Prednastavene zpetne volani - nelze volat na slovenska cisla

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
o-k

Prednastavene zpetne volani - nelze volat na slovenska cisla

Příspěvek od o-k »

Dobry den
Dnes jsem zkousel nastavit zpetne volani a kdyz volam na slovenske cislo 00421233889880 - 9 tak operator O2 hlasi, ze volane cislo neni dostupne. Taktez dopadlo volani z vodafonu. Rekl bych, ze operatori blokuji spojeni na uvedena cisla nekde u sebe ale mozna delam ja neco spatne
Zde to uz nekdo nacal na foru O2:
https://mobile.o2.cz/osobni/forum/?foru ... 89&quote=1

Mate k tomuto nejake informace ?
Dekuji moc za objasneni.
kapetr

Re: Prednastavene zpetne volani - nelze volat na slovenska c

Příspěvek od kapetr »

Blokuje to O2 a lže.

Mě O2 tvrdila, že za to můžou Slováci. Slovenský "ČTÚ" mi po x měsících odpověděl, ať to řeším s naším - ČTÚ.
A ten mi na e-mailový dotaz neodpověděl. A 100,- za podání se mi dávat nechtělo.
Dokonale funkční syntéza gaunerství, nekompetentnosti, neslušnosti a lenosti.
Jsme v Česku - co čekáte ?-)

Můžete to ale vyřešit již zde popisovaným způsobem - vhodným (co do slušnosti únosným) ale jen pro 1 číslo, typicky callbacku:
zaregistrovat si nějaký VoIP účet s veřejným číslem + přesměrováním + CLIP-em .
o-k

Příspěvek od o-k »

Prozvonil jsem slovenske cislo z Odoriku coz mne prve nenapadlo a normalne to zvoni takze neco bude na tom, ze mobilni operatori v CR (vsichni) spojeni na tato cisla blokuji. Chtelo by to tady nekoho co ma zahranicniho operatora, aby slovenska cisla zkusil prozvonit aby bylo ve veci jasno. To uz muzeme cekat ze mobilni operatori v CR kolektivne nejak (nevim teda jak) zasahnou i proti CLIPu.
kapetr

Příspěvek od kapetr »

Donedávna to blokoval jen O2. Z T-Mobile mi to šlo. Vodafone nemám.

Pan kolega ViR zde:
http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f= ... 3%A1#p6004

píše, že neblokují volání, jen nepředávají CLIP.
Podle mé zkušenosti ale ta slovenská čísla vůbec nezazvoní - jsou nedostupná. Kdyby šlo jen o CLIP, tak by to zazvonilo a "jen" by to nezavolalo zpět. Proto tvrdím, že blokují.

Ostatně - když jsem to řešil já, tak mi Odorik nadstandardně vyhověl (a pochybuji, že by to mohl zopakovat pro každého zákazníka) a dal mi jinou sérii čísel pro předvolený callback. Ze stejného rozsahu - a ... chodí mi to i z mobilu O2. Tedy je zjevné, že ta profláknutá čísla O2 záměrně blokuje - ať už blokováním, či, jak tvrdí kolega ViR, "jen" mršením CLIPu.
ViR

Příspěvek od ViR »

kapetr píše: Tedy je zjevné, že ta profláknutá čísla O2 záměrně blokuje - ať už blokováním, či, jak tvrdí kolega ViR, "jen" mršením CLIPu.
Ona situace se samozřejmě mohla změnit. Ale v době kdy jsem to testoval to bylo, jak jsem psal. Tedy že "jen" nepředali CLIP a bylo hotovo.
sowi

Příspěvek od sowi »

Zajímalo by mě, proč se vlastně musí prozvánět slovenské číslo. Nešlo by použít nějaká čísla přímo od Odoriku? Díky za případnou odpověď.
ViR

Příspěvek od ViR »

sowi píše:Zajímalo by mě, proč se vlastně musí prozvánět slovenské číslo. Nešlo by použít nějaká čísla přímo od Odoriku? Díky za případnou odpověď.
Možná "pro jistotu", kvůli českému číslovacímu plánu? Podle něj mohou být čísla (operátorem) užívána jen k účelu, pro který jsou určena. A Odorik má k dispozici jen účastnická čísla (a "zelená"císla) která jsou určena k volání, zatímco prozvánění je pouhá signalizace, tedy nikoli volání účastníkovi.

Pokud se ale použijí zahraniční čísla z "evropského číslovacího prostoru", existuje obecná zákonem daná povinnost operátorů na ně spojovat hovory, a tedy i posílat signalizaci, přičemž jsou současně tato čísla mimo juridikci ČR, potažmo ČTÚ. Nicméně, jak vidno, mobilní operátoři si z nějaké zákonné povinnosti nedělají těžkou hlavu....
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Prave jsem to otestoval z Vodafonu, cisla xxx0 a xxx9, a normalne zvoni...
Odpovědět