Vytáčení čísel přímo z aplikace pod Windows

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Vytáčení čísel přímo z aplikace pod Windows

Příspěvek od xsouku04 »

Volal mi dnes jeden zákazník co údajně používá systém raul (což je nějaká databáze něco na téma dopravce)
a prý když si koupí správný telefon, může volat pouhým kliknutím v aplikaci.

Volal jsem do firmy podle kontaktu http://www.comarr.cz/kontakty.htm a řekli mi, že potřebuji nějaký telefon, co má program pro Windows tak aby když se tam někde vyskytne SIP:cislo tak aby nabízel vytočit. A to údajně i když se tohle vyskytne i v cizím programu.

Prý je takovým programem quickSync pro gigaset, konkrétně prý DX800A

http://gigaset.com/hq/en/cms/PageQuickSync.html

Vypadá to, že v siemensu mají moc rádi od každého mít hodně typů, aby se v tom nikdo nevyznal. Zdá se že quick sync není kompitibní s běžně prodávaným telefon A510 IP.

Nevíte o nějakém jednoduchém řešení/ programu, který by umožňoval vytáčet čísla přímo z programů jako outlook, excel, calc ?
Nebo jaké jsou možnosti. Možná bychom mohli něco udělat, aby to bylo napojené na naše API a nebylo to závislé na typu telefonu.
Bohužel nemám moc času to detailně studovat.
mik

Re: Vytáčení čísel přímo z aplikace pod Windows

Příspěvek od mik »

Nešel by přes API nějak použít ADAT nebo Outcall?
Oba jsou opensource pro Asterisk.
xmichald

Příspěvek od xmichald »

xsouku04 píše:Nevíte o nějakém jednoduchém řešení/ programu, který by umožňoval vytáčet čísla přímo z programů jako outlook, excel, calc ?
Nebo jaké jsou možnosti. Možná bychom mohli něco udělat, aby to bylo napojené na naše API a nebylo to závislé na typu telefonu.
Bohužel nemám moc času to detailně studovat.
Obecně je podle mého řešitelné právě přes asociace na callto nebo sip URI ve Windows. V registrech se dá nastavit, že se bude volat nějaký program s parametrem telefonního čísla. Jaký program se bude volat je už na vás (mně se volá např. MS dialer.exe, který ale pracuje nad TAPI driverem - nechá zazvonit stolní telefon a po vyzvednutí vytočí na Asterisku cílové číslo. Takto to funguje běžně ve firemním prostředí i na technologiích Cisco apod.). Jinak speciálně v Outlooku je přímo podpora pro vytáčení čísel pomocí TAPI, tzn. tam ty asociace ani nepotřebujete.

Jestli jsem dobře pochopil váš post, tak zbývá napsat TAPI driver pro službu Odorik, protože používat ty generické TAPI ovladače pro Asterisk asi chtít nebudete (je tam problém s rozumnou úrovní zabezpečení, min. u ActivaTSP, se kterou mám zkušenost).
amperecz

Příspěvek od amperecz »

já takové řešení mám, ale příliš nepoužívám (plánuji přejít na odorik api).

vyžaduje to následující (jen matně si to pamatuju)
-telefon gigaset, připojený k PC (přes usb nebo BT)
-software quicksync zapnutý v režimu telefonních služeb
- jakýsi software "dial.exe", který z příkazové řádky pomocí tapi umí vytočit číslo
-a pak už jen stačí jednoduchý kód, který se spustí po kliknutí na callto. udělá jednoduchou věc: z linku ořeže "callto:" a spustí dial.exe číslo
- popsáno zde: http://forums.sugarcrm.com/f5/windows-p ... 080-print/

problémy: nutné mít připojený telefon k PC.
přiřazení linku callto: občas ve windows nějaká aplikace přepíše na sebe.

jinak to funguje velmi dobře.
Odpovědět