OPové a úctování datovych prenosu

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Kristovec

OPové a úctování datovych prenosu

Příspěvek od Kristovec »

Mám O2 a dosud se spotreba dat u tarifu FUP 2GB uctovala po 100MB,tedy napr. - 0,1 ze 2GB a tak.
Vcera se mi balícek za dalsich 500 Kc obnovil,ale - prehled prenesenych dat uz vypadá takto
napr. - 11,25 z 2048MB! Tedy - vyrazne pruhlednejsí.
Také mám dojem,ze spotreba dat za tutéz vec je najednou nizsí.
Poslech rádia s rychlostí 128kbps driv 75 minutovy blok vzal i kolem 100 MB,ted to bylo
70MB. Co se stalo,nevlétla na ne COIka nebo CTU nebo nekdo podobny?
Pozoroval jste nekdo toto?
zajdee

Re: OPové a úctování datovych prenosu

Příspěvek od zajdee »

O2ka u svých datových paušálů už odedávna účtuje APN internet po kilobajtech. Jde to krásně vidět u podrobného vyúčtování (viz příloha).

Pokud jde o zobrazení např. v samoobsluze nebo na o2pripojse.cz, tam se nejspíš aplikovalo zaokrouhlování na desetiny gigabajtů - což teď, jak píšete, změnili.
U samotného účtování dat by se nemělo změnit vůbec nic.

EDIT: Poslech 128 kbps rádia by neměl vzít víc, než cca 55 MB za hodinu.
Přílohy
detailní vyúčtování dat
detailní vyúčtování dat
o2-uctovani-internet.png (32.65 KiB) Zobrazeno 3088 x
radoch

Příspěvek od radoch »

Pokud v tom nastala nejaka zmena, tak se zavadi asi postupne - mne se v o2pripojse.cz zobrazuje stale uctovani po setinach GB....
forum-user-UDFENS

Příspěvek od forum-user-UDFENS »

Kde tam najdu tento přehled? Vidím jen ukazatel využití na takové zabarvené ose.
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Moje O2-vybrat cislo, pokud jich mate vic-Vyuctovani a platby-V seznamu faktur odkaz Prehled volani.
Funguje pouze, pokud mate aktivni podrobny vypis hovoru (u elektronicke verze zdarma), to aktivujete v Nastaveni uctu-Nastaveni vyuctovani-Tlacitko Nastavit vpravo vedle vyberu zpusobu vyuctovani. Zmena se projevi tusim bud od dalsi faktury, nebo dokonce az od faktury za dalsi zuctovaci obdobi.

Samozrejme, na www.o2pripojse.cz by mel byt stale videt "teplomer" vycerpanych MB/GB. Pokud ho tam nemate vubec, mate tarif bez omezeni dat.
Odpovědět