Nokia E52 a nastavení Odorik.CZ

Diskuze o telefonování a telefonních službách, rady, návody, připomínky, ...
galasek

Nokia E52 a nastavení Odorik.CZ

Příspěvek od galasek »

Dobrý den,
chtěl bych poprosit někoho kdo má Nokiu E52 a využívá Odorik na ní zda by věděl poradit nakolik podpora ze strany Odorika je slabá. Dnes volala přítelkyně na Odorik, že má nově koupenou Nokiu E52 a, že ji to nejde a podpora mizerná. Pán, který byl na lince s ukrajinským přízvukem přítelkyni poradil, že ať zavolá na podporu v síti odorik ač se nemohla nalogovat a pak zase pán Soukup ji radil, že ať napíše email nakolik pán co Nokiu E52 u nich používal tak tam u nich bude až ve ČT. Když se nám to z boží pomoci podařilo nastartovat zase nešlo a ani nejde se zpět dovolat na odorik číslo, přítelkyně si zavolá z odoriku, ale ji se nikdo nedovolá, hlásí, že volaný je mimo.

Jinak přítelkyně to zkoušela rozjet i s O2 i s TMO sim kartou. Velice mě zklamala podpora odoriku. Když nevědí poradit nebo vidí kdo volá tak raději neberou ani telefon. Škoda slov. Nastavení jsme dělali dle návodu na E52 ze stránek odorika, připojit jde se i přes wifinu i přes internet v mobilu.

Předem děkuji za rady od uživatelů, který mají Nokiu E52 a jde jim na tom odorik nejenom volat, ale dá se jim i na odorik číslo zpětně dovolat nemyslím CLIP u Odorika.
flibor

Re: Nokia E52 a nastavení Odorik.CZ

Příspěvek od flibor »

"Nejde to" je silně nepřesné... Zkuste třeba napsat, co jste konkrétně do nastavení zadal. U mojí E52, kterou držím v ruce, "to jde". :)
Vzhledem k tomu, že přítelkyně se dovolá a jí už nikdo, velmi pravděpodobně se ukončilo připojení přes NAT.
Takže: Nastav. sítě → Advanced VoIP Settings → NAT firewall settings → Domain parameters → Volby → Create new. Pak u položek TCP NAT bind refresh timer a UDP NAT bind refresh timer zadat "10" (mělo by stačit).

P.S. Je to mimo téma, ale aby se neprojevila jistá chyba tel. Nokia, je potřeba v SIP profilu u registračního a sip serveru zadat typ přenosu UDP.
Naposledy upravil(a) flibor dne úte 22. led 2013 17:25:50, celkem upraveno 1 x.
galasek

Příspěvek od galasek »

Nejde to myslím tím, že přítelkyně se z Nokie E52 přes Odorik číslo dovolá kam koliv, ale jí se nikdo na odorik číslo nedovolá to jsem myslel.
Děkuji.
galasek

Příspěvek od galasek »

Co se týče nastavení jsem postupoval s přítelkyni dle tohoto návodu : http://www.odorik.cz/w/nokiae52
flibor

Příspěvek od flibor »

Doplnil jsem odpověď, viz výše. Nebo stačí použít aplikaci Nimbuzz, či Talkonaut - tam je to nastavení jednodušší, příchozí hovory jsem na nich netestoval, ale mělo by to jít také.
Naposledy upravil(a) flibor dne úte 22. led 2013 17:29:29, celkem upraveno 1 x.
galasek

Příspěvek od galasek »

Zkusím a dám vědět, přítelkyně již kapitulovala, trcá se s tím již od dnešní 8h. ranní :-)
Jinak zatím děkuji za radu.
galasek

Příspěvek od galasek »

Takový hloupý dotaz : PROXY SERVER se vůbec nevyplňuje nebo ANO?
Dle návodu jsem pochopil, že ne?
nebo se musí také zadat inf. o uživatelském jméně, hesle atd.?

Děkuji.
flibor

Příspěvek od flibor »

U Odoriku to není nutné, ale nic nezkazíte když to tam bude.
xsouku04
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xsouku04 »

galasek píše:Nejde to myslím tím, že přítelkyně se z Nokie E52 přes Odorik číslo dovolá kam koliv, ale jí se nikdo na odorik číslo nedovolá to jsem myslel.
Děkuji.
Lidi co znám to vždy používali jen na odchozí hovory. Pokud je totiž E52 nebo i jiný telefon na příjmu, hodně to vyžírá baterku. Tedy že se nemá registrovat nebo registrovat jen těsně před hovorem je běžné pro spousty lidí.
Je vidět, že je Vaše E52 přihlášená u nás na webu ?
Pitomec

Příspěvek od Pitomec »

galasek píše:Dobrý den,
chtěl bych poprosit někoho kdo má Nokiu E52 a využívá Odorik na ní zda by věděl poradit nakolik podpora ze strany Odorika je slabá. Dnes volala přítelkyně na Odorik, že má nově koupenou Nokiu E52 a, že ji to nejde a podpora mizerná. Pán, který byl na lince s ukrajinským přízvukem přítelkyni poradil, že ať zavolá na podporu v síti odorik ač se nemohla nalogovat a pak zase pán Soukup ji radil, že ať napíše email nakolik pán co Nokiu E52 u nich používal tak tam u nich bude až ve ČT. Když se nám to z boží pomoci podařilo nastartovat zase nešlo a ani nejde se zpět dovolat na odorik číslo, přítelkyně si zavolá z odoriku, ale ji se nikdo nedovolá, hlásí, že volaný je mimo.

Jinak přítelkyně to zkoušela rozjet i s O2 i s TMO sim kartou. Velice mě zklamala podpora odoriku. Když nevědí poradit nebo vidí kdo volá tak raději neberou ani telefon. Škoda slov. Nastavení jsme dělali dle návodu na E52 ze stránek odorika, připojit jde se i přes wifinu i přes internet v mobilu.

Předem děkuji za rady od uživatelů, který mají Nokiu E52 a jde jim na tom odorik nejenom volat, ale dá se jim i na odorik číslo zpětně dovolat nemyslím CLIP u Odorika.
A co takhle podpora ze strany prodejce té Nokie, který na tobě vydělal? Ten nereaguje? :roll:
Odpovědět