dodával pořád nová a nová firmware, ale to nepomáhalo.
Docela mě to naštvalo, koupili jsme tehdy myslím čtyři kusy, několik měsíců fungovali bez problémů a pak začalo tohle a nikdo si s tím nevěděl rady. Od té doby si dávám pozor na to co dováží Joyce.
Myslím ale že nyní by potíže být neměly.
Jinak to že podporuje pulzní volbu jsem viděl zmínku někde na fóru, nemám to osobně vyzkoušeno. Ale ten co to psal, vypadal důvěryhodně.
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s převodníky - pulsní > tónová volba (DTMF)?
Na internetu jsem jich pár našel, ale pouze v cizině.
Dá se to sehnat i v ČR?
Pane Pitomec
(pardón, zní mi to blbě)
máte ještě ten ASUS VP100? Je možné si jej od Vás koupit?
Odoriku: Bude mi tedy ASUS VP100 fungovat s Vašimi službami? (Vaše služby moc chválím -sice s Vámi začínám, ale možnosti nastavení, kterými disponujete, v porovnání s ostatními VOIP poskytovateli - klobouk dolů)
Děkuji všem za informace
máte někdo zkušenost s převodníky - pulsní > tónová volba (DTMF)?
Na internetu jsem jich pár našel, ale pouze v cizině.
Dá se to sehnat i v ČR?
Pane Pitomec

máte ještě ten ASUS VP100? Je možné si jej od Vás koupit?
Odoriku: Bude mi tedy ASUS VP100 fungovat s Vašimi službami? (Vaše služby moc chválím -sice s Vámi začínám, ale možnosti nastavení, kterými disponujete, v porovnání s ostatními VOIP poskytovateli - klobouk dolů)
Děkuji všem za informace
Převodník pulsní-tónová volba, to mně připomíná dobu před 20 roky, kdy šel člověk do telefonní budky s takovým malým "pípákem", přiložil ho ke sluchátku a mačkal na něm čísla dle potřeby 
Mám. Pokud seš z Brna nebo máš cestu, tak za stovku (abych měl aspoň na dvě piva
) je k mání.

Mám. Pokud seš z Brna nebo máš cestu, tak za stovku (abych měl aspoň na dvě piva

To Pitomec: Je možné se s tebou domluvit přes email? Můj je rsmobil@seznam.cz
Děkuju
Děkuju
Dočetl jsem se (vygooglil v cizojazyčných diskuzích), že Grandstream HT-502 by měl zvládat pulsní vytáčení. Může to někdo potvrdit/vyvrátit?
Odorik prodává nástupce Grandstream HT-702, může prosím toto někdo potvrdit/vyvrátit i u tohoto přístroje? Budu moc vděčný. Děkuji!
----
Přeju všem pohodové vánoční VOIP telefonování s blízkými
Odorik prodává nástupce Grandstream HT-702, může prosím toto někdo potvrdit/vyvrátit i u tohoto přístroje? Budu moc vděčný. Děkuji!
----
Přeju všem pohodové vánoční VOIP telefonování s blízkými

BobS píše:
Odoriku: Bude mi tedy ASUS VP100 fungovat s Vašimi službami? .....
Dobry den,
stal jsem se majitelem Asusu VP100 prave ze stejnych duvodu - stary telefon a nyni se pokousim nastavit SIP na VP100, ale porad se mi nedari. Pokud to nastavim na SJphonu, vse je ok.
Konfigurace VP100:
Hardware Version 1100(AVG6002 REV:2.25)
Firmware Version 3.5.1.3(C0.0.7.4)
Build Time May 29 2006,21:14:17
SMTA Mode ........................Proxy Mode
Number of Active Lines ..........1
User 1 ID ...........................123456
User 1 ID Name ....................123456
User 1 Authentication Name .....123456
User 1 ID Password ................heslo
User 2 ID ...........................
User 2 ID Name ....................
User 2 Authentication Name .....
User 2 ID Password ................
Proxy Server IP Address ..........sip.odorik.cz
Proxy Server Port ..................5060
Registar Server IP Address .......sip.odorik.cz
Registar Server Port ...............5060
Outbound Proxy Address ..........sip.odorik.cz
Outbound Proxy Port ...............5060
Jsem za NATem (xDSL).
SJphon funguje i prez LAN pripojeni skrze VP100.
Vse ostatni jsem nechal po tovarnim nastaveni.
Tusite, kde delam chybu?
Dekuji
Michal