kapetr píše:Díky - sice důvod moc nechápu - řada služeb má dozajista smysl i u interních čísel.
Proč, když mi někdo ze sítě Odoriku bude volat na mé odorik-číslo *xyz, když nebudu online, nemůže spadnout do hlas. schránky ?
Já, a asi nebudu sám, veřejné číslo přilepené na *číslo nepotřebuji - ven volat můžu a jsem li u PC, tak mi lze volat z PC na sip uri. Nejde mi těch 10/20,-, ale o pochopení logiky věci.
Jediné, co by se mi mohlo hodit je nahrávání příchozích hovorů přesměrovaných na mobil. S tím veř. číslem to bude fungovat ? A jak to nastavit ?
Někde jsem zde četl, že pro přesměrování na (paralelní vyzvánění na) mobil je korektnější nomadické číslo 910.
Ale jde se z něj dovolat u Odoriku na čísla 800 ? U mikrotechu se z 910 na 800 nelze spojit. Bojím se, že když si objednám číslo 910 a to se mi naváže na mé *interní, tak se už na zelené linky z Odoriku nedovolám ?!
Věc se má tak, že běžní uživatele ani nemusí vědět, že zde existuje něco jako čísla v síti. Prostě jsou zde jen veřejná čísla a čísla v síti fungují jen jako pomůcka pro nastavování.
Pokud by ony možnosti existovali spousta lidí se do toho zamotá, a hovory si naprosto zacyklí.
Pokud volám číslo v síti, je to taková alternativní možnost jak volat jen na danou linku a nikam jinam. Pokud si chcete pomechat možnost čísla dále přesměrovávat, nikomu dalšímu neříkejte svoje číslo v síti a místo toho řekněte to veřejné.
Ano pokud na zelené linky se lze dovolat i z 910 čísel a když je číslo v síti navázáno na veřejné, tak to ničemu nevadí.
Nahrávat přesměrované hovory na mobil můžete, je třeba ale přidat nahrávací prefix.