Díky již jsem chtěl doplnit poznámku, ale zpozdil jsem se. Skutečně asi ve 22 hodin jsem zapnul tablet a registrace naskočila aniž bych před tím něco měnil.kovik píše:Zdravim,
chyba byla na nasi strane, vzikla vcerejsima upravama, dnes cca. v 22h jsem ji opravil, za problemy se omlouvam.
Telefon Well 3170IB VOIP
Re: Telefon Well 3170IB VOIP
kovik píše:Zdravim,
chyba byla na nasi strane, vzikla vcerejsima upravama, dnes cca. v 22h jsem ji opravil, za problemy se omlouvam.
Vážení! Toho si cením - přiznat chybu na své straně... No, nevím, nevím, zda by se našel ještě někdo z konkurence, kdo by to tak přímo napsal!
Smekám a ještě jednou - díky za přímé a férové jednání!!!
Zdravím,
tak mám nastavený telefon Well 3170IB VOIP
ale fungují pouze příchozí volání...
odchozí volání nejde..
telefon "neudrží" nastavení asi odchozího sip proxy serveru v pravém sloupci??

díky D.
tak mám nastavený telefon Well 3170IB VOIP
ale fungují pouze příchozí volání...
odchozí volání nejde..
telefon "neudrží" nastavení asi odchozího sip proxy serveru v pravém sloupci??

díky D.
Tam máte patrně nějakou jinou botu. "Odregistrace" má vliv na příchozí hovory. Odchozí jdou na 99,999 % i u nezaregistrovaného telefonu. Zkuste jednak změnit port proxy serveru na 443, a jednak se podívejte (případně sem dejte), co máte nastaveno v dialplánu.Denny píše: odchozí volání nejde.. telefon "neudrží" nastavení asi odchozího sip proxy serveru v pravém sloupci??
v dial planu nemám nic nastaveno. co tam má být nastaveno??
V záložce SIP jsem změnil port na 443 a volání "ven" z telefonu stále nejde

V záložce SIP jsem změnil port na 443 a volání "ven" z telefonu stále nejde

Tady bych dal klidne 100%ViR píše:Tam máte patrně nějakou jinou botu. "Odregistrace" má vliv na příchozí hovory. Odchozí jdou na 99,999 % i u nezaregistrovaného telefonu. Zkuste jednak změnit port proxy serveru na 443, a jednak se podívejte (případně sem dejte), co máte nastaveno v dialplánu.

Registrace je ciste proces, kdy klient rekne ustredne, "ja jsem tady" (IP adresa a port, kde ocekava spojeni). Je to dulezite hlavne, pokud je klient za NATem, firewallem a podobne, protoze se zpravidla timto procesem "otevre cesta", aby bylo vubec mozne se na dany telefon dovolat. Pokud by se neprovedla registrace, bylo by mozne telefonovat ("docasna registrace" ciste pro dany hovor by se provedla pri kazdem spojeni), ale nebylo by mozne se dovolat - ustredna (server) totiz nevi, kam to ma vlastne poslat...
Pokud by byl nekdo timto smerem "zvedavy", pokud se podivate v nastaveni pod tabulku s udaji pro prihlaseni, uvidime, jestli je aktualne nejaky klient prihlaseny (plati v pripade SIPu). Chce-li nekdo ted mrknout, muzete kliknout zde: https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_vo ... dmenu=jiny (je vyzadovano prihlaseni, pokud nejste). Konkretne je to polozka "verejna IP". Tento odstavec je aktualni jen pokud mate ucet v siti odorik.cz

Pokud budete zkouset, muzete zkusit porty 443, 5060 (standardni), 6688.
Tot "technicky" no a zpet k problemu. Navrh reseni pisu pod obrazkem...

