Odorik a Iphone 4S ???

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
galasek

Odorik a Iphone 4S ???

Příspěvek od galasek »

Zdravím,

rád bych se zeptal více zkušené odborníky na Voip s Odorikem. Před týdnem jsem se zbavil iphonu 4s ač se mi nedala 100 procentně využívat aplikace " Acrobits " na příjem Voip Odoriku. Jde mi to, že pokud jsem byl přihlášen, nalogován apliace mi běžela a mohl jsem přes jmenovanou aplikaci volat s odorikem nebo i přijímat hovory od odorika, ale jakmile jsem šel na jinou aplikaci např. počasí či mhd a pod. v domněnce, že mi jde, funguje acrobis aplikace dále jsem se těšil. Bohužel až po nějakém čase prostě jsem si to nevšiml, že aplikace na voip acrobits neběží na pozadí pouze když su v té aplikaci nalogovanéj. Možná se vyjádřují se jako primitiv, ale neumím to napsat odborně.

Může mi někdo z Vás poradit zda např. Skype a jiné aplikace na Voip u Iphonu se dají nějak zprovoznit aby se neodpojovali a byl jsem přihlášen a aplikace běžela na pozadí non-stop jako u androidu? Děkuji.
cz-helper

Re: Odorik a Iphone 4S ???

Příspěvek od cz-helper »

Nemam primo iPhone, takze po strance zkusenosti moc neprispeji. Nicmene, pokud byste nekdo chtel vyzkouset i jinou aplikaci, muzete zkusit ZoIPer http://www.zoiper.com/mobile/. Mela by byt dostupna na AppStore. Klasicka "nemobilni" verze mi slape v pohode a pohravaji si se vsim moznym (klasicky klient, web klient, mobilni klient pro ruzne systemy), tak by to snad pripadne mohli mit vyresene...

Jen pro info, pokud nekdo nezna ZoIPer, mozna ho muze znat pod "starym" nazvem - Idefisk. Projekt byl prejmenovan.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

galasek píše:Zdravím,

rád bych se zeptal více zkušené odborníky na Voip s Odorikem. Před týdnem jsem se zbavil iphonu 4s ač se mi nedala 100 procentně využívat aplikace " Acrobits " na příjem Voip Odoriku. Jde mi to, že pokud jsem byl přihlášen, nalogován apliace mi běžela a mohl jsem přes jmenovanou aplikaci volat s odorikem nebo i přijímat hovory od odorika, ale jakmile jsem šel na jinou aplikaci např. počasí či mhd a pod. v domněnce, že mi jde, funguje acrobis aplikace dále jsem se těšil. Bohužel až po nějakém čase prostě jsem si to nevšiml, že aplikace na voip acrobits neběží na pozadí pouze když su v té aplikaci nalogovanéj. Možná se vyjádřují se jako primitiv, ale neumím to napsat odborně.

Může mi někdo z Vás poradit zda např. Skype a jiné aplikace na Voip u Iphonu se dají nějak zprovoznit aby se neodpojovali a byl jsem přihlášen a aplikace běžela na pozadí non-stop jako u androidu? Děkuji.
Jedná se o omezení OS Iphone. Aplikace na pozadí mohou běžet jen cca 15 minut, pak je oparační systém automaticky uspí. Nemohou tedy čekat až jim někdo zavolá. Tohle omzení je zde pro úsporu baterie a strojového času telefonu.
Tohle omezení ale platí jen u UDP protokolu. Odorik podporuje i TCP SIP protokol. Slyšel jsem, že v tom případě je aplikace pro příchozí hovor probuzena a může tedy obsloužit hovor. Doporučil bych to vyzkoušet. Jak to řeší skype nevím, předpokládám, že jiný způsob než pomocí TCP nebo jakéhosi přímo apple mechanizmu použít nejde.
galasek

Odorik a Iphone 4S ???

