Zkusil jsem krátký hovor na *081 (mimochodem, celkem bez problémů tentokrát) a zátěž procesoru většinou kolem 50 %, nejvýš trochu přes 80 %: https://public.v6ak.com/csipsimple-pcma-pcmu.ogv
Telefon byl připojen kabelem k notebooku a přes adb shell jsem si zobrazil htop z Debianu v chrootu.
Kvalita hovoru na pevnou linku
Re: Kvalita hovoru na pevnou linku
Tak podle dalších hovorů to byl asi jednorázový problém. Každopádně díky za rady.
se svým wildfire S mě na 3g u vodafone voip jede podle toho jak fouká vítr. Když člověk volá známým, tak to jde, občas musím zopakovat, co jsem řekl, protože neslyšeli. Proto na mobilu v terénu u tohoto htc už používám jen callback. Ideálně je pořídít si aplikaci coolback (coolback+), která vám, třeba pomocí programu Tasker, spustí internet jen na inciaci zpětného volání - nemusíte si huntovat akumulátor připojením na 3g, můžete si pevně nastavit EDGE. Ono u toho přenosu dat přes 3g (UMTS) člověk neví, jestli ta energie mizí jen jako tepelná ztráta na polovodičích v telefonu nebo jako zvýšené vyzařování formou vln (což by už nebylo tak dobré).
Od jara 2013 se trochu sníží propojovací poplatky, od léta spadnou o polovic dolů, takže zpětné volání bude stále zajímavější
Od jara 2013 se trochu sníží propojovací poplatky, od léta spadnou o polovic dolů, takže zpětné volání bude stále zajímavější
Povolený vysílací výkon je u 3G pro ruční terminály, pokud mne paměť neklame, na polovině povoleného výkonu pro GSM 900. Tedy jeden Watt u 3G, oproti dvěma Wattům u GSM 900 (GSM 1800 má také jen jeden Watt.)luky píše:Ono u toho přenosu dat přes 3g (UMTS) člověk neví, jestli ta energie mizí jen jako tepelná ztráta na polovodičích v telefonu nebo jako zvýšené vyzařování formou vln (což by už nebylo tak dobré).
Jen na okraj - např. vozidlové GSM 900 telefony mohou mít až dvacet Watt. Kdysi u nás prodávané Motoroly měly osm Watt.
díky za informace