Setkal jsem se realne s pristupem klienta (uz nevim, co to bylo za znacku), ktery striktne oddeloval udaje pro registraci a pro volani - muselo se to vyplnit 2x !!!. Neznam tohoto klienta, ale pri pohledu na obrazek z nastaveni a popisu problemu bych to zkusil - nemelo by se tim nic zkazit.
Domenka: Vyplnil jste pouze levou cast, coz muze klient brat ciste jako udaje pro registraci. Pokud se pokusite volat, podiva se do prave casti - proxy, uz. jmeno, heslo... a s tim zo zkusi. Jelikoz to neni vyplneno, nedopadne to...
Navrh: Zkuste vyplnit pravou stranu stejnymi udajmi, ktere jsou v leve casti (pro registraci).
- Zobrazit jmeno (Toto by nemuselo byt povinne, ale pro jistotu muzete zkusit 688496, pak pripadne klidne zkusit zmenit.)
- Adresa proxy serveru (sip.odorik.cz)
- Port proxy serveru (5060 pripadne 443, 6688)
- Uzivatelske jmeno (688496 - vychazim z dodaneho obrazku)
- Heslo Proxy (heslo pro 688496, stejne jako pro registraci v leve casti)
- Domena (sip.odorik.cz)
Zpetne jsem koukal, ze to tady jiz prakticky bylo navrzeno (http://forum.odorik.cz/viewtopic.php?f=7&t=940#p5770). Zkusil jste to ?
-------------
Jsou mozne dva pristupy k dialplanu (z pohledu zarizeni).Denny píše:v dial planu nemám nic nastaveno. co tam má být nastaveno??
- striktni
Je dovoleno jen to, co je v dialplanu, vse ostatni klient zamitne. V tom pripade byva dialplan predvyplneny "beznymi" hodnotami. - benevolentni
Je dovoleno vse. Pokud je neco v dialplanu, muze byt danym pravidlem ovlivneno smerovani (kam to klient posle). Pokud tam neco neni, je to predano na proxy tak, jak je. V takovem pripade byva dialplan prazdny (tipuji, ze Vas pripad).
tak znova pro ty co neumí číst, v prvním příspevku jsem napsal v poslední vědět před prvním obrázkem tuto větu:
telefon "neudrží" nastavení asi odchozího sip proxy serveru v pravém sloupci!!!!
čili radit můžete co chcete, ale ten odchozí proxy tam prostě po zadání a opětovném načtení stránky tyto údaje jsou SMAZANÉ nebo NEULOŽENÉ!!!!
Zkoušel jsem to zadat min. 10x opakovaně i s restarem telefonu a bez úspěchu! -- zobrazí se: ÚSPĚŠNĚ PROVEDNO ale změna v kofiguraci nenastane.
-- U mého telefonu well T20 SIP to stačilo zadat příchozí a odchozí sip proxy a funguje!... jenže problém nastal u telefonu WELL 3170IB.
otázka číslo 1: Jak mám nastavit ten dial plan?
Když sluchátko telefonu WELL 3170IB zvednu ozve se klasický oznamovací tón a když napíšu volání na mobil nebo na pevnou linku, tak to po chvilce napíše "prosím zavěste"
otázka číslo 2: Pokud telefon WELL 3170IB stávkuje a nejde volat přes protokol SIP2 tak a zkusit nastavit protokol IAX.
Jak se prosím nastavuje spojení přes protokol IAX ??
(viz obrázek číslo 3)

Díky D.
telefon "neudrží" nastavení asi odchozího sip proxy serveru v pravém sloupci!!!!
čili radit můžete co chcete, ale ten odchozí proxy tam prostě po zadání a opětovném načtení stránky tyto údaje jsou SMAZANÉ nebo NEULOŽENÉ!!!!
Zkoušel jsem to zadat min. 10x opakovaně i s restarem telefonu a bez úspěchu! -- zobrazí se: ÚSPĚŠNĚ PROVEDNO ale změna v kofiguraci nenastane.
-- U mého telefonu well T20 SIP to stačilo zadat příchozí a odchozí sip proxy a funguje!... jenže problém nastal u telefonu WELL 3170IB.
otázka číslo 1: Jak mám nastavit ten dial plan?
Když sluchátko telefonu WELL 3170IB zvednu ozve se klasický oznamovací tón a když napíšu volání na mobil nebo na pevnou linku, tak to po chvilce napíše "prosím zavěste"
otázka číslo 2: Pokud telefon WELL 3170IB stávkuje a nejde volat přes protokol SIP2 tak a zkusit nastavit protokol IAX.
Jak se prosím nastavuje spojení přes protokol IAX ??
(viz obrázek číslo 3)