Příspěvek od galasek »

Děkuji, mohu se zeptat jak má pak vypadat nastavení pokud není v nastavení UDP, ale TCP, jsou tam jiné hodnoty nastavení? Já sice již iphone nemám ačkoliv jenom k vůli tomuto jsem ho prodal, ale možná kdo má iphone bude moci nastavit možné doporučení a v nastavení místo UDP nastaví TCP a vyzkouší zda se dají hovory u odoriku.cz přijímat či nikoliv. Chce to aby to někdo vyzkoušel. Jinak jsem byl s iphonem spokojen, možná to někdo vyzkouší a napíše své zkušenosti. Děkuji.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

galasek píše:Děkuji, mohu se zeptat jak má pak vypadat nastavení pokud není v nastavení UDP, ale TCP, jsou tam jiné hodnoty nastavení? Já sice již iphone nemám ačkoliv jenom k vůli tomuto jsem ho prodal, ale možná kdo má iphone bude moci nastavit možné doporučení a v nastavení místo UDP nastaví TCP a vyzkouší zda se dají hovory u odoriku.cz přijímat či nikoliv. Chce to aby to někdo vyzkoušel. Jinak jsem byl s iphonem spokojen, možná to někdo vyzkouší a napíše své zkušenosti. Děkuji.
Jediné co se liší je opravdu jen ten protokol, jinak může vše zůstat úplně stejně. Tedy najdete v nastavená menu kde bude volba TCP nebo UDP a vyberete TCP. Problém je že velká část VoIP operátorů TCP nepodporuje, proto TCP asi není zapnut defaultně i dkyž na Iphonu pro to důvod je. Odorik TCP podporuje.
galasek

Příspěvek od galasek »

Věřím Vám. Oslovuji tímto i ostatní uživatele iphonů, máte někdo nějaké zkušenosti s používáním odoriku na iphoně, s jeho funkčnosti a během či neuspáváním se, děkuji.
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Na iPhonu zatím nepoužívám služby Odoriku, ale jiných VoIP providerů. Po prozkoumání recenzí jsem vsadil na osvědčenou aplikaci a nainstaloval VoIP klienta Bria. Jedna nevýhoda je, že je placený.

Žere baterku, asi jako každý VoIP klient, umí volat i přes 3G (pokud si to v nastavení zapnete a váš mobilní operátor nemá u sebe problém). Podporuje TCP i UDP protokol.
Pokud je aplikace v pozadí a přichází hovor, objeví se notifikace, po jejímž otevření hovor přijmete. Má přístup i do seznamu kontaktů,
galasek

Příspěvek od galasek »

Ano, pokud aplikace běží na pozadí tak funguje i acrobits.cz, ale právě, že se aplikace po jistém časovém úseku, myslím, že tady admin psal po 15 min. aplikace ukončují svou činnost, systém je uspí k vůli šetření baterie, o to jde zda aplikace běží na pozadí i po těch 15 minutách o to mi jde zda má někdo tohle odzkoušený. Jinak aplikace fungují i ostatní to je v pořádku, ale zda běží i delší dobu ne pozadí než jen těch hloupých 15 minut či ne. Zda má někdo tohle odzkoušený, děkuji.
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Tak jsem udělal pokus, zapnul Brii, přihlásil VoIP účet (s UDP transportem) a pokusně se z druhého mobilu prozvonil (s aplikací na pozadí). To bylo ve 20:43. Pak jsem telefon nechal ležet a teď ve 20:56 jsem se prozvonil úspěšně znovu. Tzn. jde to bez problému. Nechám to běžet přes noc a zkusím se prozvonit zase ráno.

S typem transportu TCP by to mělo být vždy naprosto bez problémů, protože aplikaci, která má otevřené TCP spojení, systém při příchozích datech probudí vždy. A Odorik TCP tuším podporuje. Ale to jsem zatím netestoval.
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Test po 15 hodinách: číslo se odhlásilo. Chtělo by to ještě pro jistotu provést test s TCP protokolem.
Odpovědět