Další snižování cen volání

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
Odpovědět
Zedna

Re: Další snižování cen volání

Příspěvek od Zedna »

Ja jsem velky odpurce pausalnich poplatku, takze bych preferoval pripadne poplatky za podporu radeji formou sazby za ukon/min.
Ale chapu, ze napriklad pro firmy by mohl byt zajimavejsi naopak ten pausalni rezim podpory.
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

Pokud je paušál pouze jednou z možností, tak v tom problém nevidím.
kamsal

Příspěvek od kamsal »

Přikláním se k placené lince podpory s vyšší sazbou, např. 5 Kč/min. nebo první minuta 10 Kč, další minuty 3 Kč. Živou podporu si tímto způsobem zákazník jednoduše zaplatí, když potřebuje. Písemné nápovědy je zde habaděj, forum taky, takže při troše snahy člověk radu zdarma dostane. Placenou linku využije pohodlnější uživatel - za pohodlí si prostě připlatí.
Zedna

Příspěvek od Zedna »

kamsal píše:Přikláním se k placené lince podpory s vyšší sazbou, např. 5 Kč/min. nebo první minuta 10 Kč, další minuty 3 Kč. Živou podporu si tímto způsobem zákazník jednoduše zaplatí, když potřebuje. Písemné nápovědy je zde habaděj, forum taky, takže při troše snahy člověk radu zdarma dostane. Placenou linku využije pohodlnější uživatel - za pohodlí si prostě připlatí.
Souhlas.
luky

Příspěvek od luky »

Mělo by jasně být uvedeno, třeba ve Vop, za co se bude platit, měl by být ceník.

to volání na drahé linky se mi nelíbí. Prostě zavolám na podporu za cenu pevné linky nebo zadarmo, řeknu problém a domluvíme se na řešení a ceně.

Vzpomínám na volání na technickou podporu Nokia ČR, kde stála minuta 70korun - o ničem
Kabek

Příspěvek od Kabek »

V pondělí 7.1.2013 jsem to dal jen tak do placu, jako návrh k zamyšlení - placenou linku podpory. Jen jde o to, aby ten poplatek se spustil až s přihlášením toho rádce na druhém konci. Například Skylink (satelitní poskytovatel TV) má své zákaznické centrum s "plechovu hubou" (dovolali jste se.... čekejte....), ale tarifikace se spouští souběžně s těmi hláškami... Když čekáte např. i deset minut, než se ozve skutečná operátorka, která Vám pak ještě ke všemu neporadí (!!!), zaplatíte i těch deset minut čekání!!!
Možná by bylo férovější, nechat rozhodnutí na tom "poradci", zda info zaplatit či ne. To by ovšem musel být jednoznačný tarif (např. jednorázově 50 Kč) a on by volajícího upozornil, že info, které požaduje, je za polatek - zda chce i za tu cenu pokračovat v hovoru. Poplatek by se jednorázově odečetl z kreditu. Jinak že lze požadovanou informaci nalézt na fóru. Novým registrujícím se zákazníkům bych já osobně poskytl první pomoc zdarma, vždyť získávám dalšího platícího...

S některými volajícími je ovšem těžká domluva. I při sebevětší vůli pomoci se některým prostě poradit nedá... To má jistě pan Soukup vlastních zkušeností dostatek.

Co se týká firem, těm to asi většinou již na počátku někdo instaluje a zpravidla se jim i nadále o to stará - zajišťuje servis veškerého HW i SW. Alespoň tak bych to udělal já. Ovšem, nedělám si patent na rozum... Je i dost IT servisáků, kteří se samotnou VoIP technologií nemají zkušenosti a učí se to také za pochodu. Pak v případě problémů jistě rádi zavolají, a s takovými se rádce na servisním čísle jistě snáze domluví.

Moc se ale přimlouvám to to prvotní - oddělit telefonní provoz (platby) od servisní / informační činnosti za úplatu. Je to asi spravedlivější.
luky

Příspěvek od luky »

dovolám se zdarma na infolinku a po konzultaci (přepojení) mi bude započten poplatek třeba 50korun jednorázově. A problém bude pak dál řešen. Pokud bude chyba na straně Odorik, poplatek nebude účtován. Vodafone má něco podobné ve službě Po svém. A myslím, že to mají hoši dobře spočítané. Nicméně stále se hodí mít pro větší firmy zavedeny poplatky za servisní úkony nebo paušální platby za předplacené servisní hodiny.
Grinda

Příspěvek od Grinda »

Pridam svoje duvody.

- mym cilem je zbavit se podle moznosti vsech pausalnich poplatku, protoze jejich sprave a "krmeni" venuji zbytecne moc sil a casu
- prijde mne spravne platit pouze za to, co pouzivam, proto jsem spokojen s tim, ze platim pouze provolane vteriny
- v pripade, ze nebudu moct vyresit nejaky problem, klidne zaplatim za servismana nebo drazsi volani na servisni linku
- forum jako servisni stredisko je dobry napad
- stavajici uroven cen mne vyhovuje (samozrejme, cim nizsi, tim lepsi, ale ne za cenu kvality sluzeb; na snizeni stavajicich cen mi nezalezi)
- balicky je neco, co mne nebetycne drazdi, v cem nemam cas se hrabat, a dosel jsem k zaveru, ze je to pouhy reklamni trik, pro mne neuzitecne

Zaver. Odorik mne vyhovuje, protoze:
- ma jednoduche prehledne sluzby (zadne hnusne baliky)
- moznost presne kontroly mych vydaju
- zadne nucene pravidelne platby
- nizke ceny

Podle mne odoriku schazi uz jenom jedno - mobilni datove sluzby za spravnou cenu a bez pausalu. Treba formou nejake predplacene simky. Cenu bych si predstavoval kolem 20-30 haleru za mega s uctovanim po kilech.
luky

Příspěvek od luky »

Pro Odorik: bylo by možné zveřejnit nějaké statistiky o množství uživatelů, jejich struktuře a využívání služeb? Takové ty obecné, co gsm operátoři zveřejňují...i když chápu že některá data jsou citlivá a patří do obchodního tajemství.
ViR

Příspěvek od ViR »

Grinda píše: - prijde mne spravne platit pouze za to, co pouzivam, proto jsem spokojen s tim, ze platim pouze provolane vteriny
S tím souhlasím, nicméně doporučuji vaší pozornosti ten fakt, že VoIP ústřednu používáte již v okamžiku, kdy se k ní zaregistrujete a službu elektronických komunikací již v okamžiku, kdy si ji zřídíte. Operátor totiž musí (a to i podle zákona) z tohoto důvodu udržovat službu a svá zařízení v provozu a správně kapacitně dimenzovaná, což má nenulové náklady.

Takže pokud by to mělo být "absolutně správně", byl by důvod pro přiměřený paušál, ze kterého by se hradily tyto na čase závislé "služby" (rezervace kapacity ústředny a propojení k ostatním operátorům, strojový čas ústředny...). :-)

(Jen na okraj, před pár roky jsme počítali v menší skupince velikost takového paušálu pro operátora s voláním ve vlastní síti zdarma. Konkrétně pro 802.VOX, když měl asi 30 tis. účastníků a byl ještě pod Mattes AD. A vyšlo to do intervalu 5 - 7 Kč/měs. Tedy žádná darda, ale taky ne nula. Nakonec to nebylo realizováno, ale v podstatě za cenu vyšší minutové sazby hovorného, což ovšem znamená, že více volající dotují ty málo volající....)
Odpovědět