Blokuje Telefonika Odorik po internetu?

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
paty07

Re: Blokuje Telefonika Odorik po internetu?

Příspěvek od paty07 »

Tak nedělám si idealistické představy o 20 Mb internetu, ale když mi do smlouvy napíše, že mi garantuje nějakou rychlost (třeba 8), tak proč ne? I Kdyby to jelo 8, bude to pro mě něco a ještě levněji než stávající poskytovatel, platím si 4 Mb a jak jsem řekl někdy to nejede ani dial-upem. Upload uvádějí 2Mb, ale o ten mi nejde, stejně moc neuploaduju. No ještě se podívám jinde, ale ta rychlost by stejně měla být u každého stejná, ne?
zajdee

Příspěvek od zajdee »

Muuzou vam nabidnout 20 Mbit, ale pak se zjisti, ze vase ustredna nepodporuje VDSL. Pak je maximem toho tarifu 8/0.5 Mbit/s! Na to bacha.
Podobne vam muzou nabidnout tarif "20 Mbit/s", ale kvuli vzdalenosti od ustredny to pojede jen napr. 6Mbit/s ADSL profilem.

Zavolejte na 800 123 456 a nechte si zjistit:
- zda je na vasi adrese dostupne VDSL (nabizi se do cca 1,3 km od ustredny, pokud ho DSLAM na ustredne podporuje)
- jaka je vzdalenost od ustredny (do 2 km bude linka sice uz jen ADSL, ale porad to pravdepodobne pojede na tom 8 Mbit/s profilu)

U vetsi vzdalenosti od ustredny uz bych hodne zvazoval, jestli do ADSL jit. Nejlepsi by byl ostry test - objednani vypoveditelne verze (bez uvazku) a po tydnu byste videl, jak to skutecne beha.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Aby Vám někdo garantoval rychlost, pak bude chtět jiný peníze..... Já mám doma WiFi a chodí to super - dnes 45/12 Mbitps.... Klesne-li rychlost pod cca 8 Mbitps, už to technik řeší a hledá důvod....
Jestli bydlíte někde v okolí Chrudimi nebo Pardubic, pak se koukněte na crfreenet.
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Tak nic, k původní otázce, znovu ten samý problém jako původně, tentokrát na úplně jiné lince (linka ve Zlíně), 1/2 roku dobře funkční účet, v odoriku 2 hovory dnes "no answer", modem Fritz!Box o nich neví, ačkoliv podle web. rozhraní i vlastní signalizace je zaregistrovaný. Odchozí hovory jsou funkční. Přenastavuji porty a budu sledovat.
Naposledy upravil(a) Hooonza dne stř 16. led 2013 10:56:13, celkem upraveno 1 x.
Kabek

Příspěvek od Kabek »

Něco podobného jsme "řešili" asi před půl rokem. VoIP brána (box - modem) psal, že je registrován, volat šlo, ale příchozí hovory jednou ano a někdy ne atd. Po půlročním zkoušení (psal jsem o tom jinde) mám osobní zkušenost - dojde-li k registraci, pak SIP port je OK, dovolám-li se já někam a slyšíme se, tak RTP port je OK. Celý problém byl v NAT. Je třeba "udržovat" průchozí cestu pro signalizaci - např. někdo to řeší extrémě krátkou dobou registrace, lepší je zapnout "Keep Alives" s periodou opakování co nejkratší (my máme nastaveno 15 sek.). Už jste vyzkoušeli u Odoriku "NAT keep-alive" v tabulce nastavení. My to máme zapnuté u naší brány a u Odoriku vypnuté, aby se to "nehádalo".

Ještě k portům. SIP porty máme na naší straně nastavené v intervalu 5062 - 5070 (5060 nepoužíváme kvůli obtěžujícímu prozvánění), směrem k Odoriku 5060, 6688 a 443. RTP porty máme nyní nastaveny poměrně velké rozpětí 16386 -32766.

Brány používáme Well ATA172, ale v principu to je jedno - protokoly jsou u všech stejné.....
Hooonza

Příspěvek od Hooonza »

Dobrý den, díky za odpověď, vzhledem k tomu, že zařízení máme na veřejné IP, zkusím ještě povypínat keep alive na odoriku.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Hooonza píše:Dobrý den, díky za odpověď, vzhledem k tomu, že zařízení máme na veřejné IP, zkusím ještě povypínat keep alive na odoriku.
To není špatný nápad. Keep alive může někdy "ucpat router" zvláště pokud jej posílá samotné zařízení i náš server.
Každopádně je dobré se vyhnout dvojitému zasílání keep alive a pokud máte veřejnou ip adresu zjevně je možné keep alive vypnout úplně, pokud to zařízení podporuje, nebo automaticky rozpozná.
paty07

Příspěvek od paty07 »

zajdee píše: Zavolejte na 800 123 456 a nechte si zjistit:
- zda je na vasi adrese dostupne VDSL (nabizi se do cca 1,3 km od ustredny, pokud ho DSLAM na ustredne podporuje)
- jaka je vzdalenost od ustredny (do 2 km bude linka sice uz jen ADSL, ale porad to pravdepodobne pojede na tom 8 Mbit/s profilu)

U vetsi vzdalenosti od ustredny uz bych hodne zvazoval, jestli do ADSL jit. Nejlepsi by byl ostry test - objednani vypoveditelne verze (bez uvazku) a po tydnu byste videl, jak to skutecne beha.
Určitě zavolám, a ten nápad si to nechat zapojit na týden/měsíc taky zkusím, ale to se už asi nebude moc pěkně tvářit, když je možnost, že by musel zavíst, zapojit dráty a pak bych řekl, že to nechci (prej by zapojení bylo v ceně, ale asi myslel při úvazku). :D
Kabek píše: Jestli bydlíte někde v okolí Chrudimi nebo Pardubic, pak se koukněte na crfreenet.
Bohužel, jsem víc k Hradci, ale Přípojný body HKfree ještě ke mě nedosáhnou, a minimálně tak rok ještě nedosáhnou.
Tomm

Příspěvek od Tomm »

Objednal jsem si Mobilni Internet M od O2 (100Kc 500MB/mesic) a odorik mi nefunguje. Port 5060 na sip.odorik.cz lze otevrit.
NIcmene me uvedli v omyl pri objednavce, je tam sleva z 300 na 100 na 24 mesicu, dalsi podvod, takze sluzbu rusim.
Neni to pro me duveryhodne firma.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

Tomm píše:Objednal jsem si Mobilni Internet M od O2 (100Kc 500MB/mesic) a odorik mi nefunguje. Port 5060 na sip.odorik.cz lze otevrit.
NIcmene me uvedli v omyl pri objednavce, je tam sleva z 300 na 100 na 24 mesicu, dalsi podvod, takze sluzbu rusim.
Neni to pro me duveryhodne firma.
Podle čeho soudíte, že problém je v O2? Přihlásí se váš telefon? Zkoušel jste použít jiné porty než 5060 (třeba 443 nebo 6688) popřípadě TCP místo běžného UDP? To se vždy dá obejít, jediné co se obejít nedá je případ, kdy není slyšet.
Odpovědět