> Dobrý den. Pokoušel jsem se před malou chvílí, 14,05hod. dovolat z Odoriku do ING bank - 800159159, ale hlásí mi > to "volané číslo neexistuje". Při volání ihned vzápětí z mobilního telefonu to normálně funguje, a jde se
> dovolat.Přitom mám myslím CLIP aktivován, tedy to mělo "ukazovat" číslo mého mobilu, totéž se mi ale stalo již
> vícekrát, i s nadstaveným nomadickým číslem. V čem je chyba, proč to nejde, mohou si snad banky dovolit hovor
> nějak blokovat, volání z Voip nepřijmout, nepřepojit? Stalo se mi to i při volání do jiné soukromé firmy, prostě se
> tam nelze z internetu dovolat?
Ano je to tak. Problém mají nejspíš operátoři po cestě. Konkrétně v tom jak hovor zaúčtovat. Majitel osmistovky by totiž měl platit vyšší cenu, pokud je hovor z mobilního čísla. Ale není tak úplně z mobilního čísla, jen se má jako z mobilního čísla jevit. Proto jej pošleme jako přesměrovaný hovor, z vašeho mobilního čísla na Vaše číslo uvnitř sítě.
Z toho je tedy zjevné, že se má hovor účtovat ne jako z mobilu, ale z geografického nebo nomadického čísla.
Jedině tak může dojít ke správnému naúčtování. A s tím mají zjevně někteří operátoři po cestě problém a tak hovor nestandardně odmítnou, což se jeví jako že číslo neexistuje.
Řešení jsou dvě. Volejte ze svého mobilu, nebo si na tu chvíli vypněte CLIP.
S aktivním CLIP není možné volat některé osmitovky
Re: S aktivním CLIP není možné volat některé osmitovky
Dnes 18.01.2013 ve 15:42 odzkoušeno voláním přes odorik clip a vše proběhlo v pořádku, doma WiFi připojení na Odorik.CZ Clip tak nevím, jinak SIM karta od TMO.