Díky D.
tak už mi to funguje, volám z pevné linky i přijímám hovory.
změnil jsem nastavení na ...
viz na strance: vypnout SIP a zapnout IAX
https://www.odorik.cz/ucet/nastaveni_vo ... dmenu=jiny
a takto jsem nastavil protokol IAX ...

snad jsem ten protokol IAX nastavit dobře... ???
díky D.
ps: napsal jsem zprávu spol. Joyce, jestli nemají k dispozici nový firmware k tomu Voip telefonu WELL 3170IB, tak uvidíme.

díky D.
ps: napsal jsem zprávu spol. Joyce, jestli nemají k dispozici nový firmware k tomu Voip telefonu WELL 3170IB, tak uvidíme.
Cist umim, nejak jsem si spatne vylozil slovicko "ASI"... Stane se. Omlouvam se, ze se snazim pomoci, priste si to 2x rozmyslim (nicmene to jeste zkusim).Denny píše:tak znova pro ty co neumí číst, v prvním příspevku jsem napsal v poslední vědět před prvním obrázkem tuto větu:
jj, IAX2 je v nastaveny v pohode. Mel jsem chvili zapnute jak IAX2, tak SIP (v nastaveni odoriku), takze pokud chcete zkouset, neni nezbytne mit jen jedno. Jde o to, kde bude akceptovana registrace. Dlouhodobe je lepsi mit zapnute jen to co pouzivate...Denny píše:tak už mi to funguje, volám z pevné linky i přijímám hovory.
<obr>
díky D.
Jinak IAX2 ma (nejake) vyhody, kdyz potrebujete propojit 2 mista (ustredny). Jinak ma trochu nevyhodu, ze jde vse pres ustrednu (jak signalizace, tak data) oproti SIPu, kdy jde pres ustrednu jen signalizace ("rezie" kolem spojeni), ale data jdou primo mezi klienty (napr. telefony). Pokud mate "jen" telefon, je asi lepsi rozchodit SIP, hodne stesti s novym firmwarem.
Mimochodem s jednim WELLem jsem valcil, ze se mi nedarilo neco nastavit pres web, ale kdyz jsem se pripojil pres konzoli, dalo se to nastavit, asi nejaky problem s webem (jiz si moc nevybavuji, jestli to neslo, nebo jsem to tam nemohl najit). Byla to gw, ktera mela i seriovy port, nicmene nektere telefony nabizi telnet / SSH, to by melo byt obdobne. Muzete jeste pripadne zkusit nastavit ty udaje alternativne.
Omlouvám se byl jsem trochu rozladěný a nevyspalý, že mi to nefunguje odchozí volání přes ten SIP, protože na to docela pospíchám.
Psal jsem dotaz na ten joyce.cz a oni taky radily ať celý telefon vyresetuju do továrního nastavení a nastavím SIP takto:
Mě se v tom nastavení nelíbí ta veřejná ip, protože když jí bude isp měnit nebo nejebože přeadresovával ip tak bych nerad kvůli tomu jel do plzně.
že by tento model i možno připojení přes ssh ?
zkusím to... díky za typ

Díky za všechny rady!
D.
Psal jsem dotaz na ten joyce.cz a oni taky radily ať celý telefon vyresetuju do továrního nastavení a nastavím SIP takto:
Mě se v tom nastavení nelíbí ta veřejná ip, protože když jí bude isp měnit nebo nejebože přeadresovával ip tak bych nerad kvůli tomu jel do plzně.
že by tento model i možno připojení přes ssh ?
zkusím to... díky za typ

Díky za všechny rady!
D.